SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Finalul unei ere? Scenariu de coșmar pentru Nadal: pe ce loc ajunge dacă nu joacă la Roland Garros

Rafael Nadal / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 14 mai 2023 11:55 / Actualizat duminica, 14 mai 2023 18:00

Cu două săptămâni înainte de startul Roland Garros, marele campion spaniol Rafael Nadal încă nu știe dacă va putea lua startul în turneul de Mare Șlem de la Paris. În continuare în recuperare după accidentarea la șold suferită la Australian Open, ibericul a ratat toate turneele pe zgură din această primăvară, iar prezența sa la Paris e sub semnul incertitudinii.

Fiindcă n-a mai putut juca deloc din ianuarie, Nadal a ieșit din Top 10 pentru prima oară din 2005 încoace! Ibericul se află în acest moment pe locul 14, iar căderea din clasament s-ar putea accentua în cazul în care nu va participa nici la Roland Garros.

Rafa e campion en-titre la Paris și are de apărat 2.000 de puncte în turneul pe care l-a câștigat de 14 ori în carieră, record absolut. 

În cazul în care nu va juca la Paris, Rafael Nadal va ieși din Top 100, la 20 de ani de la momentul în care pătrundea în prima sută modială, o situație greu de imaginat pentru jucătorul care, în urmă cu doar șase luni, avea șanse reale de a urca pe primul loc în clasament! Fără cele 2.000 de puncte pe care trebuie să le apere la Paris, „Matadorul” ar pica până pe locul 116!

Dacă joacă la Roland Garros, Nadal o va face fără niciun meci pe zgură la activ

Rămâne de văzut dacă Rafael Nadal va putea evolua la Roland Garros, turneu care începe pe 29 mai și la care e campion en-titre. 

Dacă va ajunge, totuși, la Paris, pregătirea acestuia va fi inexistentă: ibericul are doar două meciuri în 2023, ambele jucate în Australia, în urmă cu cinci luni. Dacă va fi prezent la Roland Garros, ar fi prima oară în carieră când ibericul ia startul la Openul Franței fără să fi jucat vreun meci pe zgură în prealabil.

Ce turnee a ratat Nadal în 2023: Dubai, Doha, Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Barcelona, Madrid, Roma.

Sunt un mare fan al lui Rafa. Mi-aș dori să poată juca. Respect mult spiritul lui de luptător. Întotdeauna încearcă să împingă mai mult, să fie mai bun, să concureze la cel mai înalt nivel.

Nu știu exact cât de mari sunt durerile cu care trăiește acum. Nu vreau să-l văd suferind. Pe de o parte, mi-aș dori să-l văd jucând, pe de alta, dacă aș ști că suferă mult, nu mi s-ar părea deloc plăcut să-l văd așa.

- Iga Swiatek, despre situația lui Nadal

VIDEO Ziua în care Rafael Nadal a devenit campion pentru a 14-a oară la Roland Garros

Citește și alte știri din tenis:

„Nu vreau să-l văd suferind” » Iga Swiatek are un mesaj pentru Rafael Nadal, jucătorul pe care îl admiră

VIDEO „Ne poți spune ceva despre rendez-vous-ul tău cu Jose Mourinho?” » Djokovic a avut nevoie de câteva secunde pentru a se dezmetici

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
267890
267890  •  15 Mai 2023, 08:56

A furat destul in ultimul timp sub privirile ingaduitoare ale ATP si ale agentiei antidoping. Sa-i fie rușine. Nu pot să nu mă intreb de ce nu i s-a făcut si lui un test antidoping pe vremea când după ce îl vedeai in cârje, câștiga slam-uri; și asta în timp ce Djokovic îl țineau pe tușă.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează