SPORTURI  »  TENIS  »  WTA TRANSYLVANIA OPEN

Invitații pentru românce » Gabriela Ruse va primi un wild card pentru tabloul principal al Transylvania Open, iar Mara Gae pentru calificări

Gabriela Ruse / FOTO: Guliver/Getty Images
Gabriela Ruse / FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 28 septembrie 2023 19:05 / Actualizat joi, 28 septembrie 2023 19:27

Gabriela Ruse și Mara Gae vor fi prezente la Transylvania Open, după ce organizatorii au decis să le ofere wild card-uri.

Organizatorii Transylvania Open au anunțat, joi, prin intermediul unui comunicat de presă că două jucătoare din România vor primi câte un wild card pentru a evolua în cadrul ediției din acest an, turneu de categorie WTA 250, organizat în perioada 14-22 octombrie 2023 în BT Arena din Cluj.

Gabriela Ruse (185 WTA) va intra direct pe tabloul principal. Cel de-a doua invitație a fost acordată tinerei jucătoare Mara Gae, câștigătoarea la dublu juniori în cadrul US Open 2023. 

Ea va lupta în calificări pentru un loc pe grila principală. „Ne bucurăm că în cadrul Transylvania Open WTA 250 avem ocazia să susținem și să promovăm jucătoare românce. Unul dintre avantajele majore ale organizării unui turneu WTA în România constă în posibilitatea de a oferi wild carduri jucătoarelor noastre. 

E diferit când joci în fața propriului public și simți susținerea fără rezerve a celor din tribune", a spus Patrick Ciorcilă, directorul turneului, conform comunicatului de presă.

Jucătoare de top la Cluj-Napoca

Turneul Transylvania Open WTA 250 are alocate patru wild carduri, două pentru tabloul principal și două pentru calificări. Organizatorii pot să ofere două dintre acestea, în timp ce alte două sunt la dispoziția Octagon, entitatea care deține licența de turneu, și care le-a acordat jucătoarelor: Nikola Bartunkova (331 WTA) – Cehia (tablou principal) și Francesca Jones (304 WTA)– Marea Britanie (calificări).

La cea de-a treia ediție a turneului de tenis Transylvania Open WTA 250 sunt înscrise jucătoare precum Caroline Garcia, câștigătoarea WTA Finals 2022, Donna Vekić, Sorana Cîrstea sau  Anhelina Kalinina. 

Pe tabloul principal al turneului se mai află încă trei jucătoare din România: Patricia Țig (65 WTA), Ana Bogdan (61 WTA), proaspătă câștigătoare a turneului de la Parma, și Jaqueline Cristian (103 WTA).

Transylvania Open WTA 250 va avea loc în 16-22 octombrie 2023, și va începe cu două zile de calificări (14-15 octombrie 2023). Meciurile se vor juca indoor, pe hard, în BT Arena din Cluj-Napoca, pe două terenuri.

Citește și: 

Lovitură pentru echipa României » Gimnastul Gabriel Burtănete nu va concura la Campionatele Mondiale de la Antwerp
Campionatele Mondiale
Lovitură pentru echipa României » Gimnastul Gabriel Burtănete nu va concura la Campionatele Mondiale de la Antwerp
Au scris istorie pentru Sfântu Gheorghe, Sepsi în Euroligă
EUROLIGĂ
Au scris istorie pentru Sfântu Gheorghe, Sepsi în Euroligă

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează