SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

FOTO Promisiunea făcută de Nadal, imediat după triumful de la Roland Garros » Spania s-a temut că își va anunța retragerea

bericul a oferit un discurs plin de fair-play la final, evitând să ofere un verdict cu privire la retragerea speculată de presa din țara natală. +22   FOTO
bericul a oferit un discurs plin de fair-play la final, evitând să ofere un verdict cu privire la retragerea speculată de presa din țara natală.

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 iunie 2022 18:39 / Actualizat duminica, 05 iunie 2022 19:15

Rafael Nadal (35 de ani, locul 5 ATP) a câștigat al 14-lea titlu la Roland Garros! L-a învins în ultimul act pe norvegianul Casper Ruud (23 de ani, 8 ATP), scor 6-3, 6-3, 6-0. Ibericul a oferit un discurs plin de fair-play la final. Referitor la retragerea speculată de presa din țara natală cu o zi înaintea finalei, Rafa a promis că va continua să lupte. 

Presa din Spania a lansat mai multe zvonuri privind un posibil anunț al retragerii lui Rafa, din cauza problemelor la picior, imediat după finala de la Paris. Ibericul, cel mai în vârstă câștigător de Roland Garros din istorie, a transmis că va continua să lupte pentru noi pagini de istorie, dar nu a oferit o promisiune certă. 

„Pentru mine e foarte dificil să descriu sentimentele pe care le am acum. Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge aici, la vârsta de 36 de ani, jucând pe cel mai mare teren din lume. Înseamnă mult pentru mine, îmi dă puterea de a continua. Nu știu ce se va întâmpla în viitor, dar voi continua să lupt!

La Roma a fost foarte greu. Doctorul meu a fost minunat, mi-a fost alături. Am jucat având o injecție în nerv, doar așa am fost capabil să joc. Mai bine nu vă spun câte injecții am făcut”, a spus Nadal, după titlul cu numărul 14 la Paris. 

+18 FOTO

Rafael Nadal, după al 14-lea titlu cucerit la Roland Garros 

„În primul rând, Casper, e o plăcere să joc o finală împotriva ta. Ești grozav, vreau să te felicit pentru tot ceea ce ce ai construit în carieră. Mă bucur mult pentru familia ta, pentru echipa ta, vă doresc tot binele din lume în viitor. 

Trebuie să continui cu echipa mea. Le sunt recunoscător tuturor celor din loja mea. E incredibil ce trăiesc acum. Vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut pentru mine, mai ales în momentele grele. Fără voi m-aș fi retras de mult! Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă această competiție. 

Pentru mine și pentru toți cei care iubesc tenisul este cel mai bun turneu din lume! Copiii de mingi, voluntarii, directorii, organizatorii, toți sunt minunați. E mereu o plăcere să mă aflu aici, mă simt ca acasă”, a spus Nadal, în prima parte a declarației. 

Casper Ruud, reverență în fața lui Nadal

E prima dată când sunt pe o astfel de scenă. Pentru tine, Rafa, este a 14-a oară când te impui aici. Îți cunoaștem măreția. Este greu pentru mine să joc aici, împotriva ta. Tu, familia ta, toți oamenii din Academie, m-ați primit și m-ați adoptat acolo. Ești o inspirație pentru mine și sper să joci în continuare.

E imposibil să ajung pe o astfel de scenă fără ajutorul celor din echipa mea. Vreau să le mulțumesc fanilor parizieni, a fost o experiență minunată pentru mine, să joc în fața a peste 10.000 de persoane
- Casper Ruud

Palmaresul lui Rafael Nadal:

  • 22 de trofee de Grand Slam
  • 14 titluri la Roland Garros
  • 92 de turnee cucerite la simplu
  • 11 turnee cucerite la dublu
  • 5 victorii cu Spania în Cupa Davis
  • Aur olimpic în proba de simplu (2008)
  • Aur olimpic în proba de dublu (2016)

Citește și alte știri din tenis:

FOTO Lewandowski a fost în tribune la finala Roland Garros » Iga Swiatek, șocată când l-a văzut

VIDEO Ce înseamnă mesajul de pe tricoul femeii care s-a legat de fileu: „În felul ăsta, Roland Garros nu va mai exista!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
267890
267890  •  06 Iunie 2022, 09:48

Nadal și fair-play-ul - așa o fi când te dopezi si nimic nu se întâmplă.

Claudiutheone
Claudiutheone  •  05 Iunie 2022, 19:20

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close