SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Irina Bara, eliminată de la Australian Open după un eșec sever

Irina Bara a fost eliminată de la Australian Open // foto: Imago Images
Irina Bara a fost eliminată de la Australian Open // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 11 ianuarie 2024 13:45 / Actualizat joi, 11 ianuarie 2024 15:44

Irina Bara a părăsit Australian Open încă din turul doi al calificărilor turneului de Grand Slam.

Ocupanta locului 181 mondial în clasamentul WTA la simplu a fost eliminată, joi, în calificările pentru accesul pe tabloul principal al primului Grand Slam al anului.

Doar Van Dijk e peste Drăgușin! De ce spun englezii că „Tottenham a transferat un tanc”
ANGLIA
Doar Van Dijk e peste Drăgușin! De ce spun englezii că „Tottenham a transferat un tanc”

Sportiva română a cedat fără drept de apel în două seturi în fața Evei Lys (Germania), aflată pe locul 138 WTA și favorită numărul 26 în calificări.

Unde a fost făcută diferența

6-1 și 6-2 a fost scorul categoric în favoarea nemțoaicei, care nu i-a lăsat absolut nicio șansă Irinei Bara.

Românca a fost dominată de către Lys la fiecare capitol, cea mai mare diferență făcându-se la punctele câștigate pe primul serviciu. Eva Lys a avut în situația respectivă un procentaj de 68 %, în timp ce Irina Bara a avut un procentaj de doar 47 %.

De asemenea, în privința punctelor adjudecate pe primul retur, Lys a reușit un procentaj de 53 %, în timp ce Bara a avut câștig de cauză în doar 32 % din cazuri.

VIDEO Simona Halep, primul antrenament în 2024

Alte statistici ale meciului:

  • Ași: Irina Bara - 0, Eva Lys – 1;
  • Duble greșeli: Irina Bara – 2, Eva Lys – 0;
  • Break point-uri salvate: Irina Bara – 43 %, Eva Lys – 100 %;
  • Break point-uri: Irina Bara – 0 %, Eva Lys – 57 %.

Sorana Cîrstea, Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian sunt cele trei românce care vor juca pe tabloul principal de la Australian Open.

Cu cine vor juca româncele la Australian Open

Joi a avut loc tragerea la sorți a tablourilor principale de la Australian Open 2024, competiție care va debuta pe 14 ianuarie.

Sorana Cîrstea, 33 de ani, 26 WTA, va debuta la acest Grand Slam împotriva lui Yafan Wang, 29 de ani, 97 WTA, din China. Sorana este cea mai bine cotată jucătoare din România și este favorita nr. 22 la câștigarea acestui turneu.

România nu va putea conta pe Simona Halep, 32 de ani, din cauza suspendării sale, dar nici pe Irina Begu, 33 de ani, și Gabriela Ruse, 26 de ani, ambele fiind accidentate.

În cazul în care o va elimina pe Yafan Wang, Cîrstea se va duela cu învingătoarea dintre Emma Răducanu, 21 de ani, 299 WTA, și Shelby Rogers, 31 de ani, 156 WTA.

Jaqueline Cristian, 25 de ani, 84 WTA, debutează la acest Grand Slam împotriva Katerinei Siniakova, 27 de ani, 49 WTA. Câștigătoarea va juca cu Viktorija Golubic, 31 de ani, 90 WTA sau Veronika Kudermetova, 26 de ani, 16 WTA.

Favorita numărul 2, Aryna Sabalenka, 25 de ani, va evolua împotriva unei jucătoare venite din calificări. În cazul cel mai probabil în care va trece, Sabalenka va juca împotriva Anei Bogdan, 31 de ani, dacă jucătoarea noastră va câștiga la rândul ei duelul cu o oponentă venită din calificări.

  • Articol de Emanoil Ursache

Citește și

Radu Drăgușin, o pagină întreagă dedicată în presa italiană: „Anul lui Dragu”
STRANIERI
Radu Drăgușin, o pagină întreagă dedicată în presa italiană: „Anul lui Dragu”
Prima victimă în urma controalelor făcute la CSA Steaua » Șeful Corpului de Control al premierului a fost demis de Marcel Ciolacu
DECIZIE
Prima victimă în urma controalelor făcute la CSA Steaua » Șeful Corpului de Control al premierului a fost demis de Marcel Ciolacu

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează