SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

VIDEO Marketa Vondrousova, semifinalistă la Wimbledon: „Nu știu dacă soțul meu va veni, trebuie să muncească"

Marketa Vondrousova după calificarea în semifinale Foto Imago
Marketa Vondrousova după calificarea în semifinale Foto Imago

Articol de - Publicat marti, 11 iulie 2023 19:56 / Actualizat marti, 11 iulie 2023 21:56

Cehoaica Marketa Vondrousova, 24 de ani, #42WTA, a trecut de Jessica Pegula, 29 de ani, #4WTA, cu 6-4, 2-6, 6-4 în „sferturi". În pauza pentru închiderea acoperișului, când era condusă cu 3-1, a discutat cu soțul ei aflat la Praga, care a încurajat-o

Anul acesta totul s-a legat pentru Marketa Vondrousova pe iarbă, o suprafață ce i se părea inabordabilă. Înainte de Wimbledon, a atins primul ei sfert de finală pe covorul verde, la Berlin, iar acum este în semifinale la All England Club.

A învins-o pe favorita 4, Jessica Pegula, după aproape două ore de joc și o întrerupere a meciului care s-a dovedit în cele din urmă crucială. La 3-1 în setul decisiv în favoarea americancei, care era pe val, juca foarte solid, s-a decis întreruperea meciului pentru închiderea acoperișului pe Terenul 1 fiindcă începuse brusc să plouă puternic.

Marketa Vondrousova: „Mi-a spus: Încearcă să lupți, joci bine”

În pauza pe care au luat-o jucătoarele, Vondrousova nu s-a văzut cu antrenorul ei, fostul tenisman ceh Jan Hernych, #59 ATP în 2009. În schimb, a vorbit cu soțul ei, Stepan Simek, aflat la Praga. „Mi-a spus: Încearcă să lupți. Joci bine, faci un meci grozav”, a dezvăluit ea în conferința de presă de după victorie. „Pauza m-a ajutat”, a conchis ea.

14 este loculcel mai înalt atins de Marketa Vondrousova în carieră, pe 1 iulie 2019. Aflată acum pe poziția a 42-a, și-a asigurat saltul până pe 23 prin calificarea în semifinale, iar dacă va cuceri titlul va fi pe 10

La revenirea pe teren, Pegula s-a distanțat la 4-1, însă cehoaica a început să schimbe ceva în jocul ei și roadele s-au văzut curând. „Reverul ei era deranjant pentru mine, mingea sărea foarte puțin, nu puteai face prea mult. Așa că am încercat să lovesc forehandul mai tare pentru că mingile lente nu funcționau. Și a mers”, a explicat ea.

Întrebată dacă soțul ei va veni la Londra pentru a o încuraja, Marketa a răspuns că pentru semifinale probabil că nu. „Vom vedea ce se întâmplă. El trebuie să stea acasă, să muncească. Să aibă grijă de pisica noastră”, a spus râzând cehoaica.

Cei doi s-au căsătorit în iulie 2022 la Chateau Mcely, un hotel șic situat la o oră de condus față de capitala Praga. „Măcar a fost un motiv de bucurie. Nu m-am deprimat din cauză că nu puteam juca fiindcă m-am ocupat cu organizarea nunții”, a povestit Vondrousova pentru site-ul WTA. 

Chinuită de accidentări - 18 luni de absență în total

În perioada respectivă, se recupera după o nouă intervenție chirurgicală la încheietura stângă – a fost nevoită să lipsească 6 luni din circuit.

Prima operație o suportase în 2019, la numai o lună după ce atinsese finala de la Roland Garros, în care fusese învinsă de Ashleigh Barty, între timp retrasă din tenis și proaspătă mămică. Altă jumătate de an pe bară. Și tot 6 luni absentase în 2016 din pricina unei accidentări la cotul stâng, chiar după ce izbutise să câștige la Praga primul ei meci în circuitul WTA.

Marketa Vondrousova, semifinalistă la Wimbledon: „Nu știu dacă soțul meu va veni, trebuie să muncească
Marketa Vondrousova după operația la încheietură din 2022

Dacă nu ar fi fost accidentările, poate că ar fi reușit și alte rezultate importante în carieră. Relația cu Simek i-a oferit însă echilibrul de care avea nevoie. El lucrează în IT și o însoțește destul de rar la turnee. „Suntem împreună de opt ani, de când aveam 16 ani amândoi, dar nu am stat mereu unul lângă altul. Este important să încerci însă să ai comunicare în fiecare zi”, elabora Marketa.

Chiar dacă Stepan nu va putea veni la Wimbledon, Vondrousova nu duce lipsă de companie. Ea a închiriat o casă în care stau antrenorul Hernych, partenera ei de dublu, Miriam Kolodziejova, prietenul acesteia, sora Marketei, Julia, și tatăl lor.

Rezumatul meciului Marketa Vondrousova-Jessica Pegula

Citește și: 

Elina Svitolina reușește surpriza anului » O elimină pe Iga Swiatek și se califică în semifinale la Wimbledon: „Dacă îmi spunea cineva asta, l-aș fi numit nebun!”
Wimbledon
Elina Svitolina reușește surpriza anului » O elimină pe Iga Swiatek și se califică în semifinale la Wimbledon: „Dacă îmi spunea cineva asta, l-aș fi numit nebun!”
Englezii titrează: „Emma Răducanu a mers să se recupereze în blocul gri din epoca comunistă a României. Apartament modest, de 70.000 de lire”
VIZITĂ
Englezii titrează: „Emma Răducanu a mers să se recupereze în blocul gri din epoca comunistă a României. Apartament modest, de 70.000 de lire”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează