SPORTURI  »  TENIS  »  CAZUL SIMONA HALEP

Nadia Comăneci despre Simona Halep: „Să sperăm că va fi auzită, am încurajat-o cât am putut”

Simona Halep +7   FOTO
Simona Halep

Articol de - Publicat sambata, 17 iunie 2023 11:58 / Actualizat sambata, 17 iunie 2023 12:08

Fosta mare gimnastă Nadia Comăneci, 61 de ani, a vorbit despre cazul Simona Halep, fostul lider mondial care încă așteaptă să se judece cu cei de la ITIA în dosarul de dopaj. 

„Îi duc dorul, sper să revină curând și să treacă peste acest lucru. Ce o fi o fi! Să închidă ușa, să își vadă de viața ei și de carieră. Toată lumea îi duce dorul! O vrem pe Simona înapoi pe terenul de tenis. Așteptarea este grea. Să sperăm că va fi auzită, că va conta cuvântul ei. 

Oricare ar fi decizia ITIA, ea trebuie să își vadă de viața și de carieră! Nu am apucat să vorbesc cu Simona, i-am trimis mesaj și am încurajat-o cum și cât am putut eu”, a declarat Nadia Comăneci, citată de prosport

Nadia Comăneci l-a antrenat pe Arnold Schwarzenegger într-un parc. Foto: Hepta
+17 FOTO

Lovitură pentru Simona Halep în clasamentul WTA

În prezent, în clasamentul live WTA, Simona Halep are 1220 de puncte, după ce au ieșit cele 70 pe care le avea de apărat la Roland Garros. În săptămânile următoare, Halep mai pierde următoarele puncte:

  • 110 puncte de la WTA Birmingham, unde a ajuns în semifinale în 2022;
  • 110 puncte de la Bad Homburg, unde a ajuns tot în semifinale;
  • Zero puncte la Wimbledon, acolo unde anul trecut nu s-au dat puncte WTA.

Practic, după sezonul de iarbă, Simona Halep rămâne cu 1000 de puncte, care o aruncă spre top 50 mondial. Căderea în clasament se poate accentua în sezonul de hard, acolo unde Simona a evoluat în Canada, la Washington sau Cincinnati, dar totul depinde de ce suspendare ar putea primi sportiva noastră.

Un antrenor român, ofertat de o echipă cu 4 titluri în Bundesliga
GERMANIA
Un antrenor român, ofertat de o echipă cu 4 titluri în Bundesliga

Patrick Mouratoglou despre cazul Simona Halep: „Audierea ar trebui să fie la finalul lunii iunie”

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de pe 29 august 2022, eșecul surprinzător suferit în turul inaugural de la US Open împotriva ucrainencei Daria Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6.

Singurul lucru pe care Simona l-a cerut a fost să fie respectate regulile. Iar regulile pe care ITIA sau ITF le-au făcut spun că atunci când ești suspendat provizoriu, așa cum este cazul Simonei, ești îndreptățit să ai parte de o audiere cât mai rapidă. 

Simona așteaptă să fie audiată începând din februarie. Tocmai a fost amânată audierea de la finalul lui mai, iar acum ar trebui să fie la finalul lunii iunie. Ar fi a patra tentativă. Eu spun că nu respectă regulile, ceea ce este cu adevărat șocant. Simona nu a cerut în niciun moment vreun tratament special, a cerut doar să-și poată prezenta punctul de vedere alături de experții care o reprezintă. 

Următorul pas în proces pentru ea este să fie în sfârșit audiată, pentru că vedem că ITIA amână constant acest lucru. De-abia apoi vom lua o decizie bazându-ne pe toate detaliile pe care le vom avea la momentul respectiv

- Patrick Mouratoglou pentru Hotnews, luna trecută

Citește și alte știri din tenis: 

Wim Fissette revine! Fostul antrenor al Simonei Halep va colabora cu o jucătoare în plină ascensiune

Iga Swiatek a absolvit a doua oară, la Academia lui Rafael Nadal! » Ce a făcut liderul WTA în Spania

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
Freyya
Freyya  •  19 Iunie 2023, 14:24
Postat de giorgiorme1 pe 18 Iunie 2023, 15:47

ion45 si Freyya, ultracrepidarienilor, alta treaba nu aveti?

nu, bre! ne place sa asteptam ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

giorgiorme1
giorgiorme1  •  18 Iunie 2023, 15:47

ion45 si Freyya, ultracrepidarienilor, alta treaba nu aveti?

ioni45
ioni45  •  17 Iunie 2023, 13:47

Mai lasati-ne odata cu dopata asta pe cine intereseaza de trisoara asta sa vina suspendarea. Ce frumos e tenisu fara ea fara sa auzit la tv halep halep halep sa o vezi cum se preface ca joaca si cum joaca teatru. Fitoasa nu mai poate fraieri organizatori toti au crezuto o zeita dar cand colo nu e asa e o trisoare asteptam verdictu care il merita

Vezi toate comentariile (5)
Comentează