SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Kyrgios se aștepta ca Zverev să îl învingă pe Alcaraz » Detaliul remarcat de australian

Nick Kyrgios, din postura de reporter și de analist specializat în tenis / Foto: Imago Images
Nick Kyrgios, din postura de reporter și de analist specializat în tenis / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 25 ianuarie 2024 11:26 / Actualizat joi, 25 ianuarie 2024 11:34

Nick Kyrgios, tenismenul australian devenit comentator sportiv în perioada accidentării, s-a declarat impresionat de prestația lui Alexander Zverev (locul 6 ATP) în victoria împotriva lui Carlos Alcaraz (locul 1 ATP), scor 6-1, 6-3, 6-7(2), 6-4, din sferturile Australian Open.

Kyrgios l-a catalogat pe Zverev ca fiind un războinic și a subliniat că niciodată nu l-a văzut pe Alcaraz să comită atât de multe erori neforțate într-un meci. Tenismenul iberic i-a părut la Australian Open „uman”, motiv pentru care le-a transmis celorlalți comentatori că neamțul are șansa sa de a câștiga, chiar înaintea începerii partidei.

Alexander Zverev e din nou în semifinale la Australian Open după o victorie senzațională în fața lui Carlos Alcaraz
AUSTRALIAN OPEN 2024
Alexander Zverev e din nou în semifinale la Australian Open după o victorie senzațională în fața lui Carlos Alcaraz

Nick Kyrgios, elogiu pentru „războinicul” Zverev

Totodată, tenismenul australian a fost impresionat de faptul că Alexander Zverev a terminat duelul cu un procentaj de 85 % de reușită a primului serviciu.

„Zverev este un războinic. Alcaraz a fost favorit la acest meci, dar am jucat cu Zverev de vreo nouă ori și este un războinic. Are un stil de joc controlat când Alcaraz servește bine. Primele două seturi au fost ceva ce nu am văzut la Alcaraz de ceva vreme. Părea uman, făcea atât de multe erori neforțate. Încă îmi revin după acel tie-break al setului al treilea. Înnebuneam absolut în această cabină. E atât de cald aici, încât transpiram. A trebuit să mă schimb.

Le spuneam tuturor colegilor mei că Zverev are șansa de a câștiga. Alcaraz părea uman în acest turneu, nu era incredibil. Tot creditul lui Zverev care a urmat traseul pitoresc pentru a ajunge aici. A avut câteva meciuri de cinci seturi. Cumva a ieșit din asta. A fost o nebunie, o nebunie!

A fost un tenis impecabil din partea lui Zverev. A terminat meciul cu 85% la primul serviciu. A servi atât de bine împotriva unui jucător care returnează precum Alcaraz este absurd. Eu însumi, ca server bun, nu cred că am avut vreodată un procentaj de 85%.

Alcaraz a fost puțin nervos, a ieșit pe teren fără echilibru, împroșcând mingea peste tot. A fost un tenis curat din partea lui Zverev. Al treilea și al patrulea set au fost mai impresionante datorită modului în care Alcaraz a revenit și a fost capabil să rămână lucid, și să-și țină capul jos. Zverev a trebuit să facă față unor adversități mari și, cumva, să iasă cu victoria asta, care a fost o nebunie”, a fost reacția lui Nick Kyrgios pentru Eurosport.

VIDEO Rezumat » Alexander Zverev trece de Carlos Alcaraz și ajunge în semifinalele Australian Open

Nick Kyrgios refuză să reprezinte Australia la Jocurile Olimpice

Nick Kyrgios (28 de ani) a hotărât să nu reprezinte Australia la Jocurile Olimpice de la Paris din acest an, chiar și în eventualitatea în care va fi apt de joc.

Motivul din spatele acestei decizii radicale este reprezentat de o nemulțumire a sa legată de modul în care a fost tratat înainte de Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro, informează Reuters.

Fostul finalist de la Wimbledon nu uită și nu iartă. Kyrgios nu a trecut nici acum peste faptul că nu a participat la JO de la Rio, după o decizie luată de Kitty Chiller, şefa de misiune a Australiei. Ea a explicat la acea vreme că a fost nemulțumită de comportamentul lui Kyrgios, pe care l-a monitorizat atent, înainte de selecţia echipei olimpice.

„Un lucru pe care îl garantez totuşi este că, dacă sunt apt şi pregătit să joc, nu mă voi pune la dispoziţie pentru Jocurile Olimpice”, a subliniat tenismenul într-un editorial în presa australiană, după care a adăugăt: „Modul în care am fost tratat de Comitetul Olimpic Australian şi de fostul şef de misiune Kitty Chiller nu va fi uitat niciodată. Să-mi interzică să joc la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 a fost o ruşine. Eram numărul 13 la acea vreme şi aveam o şansă reală de a câştiga o medalie. Faptul că mi-au interzis să îmi reprezint ţara din motive de comportament este ceva ce nu pot uita.”.

De când s-a retras în ultimul moment de la Australian Open de anul trecut şi a evoluat într-un singur meci în circuit de la Openul Japoniei din octombrie 2022, Kyrgios s-a confruntat cu probleme la genunchi, la picior şi la încheietura mâinii.

El a început să îşi construiască o carieră de comentator sportiv, profitând de timpul liber provocat de accidentarea sa. Marţi şi-a făcut debutul cu un interviu pe teren cu prietenul său Novak Djokovic, după sfertul de finală câștigat de liderul ATP.

Nick Kyrgios a anunțat luna trecută că va mai juca cel mult două sezoane, iar miercuri a scris că abia aşteaptă să continue activitatea media după ce se retrage.

Citește și: 

Qinwen Zheng, calificată în semifinale la Melbourne, Top 10 și umor chinezesc: „Nu pot îmbunătăți prea multe în 24 de ore!” + conversație-fulger cu Djokovic
AUSTRALIAN OPEN
Qinwen Zheng, calificată în semifinale la Melbourne, Top 10 și umor chinezesc: „Nu pot îmbunătăți prea multe în 24 de ore!” + conversație-fulger cu Djokovic
Australian Open: Gauff - Sabalenka, finala din semifinale!
Advertorial
Australian Open: Gauff - Sabalenka, finala din semifinale!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează