SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Președintele din Liga 1 exultă, după victoria lui Djokovic de la Roland Garros » Afirmații controversate: „Cel mai bun nevaccinat din lume! A dovedit că spiritul de turmă poate fi învins”

Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images +26   FOTO
Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 12 iunie 2023 10:36 / Actualizat luni, 12 iunie 2023 10:55

Victoria istorică reușită de Novak Djokovic la Roland Garros, cea care i-a adus sârbului titlul #23 de Grand Slam, a provocat o reacție entuziastă din partea lui Marcel Pușcaș, președintele celor de la FCU Craiova 1948, fost jucător la Steaua și Rapid în anii '80.

Pușcaș, cel care încă din 2020 a adoptat o poziție rezervată față de pandemia care a cauzat aproape 7 milioane de decese la nivel global, precum și față de vaccinul anti-COVID, a făcut o corelație între triumful lui Djokovic de la Paris și controversele ce l-au avut în prim-plan pe Nole în ultimii ani.

Novak Djokovic, sărbătorit de toată Europa! Prima pagină a marilor ziare, omagiu pentru sârb: „De la zgură, la lună”
ROLAND GARROS
Novak Djokovic, sărbătorit de toată Europa! Prima pagină a marilor ziare, omagiu pentru sârb: „De la zgură, la lună”

Marcel Pușcaș: „Cel mai bun nevaccinat din lume! A dovedit că spiritul de turmă poate fi învins”

„Cel mai bun nevaccinat din lume! Într-o perioadă de delir a planetei acest om s-a opus trendului, indicațiilor aberante, excesive și aiuristice.

Nu s-a vaccinat și nu doar că e sănătos tun, mai și demonstrează inutilitatea acelui inept, restricționar și costisitor vaccin. A dovedit că spiritul de turmă poate fi învins. Cum? Opunându-se prin puterea exemplului. Bravo, Nole!”, a scris Marcel Pușcaș pe Facebook. 

+22 FOTO

Novak Djokovic își apără principiile: „95 la sută din ce s-a spus despre mine e fals”

Înainte de Roland Garros, Novak Djokovic a vorbit despre eticheta de antivaccinist pe care a primit-o în ultimii ani.

Sârbul a recunoscut într-un amplu interviu în Corriere della Sera, acordat în timpul turneului de la Roma, că tot ceea ce s-a întâmplat legat de Covid-19 și poziția sa pe tema vaccinului i-a marcat cariera. „Am simțit-o pe pielea mea. Multă lume m-a apreciat pentru faptul că m-am menținut ferm, constant. 95 la sută însă din ceea ce s-a scris și s-a spus la televiziuni despre mine în ultimii trei ani este totalmente fals”, a punctat Djokovic.

„Mi s-a pus eticheta de antivaccinist, ceva ce este complet incorect, încă am dureri de stomac numai când mă gândesc la asta. Eu sunt pentru alegerea proprie, apăr libertatea de opțiune. Este un drept uman fundamental acela de a fi liber să decizi ce lucruri să-ți injectezi în corp și ce nu”, a reiterat liderul mondial, care a împărtășit această idee și înainte, fără să-i fie reținută însă nuanța.

Statutul de persoană nevaccinată contra Covid-19 i-a complicat viața, dar mai ales pe cea sportivă. Anul trecut a încercat să intre cu o dispensă în Australia pentru a participa în turneul de Grand Slam de la Melbourne, însă autoritățile de la Antipozi s-au întors împotriva lui. 

10 turneea ratat Novak Djokovic din cauză că nu s-a vaccinat contra Covid-19: Australian Open 2022, US Open 2022, Indian Wells, Miami, Cincinati, Toronto/Montreal 2021 și 2022

Citește și alte știri despre Novak Djokovic: 

Novak Djokovic, sărbătorit de toată Europa! Prima pagină a marilor ziare, omagiu pentru sârb: „De la zgură, la lună”

Djokovic, decizie surprinzătoare după Roland Garros: „Wimbledon și atât!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
mishu_74
mishu_74  •  13 Iunie 2023, 18:46
Postat de elgabri pe 13 Iunie 2023, 04:35

Credeam ca Marcel e specialist sa ne dea ponturi la pariuri si ca nu se pricepe la fel de bine si la medicina dar se pare ca m am inselat .

nu te-ai inselat deloc. nu se pricepe la medicina doar face distinctie intre medicina si politica. cum ar fi trebuit sa faca mai multa lume. continua sa te increzi in el la pariuri, pana la urma vei reusi sa prinzi ceva. speranta moare penultima.

elgabri
elgabri  •  13 Iunie 2023, 04:35

Credeam ca Marcel e specialist sa ne dea ponturi la pariuri si ca nu se pricepe la fel de bine si la medicina dar se pare ca m am inselat .

rocky3
rocky3  •  12 Iunie 2023, 22:33
Postat de .iosif. pe 12 Iunie 2023, 11:24

Ne-au închis în case apoi au vrut să ne vaccineze cu forța. Așa ceva nu se uită.

Niciodată nu se uită dacă mai și gândești si nu te iei după minciunile de la televizor! Bravo Nole, respect Pușcaș!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează