SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Încă un turneu WTA în România? Anunț uriaș al lui Țiriac: "Mă duc să vorbesc cu primarul"

Sala Polivalentă din Cluj s-a umplut aproape de fiecare dată când a găzduit meciuri din Cupa Davis sau Fed Cup // FOTO: Raed Krishan
Sala Polivalentă din Cluj s-a umplut aproape de fiecare dată când a găzduit meciuri din Cupa Davis sau Fed Cup // FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat joi, 20 septembrie 2018 21:00

România ar putea găzdui în următorii ani un nou turneu din categoria WTA. Nu la București, ci la Cluj, situație care ar putea reprezenta o premieră. 

Anunțul a fost făcut azi de Ion Țiriac, care ar dori să obțină licența unui turneu WTA pentru a-l "muta" pe teritoriul țării noastre.

"Mă duc la Cluj să vorbesc cu primarul de acolo. Sunt două, trei, patru turnee feminine de vânzare. Cred că un turneu feminin mai mare de 250 puncte WTA îşi are locul în România", a declarat Ion Țiriac, potrivit ziare.com.

În prezent, singurul turneu WTA desfășurat în România este cel de la București, care se joacă anual, în luna iulie.


WTA Bucharest Open // *FOTO: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

În schimb, capitala României nu mai găzduiește din 2016 turneul masculin de la București, acesta fiind mutat, după 23 de ani,  la Budapesta. Turneul masculin a pierdut licența din cauza marilor probleme ce vizează infrastructura. 

Vezi și:  N-a mai rezistat! Ion Țiriac lansează un atac devastator la adresa unui star de la Barcelona: "Nu mă miră că n-a înțeles nimic, e jucător de fotbal"

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (8)
maxp
maxp  •  21 Septembrie 2018, 11:08
Postat de liberta pe 20 Septembrie 2018, 21:32

Care va sa zica dl. Tiriac vrea sa o puna de un soi de parteneriat public-privat, de unde sa ia caimacul si sa lase boasca. La cat i-a oferit tenisul in ansamblu, putea sa ridice din temelii o academie si o arena competitiva la nivel ultra modern, nu sa se milogeasca de primariile capusate, dar deh.. are banet doar cat se incalzeasca restul iernilor cat mai traieste la caldura propriilor hartii arse de cate 100 de bistari.

Eu nu cred ca la banii lui Tiriac ar mai umbla sa organizeze turnee de tenis in Romania. Are Madridul, cred ca face destui bani de acolo. Bun, putea ridica arene, putea gazdui turnee, intrebarea era: meirta? Se doreste asa ceva? Acum chiar sa le faci unora pe gratis si sa mai si pierzi bani pt asta in conditiile riscurilor de a pierde orice posibil profit in Romania, nu incurajeaza pe nimeni sa faca asa ceva. Puteau fi multi interesati de investitii la noi in tara, nu doar Tiriac, mie mi se pare ca nu prea se doreste asta. Si ajung numai cei care au anumite relatii cu statul si carora li se garanteaza ca raman pe piete.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  21 Septembrie 2018, 01:57

asta e Romania...vrea un om sa faca ceva bun si ii sar in cap o gramada de troli care n-au realizat nimic in viata lor. suntem fara leac, fara prezent, fara viitor.

mordi
mordi  •  21 Septembrie 2018, 01:04

mai nene, dar aici doar *** comenteaza? @liberta pai bah ***, ***, da i adresa sa ti trimita de la casa de comenzi sa mai primesti si tu ceva.de pomana! tiriac e dator vandut tie si *** care comenteaza p-aici.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează