SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2023

REZUMAT VIDEO Jaqueline Cristian, învinsă fără drept de apel în duelul de gală de la Australian Open » Ce au făcut Ana Bogdan, Emma Răducanu și Bianca Andreescu

Jaqueline Cristian / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Jaqueline Cristian / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 16 ianuarie 2023 07:18 / Actualizat luni, 16 ianuarie 2023 09:23

Jaqueline Cristian și Ana Bogdan, dar și jucătoarele cu origini românești Emma Răducanu și Bianca Andreescu au evoluat duminică noapte spre luni, în primul tur de la Australian Open. 

  • Australian Open 2023 este programat între 16 și 29 ianuarie.
  • Meciurile româncelor vor fi televizate pe Eurosport 1 și 2
Djokovic sau Nadal? Mats Wilander a explicat pentru cititorii Gazetei pe cine mizează la AO: „Dacă aș fi în locul lui, aș fi supărat. Aș spune: «Nu cred! Vă arăt eu vouă»”
AUSTRALIAN OPEN
Djokovic sau Nadal? Mats Wilander a explicat pentru cititorii Gazetei pe cine mizează la AO: „Dacă aș fi în locul lui, aș fi supărat. Aș spune: «Nu cred! Vă arăt eu vouă»”

Jaqueline Cristian, eliminată de Jessica Pegula

Nicio șansă pentru Jaqueline Cristian (24 de ani, locul 161 WTA) în turul 1 de la Australian Open, acolo unde a înfruntat jucătoarea de pe locul 3 mondial, Jessica Pegula (28 de ani). Americanca a cedat un singur game în fața lui Jaqueline, la jumătatea setului secund, după ce-și adjudecase primul act cu 6-0.

A fost un meci tranșat într-o oră de Pegula, care a avut parte de rezistență serioasă din partea româncei în doar câteva seturi. La 0-0 în setul 2, de exemplu, Jaqueline ar fi putut începe cu break, dar a ratat 3 astfel de șanse.

Ana Bogdan, eliminată de Anna Bondar, scor 2-6, 6-2, 3-6

Ana Bogdan (30 de ani, locul 61 WTA) părăsește la rândul ei turneul încă din primul tur, după 2-6, 6-2, 3-6 cu Anna Bondar, locul 79 mondial. Maghiara va juca mai departe cu Jelena Ostapenko.

Emma Răducanu merge în turul 2 la Australian Open

Emma Răducanu (77 WTA, 20 de ani) a început cu dreptul turneul din Melbourne, 6-3, 6-2 cu vecina de clasament Tamara Korpatsch (76 WTA, 27 de ani). Emma a afișat un joc mai curajos - ca atare a și comis 34 de erori neforțate -, dar a reușit și 27 de lovituri câștigătoare.

În turul 2, fosta campioană de la US Open va avea parte de un superduel cu Cori „Coco” Gauff (18 ani), locul 7 mondial.

Cred că are un tenis care o poate duce la un nivel ridicat. Are un an și jumătate de când a câștigat US Open. Efectele după acea victorie s-au dus, atât cele pozitive, cât și cele negative, apărute pentru că nu a mai câștigat alt turneu. Emma are 20 de ani acum. Este o jucătoare completă, iar pentru mine are șansa de a obține rezultate bune

- Mats Wilander despre britanică, în interviul acordat Gazetei.

Victorie pentru Bianca Andreescu

Precum Emma, și Bianca Andreescu (22 de ani, #43 WTA) a trecut de prima adversară, 6-2, 6-4 cu Marie Bouzkova (24 de ani, 26 WTA).

În primul set, două break-uri au făcut diferența în favoarea canadiencei cu părinți români. În actul secund s-a mers cap la cap până la 4-4, când Bianca a legat două game-uri la rând, cel cu care a încheiat meciul fiind chiar pe serviciul adversarei.

Mai departe, Bianca va juca cu iberica Cristina Bucsa, locul 100 WTA.

VIDEO RETRO Toate campioanele din proba feminină de la Australian Open din anii '90

Citește și alte știri din tenis:

EXCLUSIV Djokovic sau Nadal? Mats Wilander a explicat pentru cititorii Gazetei pe cine mizează la AO: „Dacă aș fi în locul lui, aș fi supărat. Aș spune: «Nu cred! Vă arăt eu vouă»”

Avantaj Nole » Traseu infernal pentru Nadal la Australian Open, ibericul e în pericol încă din primul tur + Djokovic a primit o tragere la sorți ideală

Australian Open începe la noapte, dar prima controversă a apărut deja: „Retrogradată pe terenul 13?!”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (3)
danglumetu
danglumetu  •  16 Ianuarie 2023, 18:14
Postat de zb59 pe 16 Ianuarie 2023, 06:53

Hello gsp (isi) veniti si voi cu ceva updates?! Sau nu v-ati trezit inca?! Intre timp meciul de gala al lui Jaqueline Cristian a dost doar un cosmar pentru ea (0-6;1-6). Ce mult va pasa de sport! Apropos, “nea jiji” ce a mai facut in weekend?!:))

un cosmar pentru ea? poate pentru noi care nu intelegem cum o fi si cum te-ai pregatit ca sa mergi pina acolo si sa cistigi un game? sau tot...accidentarea???

Trandafir
Trandafir  •  16 Ianuarie 2023, 10:58

Bogdan si Cristian joaca in continuare la AO dublu. Tot la AO dublu sunt pe tabloul principal Begu, Ruse, Niculescu. Succes conationalelor noastre atat la simplu pentru Begu, Carstea, Tig, cat si la dublu.

zb59
zb59  •  16 Ianuarie 2023, 06:53

Hello gsp (isi) veniti si voi cu ceva updates?! Sau nu v-ati trezit inca?! Intre timp meciul de gala al lui Jaqueline Cristian a dost doar un cosmar pentru ea (0-6;1-6). Ce mult va pasa de sport! Apropos, “nea jiji” ce a mai facut in weekend?!:))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează