SPORTURI  »  TENIS  »  DEZBATERE

Fostul antrenor al lui Roger Federer are un criteriu-surpriză în dezbaterea GOAT: „Dacă Novak Djokovic face asta, atunci nu mai avem ce discuta”

Novak Djokovic, foto: Guliver/gettyimages +5   FOTO
Novak Djokovic, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 26 iunie 2023 20:08 / Actualizat luni, 26 iunie 2023 20:19

Ivan Ljubicic, croatul fost număr 3 mondial și antrenor al lui Roger Federer în ultima perioadă a carierei, s-a implicat în dezbaterea GOAT - „cine este cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile?”. 

Ivan Ljubicic, 44 de ani, spune că Novak Djokovic are șansa să încheie dezbaterea dacă reușește un singur lucru: să se detașeze clar la numărul de Grand Slam-uri. 

Sârbul are 23 de trofee de Grand Slam și este urmat de Rafael Nadal, 22, și de Roger Federer, 20. Elvețianul s-a retras anul trecut, spaniolul are mari probleme fizice. 

Nadal, Federer sau Djokovic? Cristian Tudor Popescu s-a pronunțat în lupta pentru „GOAT”: „În ordinea asta!” + Ce-l enervează: „E cât se poate de incorect”
GOAT
Nadal, Federer sau Djokovic? Cristian Tudor Popescu s-a pronunțat în lupta pentru „GOAT”: „În ordinea asta!” + Ce-l enervează: „E cât se poate de incorect”

Ivan Ljubicic: „Dacă Novak Djokovic face asta, nu mai avem ce discuta”

Simt că Novak este deja cel mai de succes, dar cuvântul GOAT (nr. cel mai mare din toate timpurile) implică o doză de subiectivitate și o preferință personală. Cred că este bine, să fiu sincer – toată lumea are o opțiune preferată. Dacă ne uităm la alte sporturi, vedem lucruri interesante. În baschet, toată lumea este de acord că GOAT este Michael Jordan, dar el nu este cel cu cele mai multe trofee. Pentru lumea tenisului, GOAT este cineva care te-a influențat cel mai mult personal: pentru o treime este Federer, pentru cealaltă treime din lume este Nadal și pentru ultima treime este Novak”, a explicat croatul. 

Dar poate Novak Djokovic să închidă dezbaterea: „Dacă Novak mai câștigă câteva turnee de Grand Slam, ceea ce pare probabil în acest moment, atunci dezbaterea devine lipsită de sens. Dacă Novak ajunge să aibă cu cinci sau zece trofee mai mult decât ceilalți, nu vom mai avem ce discuta”, a spus Ivan Ljubicic, citat de essentiallysports.com.

Fostul antrenor al lui Roger Federer are un criteriu-surpriză în dezbaterea GOAT: „Dacă Novak Djokovic face asta, atunci nu mai avem ce discuta”
Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images

„Mai contează că a luat Djokovic unul în plus?” Ilie Năstase, interviu fără rețineri în GSP

Fostul mare jucător Ilie Năstase, 76 de ani, primul #1 din istoria ATP, nu consideră că titlul lui Novak Djokovic de la Roland Garros înseamnă neapărat și încoronarea sârbului drept cel mai mare jucător al tuturor timpurilor. Citește perspectiva lui în interviul GSP. 

Citește și alte știri de tenis: 

Carlos Alcaraz a triumfat la Londra și i-a depășit pe Federer, Nadal și Djokovic » Ce spune despre Wimbledon: „Nole va fi acolo, așa că...”

EXCLUSIV Două turnee importante găzduite în România vara aceasta, la Iași: „Vin jucători și jucătoare de top din tenisul mondial!” » Ultimele detalii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează