SPORTURI  »  TENIS  »  WTA 125 ROUEN

Jaqueline Cristian a eliminat-o pe favorita principală și este în semifinale la WTA 125 Rouen

Jaqueline Cristian sărbătorind FOTO Guliver/GettyImages
Jaqueline Cristian sărbătorind FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 13 octombrie 2023 23:14 / Actualizat sambata, 14 octombrie 2023 00:01

Jaqueline Cristian (25 ani, ♦ 100 WTA) a trecut, vineri, în sferturi de finală la Rouen de belgianca Greet Minnen (26 de ani ♦ 60 WTA) cu 6-4, 6-3. 

Jaqueline Cristian și-a egalat cea mai bună performanță din acest an în turneele WTA125, după ce a învins-o pe favorita principală Greet Minnen cu 6-4, 6-3 într-o oră și douăzeci și unu de minute.

Jaqueline Cristian este la al cincilea turneu WTA 125 al sezonului, ea participând până acum la cele de la Gaiba (turul 1), Bari (sferturi de finală), București (semifinale), Parma (sferturi de finală).

Românca o întâlnește, sâmbătă, pentru un loc în finală pe elvețianca Viktorija Golubic (30 de ani și 105 WTA). Cele două s-au mai întâlnit o singură dată, în 2019, la Nanchang, iar Golubic s-a impus în două seturi.

În cealaltă semifinală de pe hard-ul de la Rouen se vor confrunta Erika Andreeva și Alize Cornet

Săptămâna viitoare, românca va participa la Transylvania Open, turneu de categoria WTA 250 și care va avea loc în BT Arena din Cluj-Napoca.

Ce sunt turneele WTA 125?

Circuitul feminin a inclus turneele WTA125 din 2012 sub titulatura de seria Challenger, denumire similară cu cea din ATP. Sunt situate imediat sub turneele cel mai bine răsplătite cu puncte și bani, oferind însă, la rândul lor, recompense decente.

Anul acesta, calendarul conține 14 competiții de acest nivel, găzduite de Franța, Spania, Italia, câte 3, Columbia, Mexic, Croația, Suedia și România.

În 2023, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan sunt singurele jucătoare din România care s-au impus într-un astfel de turneu, la Reus în Spania, respectiv Iași și Parma.

5.222 de euroși 57 de puncte este recompensa pentru atingerea sferturilor de finală în turneul de la Rouen

Citește și: 

Horia Tecău a stabilit componența echipa României pentru întâlnirea cu Serbia din Billie Jean King Cup
Billie Jean King Cup
Horia Tecău a stabilit componența echipa României pentru întâlnirea cu Serbia din Billie Jean King Cup
Lucrează cu o româncă și face istorie pentru China! Rezultat fantastic în Mastersul de la Shanghai pentru unul dintre jucătorii în vogă ai circuitului
ATP SHANGHAI
Lucrează cu o româncă și face istorie pentru China! Rezultat fantastic în Mastersul de la Shanghai pentru unul dintre jucătorii în vogă ai circuitului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  14 Octombrie 2023, 11:40

Bafta in continuare J.Cristian ....Sa castigi Turneul , Dumnezeu sa fie cu tine !

donqhot
donqhot  •  14 Octombrie 2023, 10:00

bravo Jaq

Vezi toate comentariile (2)
Comentează