SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Întrebare delicată pentru Simona Halep la conferință: „Tu cum reușești să îți menții echilibrul mintal?”

Simona Halep +5   FOTO
Simona Halep

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 septembrie 2021 22:16 / Actualizat duminica, 05 septembrie 2021 22:16

Simona Halep (29 de ani, loc 13 WTA) a fost întrebată la conferința de presă de după înfrângerea cu Elina Svitolina de una dintre temele sensibile din circuitul profesionist actual. 

Naomi Osaka a provocat o dezbatere la nivel mondial privind provocările psihice pe care le presupune statutul de jucător profesionist. Japoneza a fost eliminată prematur la US Open și a părăsit în lacrimi conferința de presă, adâncind dezbaterea pe marginea sănătății mintale a sportivilor de top. 

Simona Halep la US Open, foto: AFP
Simona Halep la US Open, foto: AFP
Simona Halep la US Open, foto: AFP
Simona Halep la US Open, foto: AFP
Simona Halep la US Open, foto: AFP
+1 FOTO

Simona Halep: „Mă simt fericită când joc tenis, e pasiunea mea”

Simona Halep a fost și ea întrebată la conferința de presă despre subiect. 

„Ai fost mereu foarte consistentă în joc, ai rămas în top o perioadă lungă. Fiindcă se vorbește mult de sănătate mintală și burnout (nr. epuizare psihică), ne poți spune cum ai făcut tu față momentelor acestea? Simți că pauzele de la tenis te-au ajutat din punct de vedere mintal?”, a fost întrebarea reporterilor din sală. 

„Am luat o pauză fiindcă am fost obligată de accidentare. Bineînțeles că am simțit un nivel de burnout de-a lungul anilor, fiindcă am jucat la cel mai înalt nivel săptămână de săptămână, an de an, timp de 8 ani. Dar când mă întorc acasă, îmi dau seama ce realizări am. Viața mea e mult mai bună când tenisul face parte din ea. Deci niciodată nu am simțit că tenisul e ceva rău în viața mea. Mereu mi-a făcut plăcere să joc. E pasiunea mea. 

De fiecare dată când revin pe teren, mă simt bine, mă simt fericită. Uneori sunt frustrată, supărată, tristă din cauza felului în care joc sau pentru că am pierdut un meci. Dar mă concentrez numai pe aspectele pozitive din tenis, pe ceea ce îmi oferă”, a explicat Simona Halep. 

Per total am făcut o treabă bună aici. Sunt pozitivă pentru că am putut evolua fără dureri. Acum mă voi odihni puțin și voi reflecta la ce trebuia să fac mai bine în acest meci. Era normal ca ea să aibă prima șansă pentru că a adunat mai multe meciuri în acest sezon și mai multă încredere
- Simona Halep

Citește și alte știri de la US Open:

Simona Halep, anunț suprinzător după înfrângerea cu Elina Svitolina: „Da, acesta e planul”

Înfrângere-șoc la US Open: Ashleigh Barty, eliminată în turul III! Cum arată tabloul, după eliminarea liderului mondial

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (2)
347655969058390
Ion Popescu  •  06 Septembrie 2021, 08:43

Simona ar trebui indrumata de un psiholog. Poate sa joace de placere, indiferent de rezultat. Mai sunt cateva turnee de 250 pct. WTA, la Indian Wels unul de 1.000 pct., iar la Chigago, Ostrava, Moscova de 500 pct. WTA. Hai Simona, distreaza-te !

347655969058390
Ion Popescu  •  05 Septembrie 2021, 22:31

Ar trebui sa nu mai fie stresata. Pentru ce ? Dece ? Cel mai bine sa nu-i pese !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează