SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

Gabriela Ruse e în semifinale la Transylvania Open! Victorie în trei seturi și cel mai bun rezultat din 2023!

Gabriela Ruse țintește culmi înalte la Transylvania Open / Sursă foto: Facebook
Gabriela Ruse țintește culmi înalte la Transylvania Open / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat vineri, 20 octombrie 2023 17:37 / Actualizat vineri, 20 octombrie 2023 18:54

Gabriela Ruse (25 de ani, #188 WTA) a avansat în semifinalele de la Transylvania Open, după o victorie în trei seturi reușită în fața columbiencei Emiliana Arango (22 de ani, #118 WTA), scor 6-1, 0-6, 6-1. Pentru un loc în finală, Ruse, aflată la cel mai bun turneu din 2023, se va duela fie cu Ana Bogdan, fie cu Rebeka Masarova

Prima dintre cele două românce calificate în sferturi de finală la Transylvania Open, Gabriela Ruse, s-a aflat față în față pentru prima dată cu Emiliana Arango, 22 de ani, ocupanta locului 118 mondial.

Columbianca încearcă să își croiască drum în circuitul profesionist sub îndrumarea spaniolului Ricardo Sanchez, antrenor respectat, care a lucrat mulți ani cu Jelena Jankovic în perioada ei foarte bună, dar și cu Caroline Wozniacki, Nadia Petrova, Daniela Hantuchova și mai recent Sabine Lisicki. 

Sfert-rollercoaster la Transylvania Open

De cealaltă parte, Gabi are propriul țel: să recupereze forma și rezultatele de acum două sezoane, când atrăgea atenția asupra ei cu titlul de la Hamburg și finala atinsă la Palermo. Înfruntarea dintre cele două adversare a propus un scenariu de tip rollercoaster. 

Românca a avut un prim set excelent, în care a cedat în total doar 5 puncte pe propriul serviciu (trei cu primul, două pe al doilea), dominând înfruntarea.

Sud-americanca a suferit mai ales cu al doilea, reușind un singur punct și expunându-se foarte mult. Un 6-1 meritat pentru Ruse, care îi deschidea pe jumătate ușa spre semifinale. 

Gabi Ruse a trecut prima linia de finiș, în ciuda unor probleme fizice

În al doilea act însă, totul s-a răsturnat. Românca a dispărut din joc, n-a mai avut exactitatea la serviciu, nici aplombul în schimburile de mingi, a greșit mult, lăsând-o pe Arango să se detașeze până la un aproape neverosimil 6-0.

O nouă întoarcere drastică în povestea meciului a apărut în decisiv, în favoarea româncei. S-a adunat foarte bine, și-a pus la treabă în mod regulat și cu succes superbul rever, mai ales în lung de linie, și a triumfat cu un alt 6-1 autoritar.

6 break-uria reușit românca din cele 14 oportunități pe care le-a avut în meci

Gabriela Ruse, din nou într-o semifinală WTA, după mai bine de doi ani

A închis partida în urcare, în ciuda unor mici probleme fizice, coapsa care a supărat-o și zilele trecute, și ajunge din nou într-o semifinală WTA după o pauză peste doi ani.

Precedenta realizare similară fusese în iulie 2021, la Palermo, pe zgură, precedată de titlul cucerit la Hamburg, doar cu două săptămâni înainte atunci.

La Cluj-Napoca a sosit după o semifinală într-un turneu ITF de 40.000 de euro din Portugalia, de la Quinta do Lago. Cât de repede și de bine a făcut saltul spre turneul WTA 250 din Ardeal. În semifinale o va înfrunta pe învingătoarea din partida Ana Bogdan, favorita 5, și spaniola Rebeca Masarova, cap de serie 4.

Nici nu realizez ce s-a întîmplat, a fost un efort mare, sunt obosită, iar ea a jucat incredibil, este o jucătoare foarte bună, cu un mare viitor. Nu aș fi reușit fără sprijinul dumneavoastră, fără energia pe care mi-ați transmis-o. Nu pot să spun decât: Mulțumesc! 

- Gabriela Ruse

7 puncte la rânda reprezentat cea mai bună serie a Gabrielei în sfertul de finală

Citește și alte știri din tenis: 

Emma Răducanu despre motivul pentru care a schimbat 5 antrenori în 2 ani: „N-aveau răspuns la întrebările mele”

L-a dat afară pe Mouratoglou pentru o legendă a tenisului și afirmă: „Diferența e mare”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close