SPORTURI  »  TENIS  »  ACCIDENTARE

Juan Martin del Potro, lipsit de speranță după ultima accidentare: „Aș vrea să continuu, dar mi-e foarte greu”

Juan Martin del Potro
Juan Martin del Potro

Articol de - Publicat luni, 23 martie 2020 19:17

Juan Martin Del Potro (31 de ani, 128 ATP) a purtat un dialog pe Instagram cu fanii, între care a apărut și bunul său amic Manu Ginobili (42 de ani), cel mai mare baschetbalist argentinian din istorie.

Del Potro, recent operat din nou la genunchiul drept în SUA și revenit în Argentina pentru a intra în izolare din cauza noului coronavirus, a avut un dialog pe Instastory live cu fanii săi. Între aceștia s-a strecurat un nume imens al sportului argentinian și mondial, Manu Ginobili, campion olimpic la Atena, jucător al lui San Antonio Spurs timp de 16 ani și retras din baschet în august 2018.

„Când am avut probleme la încheietură am fost aproape de retragere pentru că nu vedeam, nu vedeam ieșirea... iar când am revenit jucam reverul în slice, nu puteam lovi cu două mâini, dar nu era jocul meu acela", a spus Del Potro.

Ginobili l-a întrebat dacă problema din 2016 a fost mai dificilă din punctul de vedere emoțional decât cea de acum. „Da, cred că da. Pentru că era frustrant că nu puteam juca așa cum o făcusem toată cariera", i-a răspuns Delpo. 
„Jocurile de la Rio au fost însă un punct important, victoria în fața lui Djokovici a schimbat situația în bine, am putut să decolez din nou".

22 de titluri ATPare Del Potro în carieră, între care unul de Grand Slam și unul Masters 1000

În timpul acelei ediții a JO s-au apropiat cei doi importanți sportivi, care se cunoscuseră formal mai de mult. La Rio au purtat lungi discuții despre sport, despre viață, după cum dezvăluie jurnalistul Sebastian Torok în biografia „Miracolul Del Potro". Și au legat o prietenie strânsă. „M-ai ajutat mult în aceste luni cu recuperarea genunchiului , mi-ai recomandat medici, tratamente și îți sunt recunoscător pentru asta. Vreau să se știe acest lucru", i-a spus Delpo lui Manu în aceeași conversație virtuală.

Juan Martin del Potro, lipsit de speranță după ultima accidentare: „Aș vrea să continuu, dar mi-e foarte greu”
Juan Martin del Potro (stânga) și Manu Ginobili (dreapta)

Campionul de la US Open 2009 a mărturisit că „aș vrea să continuu, dar adevărul e că mi-e foarte greu. Medicii sunt optimiști, spun că voi merge bine, dar când lucrurile de zi cu zi nu ies conform planului, totul se complică".
Replica lui Ginobili e o încurajare, dar și un sfat. „Dacă te simți bine, revino la joc, e grozav. Dar dacă nu te întorci, gândește-te că ai făcut mult mai mult decât milioanele de persoane care ar fi vrut să fie în locul tău". 

5 operațiia suportat Martin del Potro până acum: una la încheietura dreaptă, trei la cea stânga, una la genunchiul drept

  • Juan Martin del Potro s-a accidentat la genunchiul drept în octombrie 2018 în meciul cu Borna Ciorici din turul secund al turneului de la Shanghai, suferind o fractură
  • Revenit în câteva turnee în 2019, a făcut o nouă fractură de rotulă în turul 1 de la Queen’s

Ultimele informații despre Covid-19 în România

Citește și alte știri despre tenis:

Rafael Nadal, mesaj de încurajare pentru autoritățile din Spania: „Voi sunteți eroii noștri”

Povestea spectaculoasă a lui Diego Moyano: de la burlăcie la căsătorie într-un singur meci! „M-am trezit la 6, la 11 am jucat semifinala și la 14 a fost finala”

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează