SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

VIDEO „E începutul unei mari rivalități” » Iga Swiatek, discurs de mare campioană după titlul de la Miami: „Nici nu visam la așa ceva”

Iga Swiatek, cu titlul cucerit la Miami / Sursă foto: Imago Images
Iga Swiatek, cu titlul cucerit la Miami / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 aprilie 2022 11:59 / Actualizat duminica, 03 aprilie 2022 13:01

Iga Swiatek (20 de ani) e jucătoarea momentului în circuitul feminin. Campioană și la Miami, după titlurile de la Doha și Indian Wells, poloneza începe să instaureze o dominație convingătoare în WTA.

Iga Swiatek, noul lider mondial din WTA, este de neoprit în 2022. A câștigat turneul de la Miami, după o victorie clară contra japonezei Naomi Osaka, 6-4, 6-0, ajungând la 17 victorii consecutive în circuit. După meci, Swiatek i-a adresat câteva cuvinte superbe japonezei.

„Sunt foarte bucuroasă că am putut juca acest meci. Cred că este începutul unei mari rivalități. Ești cu adevărat o inspirație pentru mine și tenisul este mai bun datorită ție. Când te-am văzut câștigând la US Open, în 2018, nu m-am gândit că voi ajunge să joc un meci atât de important împotriva ta”, i-a spus poloneza.

Iga Swiatek: „Nici nu aș fi visat să fiu în această poziție”

Ascensiunea remarcabilă din ultimele luni a luat-o prin susprindere inclusiv pe Swiatek. Emoționată, poloneza a vorbit despre felul în care gestionează succesul din ultima perioadă:

„Tot ceea ce mi se întâmplă este cu adevărat entuziasmant. Sunt comparată cu jucătoare care au fost idolii mei când eram mai tânără. Nici nu aș fi visat să fiu în această poziție. Așa că sunt cu adevărat mulțumită și mândră de mine”, a mai spus Swiatek, conform wtatennis.com

Iga Swiatek e campioană la Miami, după o victorie spectaculoasă cu Osaka! Performanță istorică la 20 de ani
WTA MIAMI
Iga Swiatek e campioană la Miami, după o victorie spectaculoasă cu Osaka! Performanță istorică la 20 de ani

Iga Swiatek, performanță istorică la 20 de ani

După victoriile de Indian Wells și Miami, Swiatek devine a patra jucătoare din circuitul WTA care reușește „The Sunshine Double”, câștigarea celor două turnee americane în același an. Până la Iga, doar Steffi Graf (1994 și 1996), Kim Clijsters (2005) și Victoria Azarenka (2016) au reușit să cucerească ambele trofee.

La 20 de ani, Iga Swiatek, care-l idolatrizează pe Nadal, devine cea mai tânără jucătoare care izbutește o asemenea performanță.

VIDEO Rezumatul finalei Iga Swiatek - Naomi Osaka

Citește și alte știri din tenis: 

Iga Swiatek e campioană la Miami, după o victorie spectaculoasă cu Osaka! Performanță istorică la 20 de ani

VIDEO Carlos Alcaraz scrie istorie în ATP, la doar 18 ani! A învins campionul en-titre și e în finală la Miami

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
108779877311497
George Ionescu  •  03 Aprilie 2022, 16:18

Iga o sa fi nr 1 multi ani ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează