SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

VIDEO Korpatsch, campioană la Transylvania Open » Gabriela Ruse a condus cu 3-0, însă s-a accidentat și n-a putut evita înfrângerea

Gabriela Ruse / Sursă foto: Facebook@ Transylvania Open +4   FOTO
Gabriela Ruse / Sursă foto: Facebook@ Transylvania Open

Articol de - Publicat duminica, 22 octombrie 2023 19:58 / Actualizat duminica, 22 octombrie 2023 20:40

Gabriela Ruse (25 de ani, #188 WTA) a fost învinsă de nemțoaica Tamara Korptasch (28 de ani #105 WTA), în finala turneului Transylvania Open. Tamara Korptasch a câștigat ambele seturi, scor 6-3, 6-4.

Trebuia să fie o zi cu zâmbete și flori, indiferent de rezultatul finalei. Simplul fapt că, după luni întregi de incertitudine, accidentări, neîncredere în sine, Gabriela Ruse juca o nouă finală WTA era un semn bun. Un semn mare că e dispusă din nou să lupte, în fața unui public numeros, electric, în BT Arena.

Korpatsch, campioană la Transylvania Open! Gabriela Ruse, învinsă în finală

Și după cum începuse meciul, așa părea că vor sta lucrurile. Un start în forță, cu două break-uri în fața unei adversare, Tamara Korpatsch, numărul 105 mondial, derutate de aplombul româncei.

Apoi au început problemele. Revenirea germancei s-a combinat cu o suferință fizică acută a lui Gabi. La 4-3 în favoarea lui Korpatsch, a primit vizita fizioterapeutei WTA pentru o problemă la gamba stângă. Timeout medical complet, un masaj intens, nu a acceptat bandajul și a continuat partida lăcrimând, șchiopătând, lăsându-se în genunchi de durere pe suprafața mov.

S-au adunat orele petrecute pe teren în meciurile epice jucate pe parcursul săptămânii, 2 ore și 17 minute cu favorita 2, Alicia Parks, o oră 59 cu Anna Bondar, o oră 45 în sfertul de finală cu Emiliana Arango și cele doar 81 de minute în semifinala contra Rebekăi Masarova.

De partea cealaltă, Tamara Korpatsch și-a jucat șansa, o premieră pentru ea, întâia finală WTA din carieră, cu aplomb și dorință de triumf. A rămas concentrată, încercând să nu se lase influențată de starea fizică incertă a adversarei, și a revenit de la 0-3 pentru a încheia setul 1 cu 6-3.

Ruse nu a vrut să se retragă

Ruse a rămas pe teren, nu a vrut să se retragă dintr-o finală atât de mult dorită, cu publicul trup și suflet de partea ei, și a tras până la capăt. Alte lacrimi, alte dureri, altă vizită a trainerului, urmată de bandaj, speranța dată de revenirea de la 2-5 la 4-5.

A fost însă, până la urmă, imposibil să facă mai mult cu o oponentă ațoasă, luptătoare, convinsă că trebuie să-și valorifice șansa. Și așa a făcut, impunându-se cu 6-3, 6-4 pentru primul titlu WTA al carierei.

O îmbrățișare prietenoasă între cele două la fileu a pecetluit o finală care se va ține minte. Din nou a evoluat o româncă în lupta pentru titlu la Transylvania Open, după Simona Halep în 2021. Din nou trofeul a plecat spre adversară, dar prezența Gabrielei Ruse acolo justifică tot efortul. Al ei și al tuturor celor din jur.

„Felicitări, Tamara, familiei tale, pentru această săptămână, ai un joc incredobil și un mare viiitor”, a spus Gabi în engleză, apoi a continuat în română.

„Încerc să îmi adun cuvintele, să transmit ce am în suflet. A fost o săptămână minunată, nu m-am gândit că voi ajunge în finală, acum o săptămână eram în taxi, veneam către cluj cu antrenorul meu, calculam punctele și realizam că sunt în pericol să nu intru la Australian Open, dar Dumnezeu mi-a scos această șansă în cale”, a spus Ruse emoționată.

„Uneori înfrângerile sunt cele mai importante lecții pe care le poate învăța cineva. Vă mulțumesc din suflet că mi-ați fost alături, mulțumesc lui Patrick că mi-a dat această șansă, am fost colegi mulți ani, a avut încredere în mine, familiei mele de asemenea.

Eu, Gabriela Ruse, voi fi altfel după această săptămână”, a încheiat ea.

A fost a treia finală din cariera româncei, după cele din 2021, Hamburg câștigată și Palermo pierdută, ambele pe zgură.

127este locul pe care va urca Gabriela Ruse în clasamentul WTA după Transylvania Open

Rezumatul finalei dintre Gabriela Ruse și Tamara Korptasch:

Citește și alte știri din tenis: 

Gabriela Ruse e în finală la Transylvania Open » Prestație solidă în fața fanilor clujeni: „Parcă a jucat România! Vă mulțumesc!

Emma Răducanu despre motivul pentru care a schimbat 5 antrenori în 2 ani: „N-aveau răspuns la întrebările mele”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (4)
johny2003
johny2003  •  22 Octombrie 2023, 20:04
Postat de Catalynn_10 pe 22 Octombrie 2023, 18:33

Succes Gabi!

Ce faci mah, talpan 11?! V-a casapit Mihalcea...)))))

johny2003
johny2003  •  22 Octombrie 2023, 20:02

Ce-a facut, Rusosica noastra mica?!?

Catalynn_10
Catalynn_10  •  22 Octombrie 2023, 18:33

Succes Gabi!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează