SPORTURI  »  TENIS  »  DECIZIE

Naomi Osaka, dedicație emoționantă pentru fiica ei: „Voi juca pentru ea, vreau să îi arăt lumea"

Naomi Osaka în tribună la US Open Foto Imago
Naomi Osaka în tribună la US Open Foto Imago

Articol de - Publicat duminica, 10 decembrie 2023 20:13 / Actualizat duminica, 10 decembrie 2023 20:13

Cvadrupla campioană de Grand Slam Naomi Osaka, 26 de ani, se pregătește de revenirea în tenisul competițional, în ianuarie 2024, la Brisbane. Ea va călători împreună cu fiica ei pe parcursul sezonului

Nu mai este mult până când Naomi Osaka va reveni în turnee, acest lucru urmând să se producă în ianuarie 2024, la Brisbane.

Fostul lider mondial se va întoarce la tenis după o pauză de 1 an și 3 luni, timp în care ceva esențial s-a schimbat în viața ei: ea și rapperul Cordae, cu care e împreună din 2019, au devenit părinții micuței Shai, născută în iulie.

Câștigătoare a 4 titluri de Grand Slam în carieră, Naomi Osaka a vorbit pentru canalul tv japonez NHK despre cum intenționează să abordeze competițiile în condițiile actuale.

Naomi Osaka: „Vreau să înțeleg mai mult jocul”

„În primul capitol al vieții mele din tenis recunosc că am avut succes fiind eu însămi și jucând așa cum mi-au dictat-o instinctele mele. Acum cred că vreau să fiu o jucătoare care înțelege mai mult jocul", a declarat Osaka.

„Cu siguranță, vreau să să câștig din nou turnee de Mare Șlem", a adăugat ea. „Să dedic mult timp la antrenamente pentru a încerca să câștig la Roland Garros și Wimbledon, dar și să lupt pentru o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris".

Cele patru trofee majore au fost câștigate de japoneză la US Open și Australian Open, câte două, între 2018 și 2021. La Paris 2021 a avut însă acea conferință de presă în care a cedat și în urma căreia s-a auzit un semnal de alarmă în legătură cu sănătatea mintală a sportivilor.

Osaka a jucat cel mai recent meci oficial pe 20 septembrie 2022 în turneul de la Tokyo. Un meci care a durat un game fiindcă australianca Daria Saville s-a accidentat și nu a mai putut continua. Înainte de partida din runda secundă, Naomi s-a retras.

Naomi Osaka, dedicație emoționantă pentru fiica ei: „Voi juca pentru ea, vreau să îi arăt lumea
Naomi Osaka în cel mai recent meci oficial al ei, în septembrie 2022, la Tokyo Foto Imago

A avut nevoie de această pauză prelungită, timp care a trecut printr-o sarcină, a născut și, la un moment dat, a simțit nevoia să joace din nou tenis. La început în curtea casei, tatonând la propriu terenul, apoi dorința de a reveni la sportul său s-a conturat clar.

7 titluria cucerit japoneza în carieră, dintre care 4 sunt de Mare Șlem

Naomi Osaka: „Am urcat și coborât multe trepte”

„Acum mă simt emoționată, dar și fericită, sunt multe senzații care se zbat în interiorul meu", a recunoscut ea pentru aceeași sursă.

„Ultimele luni au fost o provocare imensă pe plan fizic. În timpul sarcinii am luat mult în greutate, simțeam nevoia să mănânc tot timpul ca să nu mi se facă rău.

Medicii îți spun că în asemenea momente e indicat să mergi pe jos, așa că asta am făcut. Se poate spune că am urcat și coborât multe trepte", a explicat, cu umorul ei special.

661era locul ocupat de Naomi Osaka în septembrie 2023, înainte de a ieși din clasamentu după un an de inactivitate

În sezonul 2024, pe care îl dorește unul full, va călători împreună cu fiica ei, iar asta îi dă o motivație diferită. „Nu am fost niciodată genul de persoană cu adevărat bună jucând pentru sine", a spus Osaka.

Naomi Osaka, dedicație emoționantă pentru fiica ei: „Voi juca pentru ea, vreau să îi arăt lumea
Imaginea cu Shai postată de Naomi Osaka pe Instagram la câteva zile după naștere

Nu știu dacă are sens ce spun. Acum însă îmi place senzația responsabilității de a a avea grijă de Shai și de a dori să-i arăt lumea.

Simt că mai degrabă voi juca pentru ea", a încheiat cvadrupla campioană de Grand Slam.

Rezumatul finalei Australian Open 2021 Naomi Osaka - Jennifer Brady

Citește și: 

Ana Ivanovic și ghicitorile pentru fani: „Unde mă aflu?”, „Încotro călătoresc?”
MONDEN
Ana Ivanovic și ghicitorile pentru fani: „Unde mă aflu?”, „Încotro călătoresc?”
Iga Swiatek, decizie categorică privind Ucraina: „Valul de ură a fost prea mare”
POLONIA
Iga Swiatek, decizie categorică privind Ucraina: „Valul de ură a fost prea mare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
BindenDanDat
BindenDanDat  •  11 Decembrie 2023, 09:51

Draga, ne plictisești tot cam cât Emma Răducanu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează