SPORTURI  »  TENIS  »  WTA 125 ROUEN

Jaqueline Cristian s-a oprit în semifinale la WTA 125 Rouen

Jaqueline Cristian // FOTO: Guliver/GettyImages
Jaqueline Cristian // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 14 octombrie 2023 19:54 / Actualizat sambata, 14 octombrie 2023 20:05

Jaqueline Cristian (25 ani, ♦ 100 WTA) a pierdut cu 5-7, 4-6 în fața elvețiencei Viktorija Golubic (30 ani ♦ 105 WTA) în semifinalele turneului WTA 125 Rouen.

Parcursul lui Jaqueline Cristian la Rouen s-a încheiat, sâmbătă seară, după un meci care a durat o oră și treizeci și cinci de minute. Românca a fost învinsă în semifinalele turneului la WTA 125 Rouen de elvețianca Viktorija Golubic cu 7-5, 6-4. 

A fost un meci pe care românca l-a început bine, dar în care evoluția sa nu a fost una constantă. A fost a doua victorie a elvețiencei în fața lui Cristian după cea din 2019, de la Nanchang, când Golubic s-a impus tot în două seturi.

Jaqueline Cristian și-a egalat cea mai bună performanță din acest an în turneele WTA125, ea fiind la al cincilea turneu WTA 125 al sezonului. Rezultatele sale au fost Gaiba- turul 1, Bari-sferturi de finală, București-semifinale, Parma-sferturi de finală și Rouen-semifinale.

Săptămâna viitoare, românca va participa la Transylvania Open, turneu de categoria WTA 250 și care va avea loc în BT Arena din Cluj-Napoca.

Ce sunt turneele WTA 125?

Circuitul feminin a inclus turneele WTA125 din 2012 sub titulatura de seria Challenger, denumire similară cu cea din ATP. Sunt situate imediat sub turneele cel mai bine răsplătite cu puncte și bani, oferind însă, la rândul lor, recompense decente.

Anul acesta, calendarul conține 14 competiții de acest nivel, găzduite de Franța, Spania, Italia, câte 3, Columbia, Mexic, Croația, Suedia și România.

În 2023, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan sunt singurele jucătoare din România care s-au impus într-un astfel de turneu, la Reus în Spania, respectiv Iași și Parma.

5.222de euro și 57 de puncte este recompensa pentru atingerea semifinalelor în turneul de la Rouen

Citește și:

Două retrageri importante de la Transylvania Open » Primele favorite nu mai vin la Cluj
TRANSYLVANIA OPEN
Două retrageri importante de la Transylvania Open » Primele favorite nu mai vin la Cluj
Horia Tecău a stabilit componența echipa României pentru întâlnirea cu Serbia din Billie Jean King Cup
Billie Jean King Cup
Horia Tecău a stabilit componența echipa României pentru întâlnirea cu Serbia din Billie Jean King Cup

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează