SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

FOTO Schimbare dramatică în viața Elinei Svitolina » Motivul care a dus la declin și două imagini înainte/după grăitoare! + alte cazuri celebre

În septembrie 2018, la US Open, ucraineanca pare aproape de nerecunoscut, mult mai subțire și cu mușchii defininiți FOTO Reuters FOTO: Reuters +4   FOTO
În septembrie 2018, la US Open, ucraineanca pare aproape de nerecunoscut, mult mai subțire și cu mușchii defininiți FOTO Reuters FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 27 septembrie 2018 15:36

Elina Svitolina (24 de ani, 6 WTA) și-a schimbat dieta, dar și aspectul ei fizic s-a modificat dramatic. Ucraineanca vrea să ia măsuri pentru a-și recupera forța.

2017 – anul exploziei pentru Svitolina, fostă junioară promițătoare, campioană la Roland Garros 2010. Sezonul trecut a fost cel care a adus confirmări cu greutate pentru ucraineancă. A urcat în Top 10, a cucerit un număr record pentru ea de 5 titluri, între care 3 de categorie Premier, s-a calificat la Turneul Campioanelor.

svitolina

2018 – părea că începe în aceeași notă de calitate pentru Elina, care a adunat 3 trofee, Brisbane, Dubai și Roma (unde a învins-o în finală pentru al doilea an consecutiv pe Simona Halep). A atins sferturile de finală la Australian Open, indiciu că poate acest sezon va fi cel al împlinirii și în concursurile de Mare Șlem.

În același timp însă, de la săptămână la săptămână însă, Svitolina a apărut cu o siluetă tot mai schimbată, mai subțire, mai diluată. Aceasta s-a produs după ce ucraineanca a adoptat o dietă diferită și și-a schimbat rutina antrenamentelor, în intenția de a obține rezultate superioare.

Diferența între 2017 și chiar primele luni din 2018 și acum este brutală. Și nu este vorba doar despre aspectul ei general, care oferă o imagine îngrijorătoare, ci și despre repercusiunile asupra jocului ei. Loviturile au pierdut din forță, în special serviciul și forehand-ul, arme periculoase pentru ea în fața oricărei adversare. De asemenea, jocul de atac a fost afectat.

"Să-mi schimb jocul"

Un prim semn că și Elina e preocupată de situație s-a revelat la Cincinnati. "Știu că este o diferență imensă de greutate între începutul anului și acum", spunea numărul 6 mondial la momentul respectiv. "Încercăm să învățăm din fiecare pas pe care îl facem și cred că depinde de mine și de echipa mea să decidem cum vom proceda în continuare. Unii cred că lucrul cel mai bun este să ai mai multă masă musculară, dar încercăm și învățăm".

Rezultatele de la începutul verii, când s-a observat cel mai clar pierderea de greutate, deși nu au fost rele, nu au atins nivelul așteptat: semifinale la Montreal, "sferturi" la Cincinnati, "optimi" la US Open. A încheiat unele partide parcă epuizată, fără putere. "Cred că sunt câteva lucruri despre care trebuie să vorbim, eu și echipa mea", a spus după înfrângerea în fața Anastasijei Sevastova la New York.

"Din punctul de vedere fizic trebuie să câștig forță în urma schimbării care s-a produs în corpul meu. Ia mai mult timp decât am crezut, trebuie să-mi schimb stilul de joc. Să joc cum o făceam anul trecut – corpul meu de acum nu mi-o permite. Trebuie să mă gândesc la ceea ce e de făcut", a încheiat ea. 

Cazul Bartoli

Fosta jucătoare franceză, acum în vârstă de 33 de ani, s-a retras din tenis în 2013, la puțină vreme după ce a cucerit singurul ei titlu de Mare Șlem, la Wimbledon. Silueta obișnuită a lui Marion Bartoli, mai plină decât a altor sportive cu aceeași înălțime, a suferit apoi o alterare rapidă și preocupantă. A slăbit atât de mult încât a ridicat suspiciuni că ar suferi de anorexie. Până la urmă, a ajuns la spital, luptând pentru viața ei, după ce contractase un virus misterios în India, care a găsit teren proprice pe organismul ei fragil.

Anul acesta, într-un interviu pentru L Equipe, ea a dezvăluit că a început să slăbească îndemnată de fostul iubit. "L-am întâlnit în mai 2014 și în fiecare zi îmi spunea că sunt grasă. În fiecare zi. Vedea o fată pe stradă și îmi arunca: «Uite ce subțire și drăguță e»". Între timp. Bartoli a revenit la alura pe care a avut-o tot timpul și chiar plănuia o revenire la tenis, însă a renunțat din cauza problemelor cronice la umăr. 

Alte jucătoare care au pierdut kilograme

Victoria Azarenka

După naștere, ea a revenit rapid la silueta inițială pentru că, spunea în New York Times, "nu am pierdut masă musculară fiindcă am fost activă în timpul sarcinii. Eram în formă bună, am avut nevoie doar de repetiții". Din toamna anului trecut însă, a slăbit mai mult, motivul fiind unul psihologic: stresuș creat de procesul de custodie asupra micului Leo pe care îl are cu tatăl băiețelului, Bobby McKeague.

Petra Kvitova

De-a lungul carierei, ea a suferit mai multe schimbări de alură, însă mai tot timpul a căutat să scape de câteva kilograme pentru a se putea deplasa mai ușor pe teren. A reușit s-o facă, între 3 și 5 kilograme, după ce a urmat diete și a făcut exerciții speciale.

Eugenie Bouchard

Canadianca a explicat cum a survenit schimbarea aproape dramatică a siluetei pe care a suferit-o în 2015. După un 2014 strălucit, era nevoie de confirmare. "Simțeam presiunea, stresul, eram atât de nervoasă înaintea meciurilor încât nu puteam să mănânc. Nu a fost o decizie conștientă, ci o luptă pe care o duceam cu mine". Între timp, și-a revizuit dieta și lucrurile s-au îndreptat într-o bună măsură.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (5)
1806839496034398
Greta Olar  •  29 Septembrie 2018, 13:56

Simona Halep avea 18 ani cînd a făcut operația de micșorare a sânilor...daca te întreabă cineva!!

ticbis
ticbis  •  27 Septembrie 2018, 19:49
Postat de Adrian Nistor pe 27 Septembrie 2018, 19:46

bai ce expert esti tu ! ai studii medicale ? faci parte dintr-o echipa de cercetare? mai bine stai pitit la umbra si nu mai vorbi .. vorbe! sau nu te baga nimeni in seama si te impaunezi si tu pe aici?

Ar fi inutil sa-ti explic; la nivelul tau de pricepere e chiar pierdere de timp :)

344018929370831
Adrian Nistor  •  27 Septembrie 2018, 19:46
Postat de ticbis pe 27 Septembrie 2018, 17:50

Nu cred ca e vorba doar de efecte ale schimbarilor de dieta si de antrenament. Sa nu uitam ca toate sportivele mentionate au fost foarte tinere, ori metabolismul uman se modifica de la sine o data cu varsta; una e la 19-21 de ani si alta e la 24-26 de ani. Evolutia hormonala a organismului isi spune cuvantul. Mai ales la fete! Sa nu uitam ca Simona Halep si-a facut operatie de micsorare a sanilor la 21 de ani, altfel n-ar fi ajuns niciodata acolo unde e acum!

bai ce expert esti tu ! ai studii medicale ? faci parte dintr-o echipa de cercetare? mai bine stai pitit la umbra si nu mai vorbi .. vorbe! sau nu te baga nimeni in seama si te impaunezi si tu pe aici?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează