SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

Renăscută! Petra Kvitova învinge jucătoarea momentului și e noua campioană de la Miami! Un tie-break FABULOS i-a deschis drumul spre trofeu

Petra Kvitova e campioană la Miami / Sursă foto: Imago Images
Petra Kvitova e campioană la Miami / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 01 aprilie 2023 23:58 / Actualizat duminica, 02 aprilie 2023 09:53

Petra Kvitova e noua campioană de la Miami, după o finală de excepție câștigată în fața kazahei Elena Rybakina (#7 WTA), scor 7-6 (14), 6-2. Titlul #30 din cariera remarcabilă a cehoaicei a prins contur după un prim set de poveste!

Cât de rapid se pot schimba lucrurile în tenis! Petra Kvitova trecuse în penultimul act de Sorana Cîrstea, într-un meci în care românca a condus cu 5-2 și a irosit două mingi de a închide un prim set pe care-l avusese în buzunar. Dominată, dar nu suficient cât să-și piardă încrederea, jucătoarea cehă a reacționat ideal: a intrat în transă, iar traiectoria ei în turneu s-a schimbat la 180 de grade. De la 2-5 în fața Soranei, Petra s-a mai oprit doar când a luat trofeul în brațe!

Petra Kvitova o învinge pe Elena Rybakina și e noua campioană de la Miami!

După ce a rezolvat „puzzle-ul Sorana”, fostul #2 mondial, în prezent pe locul 12, a continuat în aceeași manieră convingătoare și în finala cu Elena Rybakina. Nimeni alta decât jucătoarea momentului, campioană la Indian Wells și finalistă la Australian Open, de două ori triumfătoare în fața liderului mondial Iga Swiatek în 2023.

Contra unei jucătoare atât de incomode precum Rybakina, posesoare a unor lovituri năprasnice și cu încrederea la cote maxime, Kvitova a adus cel mai bun tenis al ei exact în cele mai importante momente: a inventat lovituri câștigătoare din unghiuri imposibile, a avut procentaje excelente cu primul serviciu, a servit ași în momentele cheie și nu i-a permis sub nicio formă adversarei să preia inițiativa. Sunt doar câteva dintre ingredientele care au contribuit sâmbătă seara la victoria jucătoarei din Cehia. 

Fosta câștigătoare de la Wimbledon a câștigat un prim set de-a dreptul dramatic, decis într-un un tie-break în care s-au disputat nu mai puțin de 30 de puncte, o raritate! Kvitova a salvat multiple mingi de set ale kazahei (cinci, în total) și s-a impus cu un fantastic 16-14, de departe cel mai spectaculos și palpitant tie-break disputat în ultimii ani în circuitul feminin. Primul set a durat, în total, o oră și șase minute și a avut dublu impact: a energizat-o moral pe cehoaică, pentru care a urmat un marș autoritar spre victorie. 

Epuizată inclusiv la nivel mental, Rybakina cu greu a mai putut ține pasul cu adversara sa, pentru care orice minge mai scurtă venită de dincolo de fileu însemna o noua oportunitate de atac percutant. Aflată pe un vizibil val de încredere, Petra a dominat ostilitățile, surclasând-o pe Rybakina la toate capitolele. Cehoica și-a adjudcat manșa secundă la doi și a pus mâna pe titlul cu numărul 30 din carieră.

E un titlu care-i poate da foarte multă încredere Petrei Kvitova în viitor, în ceea ce urmează pentru ea în acest sezon. 

- Dragoș Suciu, comentator DigiSport

Informații de ultimă oră din procesul Simonei Halep: „Este ciudat ce se întâmplă. Au refuzat probele”
DOPAJ
Informații de ultimă oră din procesul Simonei Halep: „Este ciudat ce se întâmplă. Au refuzat probele”

VIDEO Rezumatul semifinalei Petra Kvitova - Sorana Cîrstea

Citește și alte știri din tenis: 

Informații de ultimă oră din procesul Simonei Halep: „Este ciudat ce se întâmplă. Au refuzat probele”

A eliminat-o pe Cîrstea, apoi a trecut la proteste: „Nu sunt de acord, nu ar trebui lăsați să joace”

Ce urmează pentru Sorana Cîrstea: „E un haos general în WTA” » Următorul turneu la care participă

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (6)
Trandafir
Trandafir  •  02 Aprilie 2023, 12:18

Tot ieri au u avut loc calificarile de la Bogota WTA250 si Charlestone WTA500. Cele trei tenismene din RO, Cristian, Bara, respectiv Lee au pierdut din prima. Cum zicea CTP, dupa Halep si Cirstea urmeaza pustiul. La tenis barbati nu mai existam mai sus de pozitia 240 ATP.!

Trandafir
Trandafir  •  02 Aprilie 2023, 12:03

Un meci foarte interesant, felicitari Kvitova !

catalin.palcu
catalin.palcu  •  02 Aprilie 2023, 11:17

Rybakina e o jucatoare f buna, dar adevarul e ca m-am bucurat de bucuria Kvitovei din mai multe motive. unul fiind ca le-a luat sansa putinistilor, macar pt moment, sa mai vina cu propaganda lor penibila ca ' ia uite domne, rusii isi arata suprematia la tenis, deci se demonstreaza ca au avut dreptate sa invadeze si bombardeze Ucraina iar Vestul e in ruina financiara si morala'. cam asta le e nivelul intelectual si moral. oricum au disparut de pe aici, pt ca pe ei ii intereseaza politica si scandalul, nu sportul !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează