SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Cele mai așteptate reveniri din tenisul feminin în 2024

Naomi Osaka în tribune la US Open 2023 FOTO Imago Images
Naomi Osaka în tribune la US Open 2023 FOTO Imago Images

Articol de - Publicat joi, 14 decembrie 2023 18:14 / Actualizat joi, 14 decembrie 2023 18:20

Naomi Osaka, Angelique Kerber, Emma Răducanu și Amanda Anisimova sunt cele patru jucătoare pe care le-a nominalizat WTA pentru a fi urmărite începând de sezonul viitor.

Anul viitor se anunță unul extrem de interesant în circuitul feminin, mai ales că sunt așteptate să revină pe teren trei câștigătoare de turnee de Mare Șlem. WTA a făcut un inventar al celor mai importante întoarceri din 2024.

Probleme pentru Naomi Osaka

Prima este japoneza Naomi Osaka, cvadruplă câștigătoare în turneele de Mare Șlem și fost lider mondial. În vârstă de 25 de ani, Osaka a devenit mamă în luna iunie a acestui an. „Nu cred că oamenii știu cât de greu este de dus o sarcină, nimeni nu vorbește despre acest lucru. Te gândești că o să fie un drum frumos, dar e presărat cu greutăți", a spus ea pentru revista InStyle. 

Ea a mărturisit că nașterea i-a provocat cea mai mare durere din viața sa. Shai, fetița sa, s-a născut cu cordonul ombilical în jurul gâtului. La puține luni după ce a devenit mamă, Naomi s-a despărțit de Cordae, tatăl celei mici, dar spune că acum au reușit să-și echilibreze viața de părinți, chiar dacă sunt separați.

Faptul că a devenit mamă i-a schimbat și perspectiva asupra tenisului. „Mi-am dat seama că nu voi putea juca la nesfârșit și trebuie să mă bucur de anii care mi-au rămas", a explicat Osaka. Ea nu a mai evoluat din septembrie 2022 și își va începe revenirea cu turneul de la Brisbane alături de Wim Fissette.

Se așteaptă la altă realitate

Angelique Kerber, triplă campioană în turneele de Mare Șlem și fost lider mondial., are un plan ambițios după ce a devenit și ea mamă în luna februarie. Jucătoarea din Germania va reveni la United Cup, apoi va evolua la Australian Open.

 „Deja am emoții cu privire la revenirea mea pe teren în Australia. Îmi dau seama că este cea mai mare provocare a carierei mele, dar dragostea pentru tenis m-a motivat mereu", a spus germanca în vârstă de 35 de ani.

Cele mai așteptate reveniri din tenisul feminin în 2024
Angelique Kerber în luna noiembrie a acestui an FOTO Imago Images

Ea nu a mai evoluat din vara lui 2022: „Trebuie să fiu realistă, multe lucruri vor fi diferite, nu doar faptul că acum sunt mama unei fetițe"

Cât timp a stat departe de tenis, Kerber a publicat și o carte în care își povestește parcursul. Obiectivul său este să se calfice la Jocurile Olimpice de la Paris, ea înghețându-și clasamentul pe când era numărul 31 WTA.

Două tinere revin pe teren

Emma Răducanu, câștigătoarea de la US Open 2021, nu a mai jucat din aprilie anul acesta, trecând prin mai multe operații. Britanica în vârstă de 21 de ani va reveni la turneul de la Auckland, unde va evolua grație unui wild card.

Ea a alunecat în clasament până pe pozițai 298, dar la Australian Open își poate folosi clasamentul înghețat la Australian Open. Acesta este 103 și dacă nu există retrageri, Răducanu ar trebui să evolueze în calificări.

Cele mai așteptate reveniri din tenisul feminin în 2024
Emma Răducanu înainte de pauza din acest an FOTO Imago Images

Amanda Anisimova a anunțat în luna mai că se retrage din tenis pentru o perioadă nedeterminată, invocând probleme de sănătate mintală și burnout. Însă în septembrie a revenit la antrenamente și va debuta în noul sezon tot la Auckland.

Citește și: 

Rusul Kliment Kolesnikov spune că nu poate accepta condițiile impuse de CIO pentru a paticipa la Jocurile Olimpice de la Paris
PARIS 2024
Rusul Kliment Kolesnikov spune că nu poate accepta condițiile impuse de CIO pentru a paticipa la Jocurile Olimpice de la Paris
Suedezele, șocate de ce au găsit odată cu mutarea în Danemarca, pentru fazele finale ale CM de handbal feminin
CM feminin
Suedezele, șocate de ce au găsit odată cu mutarea în Danemarca, pentru fazele finale ale CM de handbal feminin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează