SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Martina Navratilova, atac direct la sportivii transsexuali: „E o nebunie! Dacă ai penis, nu poți concura cu femeile! Hai să ne bazăm pe știință, nu pe emotivitate”

Articol de GSP - Publicat marti, 05 martie 2019 10:32

Martina Navratilova, una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din istorie, lesbiană, a declanșat un scandal la nivel internațional pe tema transsexualității.

Legendara jucătoare din fosta Cehoslovacie, acum în vârstă de 62 de ani, consideră „o nebunie” ca un bărbat transformat în femeie să poată concura în circuitul feminin.

„Evident, acest lucru nu poate fi corect. Nu poţi să te proclami femeie şi apoi să concurezi împotriva femeilor. Trebuie să existe nişte standarde, să ai penis şi să concurezi ca femeie n-ar îndeplini acel standard [...] Să folosim cel mai simplu argument: un bărbat poate decide să devină femeie, ia hormonii necesari, câştigă tot şi poate să facă o mică avere, apoi revine asupra deciziei şi devine iar aşa cum a fost de mic copil. E o nebunie şi o înşelătorie. Sunt fericită să-i spun unui transsexual că este femeie, dar n-aş fi fericită să concurez contra ei. Nu este corect” Martina Navratilova la CNN

Fosta sportivă din Cehia e susținută de una dintre cele mai cunoscute vedete TV din Marea Britanie, Piers Morgan.

„El, devenită ea, ar fi instant cea mai bună jucătoare de tenis care a trăit vreodată. Ar distruge-o pe Serena Williams şi pe fiecare jucătoare de tenis. Ar câştiga toate turneele majore, ar doborî toate recordurile din tenisul feminin şi ar câştiga sute de milioane de dolari. Şi ar ucide pentru totdeauna tenisul feminin”, a declarat Piers Morgan.

A explicat și mai clar: „Vreau un mediu corect”

Declarațiile Martinei Navratilova au fost criticate de mișcarea LGBT, care a acuzat-o de „transfobie”.

Rachel McKinnon, prima femeie transgender care a câștigat un titlu mondial la ciclism în sală, a numit declarațiile Navratilovei „deranjante, supărătoare și profund transfobice”.

Confruntată cu reacțiile vehemente, Navratilova a explicat.

„Nu am toate răspunsurile, e adevărat. Nu există un răspuns definitiv în treaba asta, de aia vreau o dezbatere, o conversație care include toate punctele de vedere și e bazată, cum am mai spus, pe știință și obiectivitate, nu pe emoții. Nu trebuie să spun că mereu voi fi o susținătoare a drepturilor omului, a egalității și a drepturilor tuturor. Când vorbesc despre sport și despre reguli, nu încerc să neg transsexualilor de la o viață plină. Nu încerc în niciun caz să caut violență. Doar vreau un mediu competitiv corect pentru femei!”, citată de CNN

Are dreptate Martina Navratilova?

Da
Nu

18 Grand Slam-uriare Martina Navratilova la simplu. În total, cu dublu și dublu-mixt, are 59 de Grand Slam-uri

Citește și:

SIMONA HALEP LA INDIAN WELLS // Halep și-a aflat tabloul de la Indian Wells + toate calculele pentru locul 1 WTA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
alexzece
alexzece  •  05 Martie 2019, 20:39

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

florinso
florinso  •  05 Martie 2019, 14:05

Nici vorba. Cei care isi schimba sexul ttebuie sa suporte consecintele. Esti ceea ce te nasti. Apoi ceea ce alegi sa fii e o alta poveste. O sa avem de suferit toti.

niculaemoromete
niculaemoromete  •  05 Martie 2019, 12:37

Asta cu transexualii era o problema importanta , de dezbatut si de rezolvat. Nu voi putea dormi noaptea pana cand nu se va solutiona!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează