SPORTURI  »  TENIS  »  PROCES

ITIA, efort incredibil în procesul cu Simona Halep » Suma uriașă cheltuită pentru a o condamna

Simona Halep // FOTO: Imago
Simona Halep // FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 12 martie 2024 12:38 / Actualizat marti, 12 martie 2024 13:07

Howard Jacobs, unul dintre avocații Simonei Halep, a vorbit despre procesul contra ITIA, câștigat la TAS.

Sportiva din Constanța a ieșit victorioasă la TAS, după ce suspendarea inițială, de 4 ani, i-a fost redusă la 9 lunii. La o săptămână de la verdict, avocatul Howard Jacobs dezvăluie ce efort financiar a făcut Agenția pentru Integritatea Tenisului în procesul cu Simona Halep.

Simona Halep, antipatizată de rivalele din circuitul WTA? Detaliul remarcat de jurnaliștii englezi
SIMONA HALEP
Simona Halep, antipatizată de rivalele din circuitul WTA? Detaliul remarcat de jurnaliștii englezi

2 milioane de dolari cheltuiți de ITIA pe experți și avocați!

„Voi spune că a fost vorba de cel puțin două milioane de euro. Au avut atât de mulți experți și atât de mulți avocați și totul a fost combătut”, a spus Howard Jacobs, potrivit Sports Illustrated.

Avocatul a fost întrebat și despre faptul că un sportiv este pedepsit, dar antrenorul care îl încurajează să ia suplimentul nu primește nicio sancțiune. „Răspunsul ușor este că așa sunt regulile, exceptând cazul în care un antrenor îi dă cu bună știință sportivului o substanță interzisă, ceea ce nu este nici pe departe cazul aici”, a precizat Jacobs.

„Dar doar pentru că i-a administrat un supliment care s-a dovedit contaminat? Regulile nu menționează pedepse pentru așa ceva. Ar trebui? Nu știu. Dacă ar fi, probabil că antrenorii nu ar mai ajunge să recomande suplimente sportivilor”.

În final, Jacobs spune că el, personal, nu ar lua suplimente. „Când am început să dau în judecată companii de suplimente încă eram sportiv competitiv și luam și eu. M-am oprit pentru că m-am simțit ca un ipocrit. Și nici nu simțeam vreo diferență. E marketing”.

Nu știu ce o să fie la turneu. Am ceva emoții, e normal. Dar mă bucur tare mult că am șansa să mă reîntorc pe teren, acolo unde mă simt cel mai bine. O să vedem cum o să fie la turneu. Când mi-am făcut bagajul, parcă nici nu mai știam ce trebuie să îmi pun în geantă.

E un sentiment plăcut, mai ales după o decizie atât de bună. Toate lucrurile pozitive sunt alături de mine.

Ultimele zile au fost foarte obositoare, aș spune, din punct de vedere emoțional. Dar am fost foarte bucuroasă în același timp. Am reușit ce îmi doream de la început, să fac dreptate și să vadă toată lumea că sunt un sportiv curat.

- Simona Halep, la plecarea spre Miami

VIDEO. Simona Halep: „A fost o greșeală, pentru care eu am plătit foarte scump”

Citește și:

Surpriza anului în tenis: Novak Djokovic, eliminat la Indian Wells de locul 123
INDIAN WELLS
Surpriza anului în tenis: Novak Djokovic, eliminat la Indian Wells de locul 123
Holger Rune vorbește despre călătorii și obiceiuri: „Să-mi uit telefonul acasă ar fi o greșeală de începător” + „E plictisitor să mergi în vacanță în Maldive”
DEZVĂLUIRE
Holger Rune vorbește despre călătorii și obiceiuri: „Să-mi uit telefonul acasă ar fi o greșeală de începător” + „E plictisitor să mergi în vacanță în Maldive”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (54)
Raluca_a
Raluca_a  •  12 Martie 2024, 17:07

De doi ani ani aceleasi minciuni sfidatoare: 1) cantitatea de roxadustat din sange a fost foarte mica. FALS, cantitatea din sange a fost de peste 0,300 si este foarte mult, iar suplimentul ei continea 0,001, atata a gasit expertul platit de ea. Expertii ITIA nu au gasit deloc. ITIA a aratat ca Halep trebuia sa ia 900 de doze de supliment ca sa aiba atata roxdustat in sange. 2) Mi-am demonstrat nevinovatia -sunt nevinovata. FALS. Ai fost prinsa dopata si ai primit suspendare 9 luni, ti-au fost retrase titlurile, banii si punctele din 2022. Esti vinovata. 3) ITIA a incercat sa ma ingroape. FALS, este agentia anti-doping si doar si-a facut datoria ca in cazul Sharapovei si a altor teninsmene cu mult mai bune ca H. 4) Sunt romanca si de asta suport nedreptati. Hotaraste-te esti romanca si de asta suporti nedreptati de la ITIA sau esti ISUS pe pamant si ITIA cheltuieste milioane de dolari sa te ingroape, pe tine, "Halep cea importanta". 5) Mouratlogu este de vina. FALS. Mouratlogu si-a luat-o fix degeaba singura lui vina este ca si-a cumparat servicii sexuale prea scumpe si a ajuns la TAS. Pasaportul biologic a lui Halep arata ca fata se dopa din 2016, iar Mouratlogu nu exista in viata ei atunci. 6) ITIA, obligata sa plateasca despagubiri lui Halep. FALS. ITIA a fost obligata de TAS sa contribuie cu 20.000 de dolari la "CHELTUIELILE DE JUDECATA", nu despagubiri. Halep a fost sanctionata pentru dopaj, nu-i datoreaza nimeni despagubiri. 7) Firma cu sup

Raluca_a
Raluca_a  •  20 Martie 2024, 12:21
Postat de Hitech pe 14 Martie 2024, 15:31

Tu spui adevărul? Tu spui doar ceea ce repetă orice hater al lui Simona. ITIA spui tu deține adevărul iar TAS e nimeni pt tine. Cine oi fi tu să ne intereseze de tine? Mai te și lauzi singură că ai bani și poziție socială. Și vrei să creadă cineva că ești inteligență scriind prostii de genul? FYI- ești un hater!!! Nimic mai mult!

Hei, paranoia, vino cu argumente, nu cu atacuri la persoana. Eu nu sustin doar ce sustine ITIA, ci ceea ce a scris in motivare Tribunalul International de Tenis, cel care i-a dat suspendare 4 ani lui Halep. Imi pare rau pentru tine, dar TAS a dat un verdict pe care nu l-a putut motiva si toate dovezile de dopaj au ramas in picioare. Cine a citit motivarile celor 2 tribunale stie ce vorbesc. iar Halep a ta s-a vazut aseara ce poate fara roxadustat. Tragea de ea ca de o martoaga dupa 20 de minute. Tu esti unul dintre trolii platiti care stau toata ziua pe internet si-i ataca pe cei care prezinta dovezi reale din dopaj. Esti demn de mila. Invata sa ai si tu o meserie decenta si nu mai face pe valetul pentru Halep pe niste maruntis. Este doar un sfat. Sunt convinsa ca vei mai sta pe aici mult si bine ca sa castigi si tu niste banuti din injurat. Astia ca tine sunt multumiti si cand strang si mananca urjumele ramase de la altii, atat pot ei. Nu poti sa le ceri mai mult.

Hitech
Hitech  •  15 Martie 2024, 12:37
Postat de torontezul pe 15 Martie 2024, 03:30

esti prost facut gramada. Acele cifre pe care le vehiculezi au fost falsificate. Exista doua metode de test: metoda calitativa care poate determina daca o substanta este prezenta sau nu in sange sau urina si exista metoda cantitativa care este mai precisa si care poate ESTIMA si cantitatea acelei substante, cu o marja de eroare de 15-20%. "Specialistul" ITIA a fost prins cu ocaua mica. A facut un test calitativ si a venit cu niste cifre din burta. Asa ca povestea aia cu 900 de doze e o minciuna. La fel cum a fost cu minciuna ca Simona nu ar fi declarat suplimentul cu colagen in formularele de doping. Testul din firul de par este cea mai precisa metoda de test care exista la ora actuala in lume. Firul de par al unei paciente care consuma roxadustat a continut de 10000 de ori mai mult roxadustat decat in cel al Simonei. De asta ITIA s-a opus asa de mult de mearga impreuna cu Alvarez la Montreal sa refaca testul pentru atunci povestea s-ar fi terminat. ITIA a sperat ca Simona nu va merge la TAS sau ca vor reusi sa ii intimideze si pe cei de la TAS cerand o suspendare de 6 ani dar cei de la TAS stiu cu ce borfasi sunt cei de la ITIA. De asta procesul de la TAS a durat mai putin de o luna

Văd că nu obosiți. Cine ești bă necăjitule, de unde dre@ku apăreți așa, să puneți voi dreptatea pe steagul urii. Ești atât de bine informat încât trebuie să-mi sari mie la gât? Ești petardă bă obositule, hai ușchi că ai mesaje infantile, ți-ai dat blana jos "femeie" fatală care nu ești. Nu cred că-ți face pielea două cafele. Ciao și unfollow mameluk. Nici nu știi cât mă bucur când văd așa-zișii descoperitori ai adevărului că suferă pt că Simona Halep a revenit. Mă bucur că suferiți, că nu aveți viață bă, voi probabil nu știți să trăiți decât aruncând petarde despre Simona. Ești un alt ratat al sistemului.

Vezi toate comentariile (54)
Comentează