SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

VIDEO Gabriela Ruse e în finală la Transylvania Open » Prestație solidă în fața fanilor clujeni: „Parcă a jucat România! Vă mulțumesc!

Gabriela Ruse după un punct câștigat FOTO Imago Images
Gabriela Ruse după un punct câștigat FOTO Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 21 octombrie 2023 18:38 / Actualizat sambata, 21 octombrie 2023 19:00

Gabriela Ruse (25 de ani, #188 WTA) a învins-o pe iberica Rebeka Masarova (24 de ani, #67 WTA), scor 6-1, 6-4, și s-a calificat în finala Transylvania Open. Ea va lupta pentru trofeu duminică în BT Arena cu Tamara Korpatsch (28 de ani, 105 WTA).

Determinare, încredere, agresivitate au fost trei dintre coordonatele jocului Gabrielei Ruse în semifinala de la Transylvania Open. Ajunsă pe tabloul principal grație unui wild card, românca în vârstă de 25 de ani s-a calificat în ultimul act după o evoluție convingătoare în fața Rebekăi Masarova.

CSM București, încă un eșec în Liga Campionilor » Fanii i-au cerut demisia lui Adi Vasile!
CSM BUCUREȘTI - BREST BRETAGNE
CSM București, încă un eșec în Liga Campionilor » Fanii i-au cerut demisia lui Adi Vasile!

Gabriela Ruse, perfectă în primul set

Primul set i-a aparținut în totalitate, reușind să o deranjeze pe adversara sa cu retururi înțepătoare și cu lovituri grele. Gabriela nu i-a lăsat timp să respire prea mult și a făcut rapid 3-0. Rebeka Masarova a făcut și ea un break, dar atât a putut pentru că Ruse a legat din nou trei game-uri și s-a impus după 28 de minute cu 6-1.

Într-o atmosferă de Fed Cup, Gabriela Ruse a reușit să treacă repede peste faptul că jucătoarea din Spania a făcut break chiar în debutul părții a doua. Nu s-a panicat și a continuat să fie pozitivă și agresivă, iar tenisul a răsplătit-o, ea a trecut la conducere cu 4-1. 

„Am îmbunătățit mult constanța. Am reușit să nu mai greșesc atât de mult. Sunt foarte agresivă, îmi place mult să domin punctele, cred că tenisul meu arată cel mai bine atunci când am încredere în mine", spunea românca la una dintre conferințele de la Cluj-Napoca. Până la confruntarea din semifinale ea jucase trei seturi cu Alycia Parks, două cu Anna Bondar și trei cu Emiliana Arango.

Am venit foarte încrezătoare. În ultima vreme m-am simțit bine la Cluj și am arătat un tenis foarte bun. M-am bucurat de tot ce s-a întâmplat aici și de echipă că a fost alături de mine. Am vrut să le arăt tuturor că se poate
- Gabriela Ruse

Masarova a făcut 4-2, iar Gabi și-a păstrat liniștea în game-ul următor, deși a fost condusă cu 30-0 pe propriul serviciu, ea a dus scorul la 5-2. Tensiunea a crescut un pic după ce Masarova dat impresia că a intrat din nou în meci, iar pe Gabriela au încercat-o unele emoții. S-a făcut 5-4, dar până la urmă, românca a reușit să se impună cu 6-4 după 52 de minute. O victorie care i-a adus lacrimi de bucurie. 

„Nu pot să cred că voi juca finala, vă mulțumesc că m-ați susținut, parcă a jucat România, nu Gabriela Ruse", a spus ea la interviul de pe teren.

Ruse - Korpatsch, finala Transylvania Open 2023

În finala de duminică, de la ora 17:30, Gabriela Ruse se va duela cu Tamara Korpatsch (28 de ani # 105 WTA), cea pe care a învins-o de fiecare dată când a întâlnit-o în circuitul profesionist.

Va fi a treia finală pentru Gabriela Ruse după cele de la Hamburg (câștigată) și Palermo (pierdută), ambele jucate în 2021. Ea este a doua jucătoare din România care va juca în ultimul act la Transylvania Open, Simona Halep a mai făcut-o în 2021.

VIDEO Rezumatul „sfertului” Gabriela Ruse - Emiliana Arango

Citește și alte știri din tenis: 

Emma Răducanu despre motivul pentru care a schimbat 5 antrenori în 2 ani: „N-aveau răspuns la întrebările mele”

Ana Bogdan - Rebeka Masarova 6-3, 6-7, 3-6. Iberica s-a calificat în semfinalele Transylvania Open

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
francescoli1974
francescoli1974  •  21 Octombrie 2023, 20:25

Bravo,Gabi!

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  21 Octombrie 2023, 11:54

Hai Gabriela ( Ingerul Gabriel este cu tine) , Forta fie cu tine !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează