SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO „Are o tentă masculină” vs. „Încercăm să-i reproducem serviciul” » Două dintre favoritele de la US Open, în atenția tuturor: „Vin cu lucruri noi”

Naomi Osaka / Sursă foto: Imago Images
Naomi Osaka / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 01 septembrie 2021 08:41 / Actualizat miercuri, 01 septembrie 2021 19:11

Intervievat anul acesta de Gazeta Sporturilor, Victor Hănescu, fost număr 26 ATP, a numit jucătoarele din circuitul feminin pe care le-a remarcat în ultima perioadă. Alegerile lui Hăne sunt două dintre favoritele de la US Open 2021, Naomi Osaka și Iga Swiatek.

Ambele au debutat cu victorie la ediția din acest de la Flushing Meadows. Japoneza, numărul 3 mondial și campioană en-titre la New York, a trecut în două seturi de cehoaica Marie Bouzkova (87 WTA), scor 6-4, 6-1, un start solid în campania niponei pentru al cincilea trofeu major al carierei. 

Iga Swiatek (8 WTA) s-a calificat și ea în turul secund, după o victorie fără bătăi de cap reușită în fața americancei Jamie Loeb (194 WTA), scor 6-3, 6-4.

Osaka, favorită trei la US Open, și Iga Swiatek, cap de serie opt, au fost marile remarcate ale lui Hănescu în interviul acordat în martie Gazetei. Stilul agresiv al polonezei și serviciul incomod al lui Osaka l-au cucerit pe fostul jucător.

Victor Hănescu: „Swiatek, joc cu tentă masculină. Osaka servește excepțional”

„Sunt unele jucătoare impresionante. Swiatek, ați văzut și când a bătut-o pe Simona la Roland Garros, vine cu un plus de forță, de dorință, de prospețime. Un joc cu o tentă masculină, adică are lovituri solide, ceea ce e un lucru foarte bun.

Osaka servește excepțional, are un serviciu pe care încercăm să-l reproducem și la academie. Discut cu sportivii despre fluiditatea ei, despre această mișcare modernă. Sunt jucătoare care vin cu lucruri noi, cu prospețime”, a spus Victor Hănescu pentru GSP.

Naomi Osaka: un an agitat și o perspectivă diferită

Naomi Osaka a avut un an agitat. Sportiva niponă s-a retras de la Roland Garros și Wimbledon, acuzând presiunea pe care o simte în timpul conferințelor de presă. A luat o pauză pentru a-și găsi liniștea, iar acum are altă perspectivă asupra vieții.

„Se întâmplă lucruri cu adevărat nebune pe planetă. Ultimele evenimente, situația din Haiti, situația din Afganistan, te pun pe gânduri. În acest timp, eu lovesc o minge de tenis în Statele Unite, sunt oameni care vin să mă privească. Nu știu, am realizat că prefer să fiu în această ipostază, în locul oricărei alteia din lume”, a spus recent Osaka, într-o conferință de presă

4 turneede Mare Șlem a cucerit Osaka până acum: de două ori la Australian Open și de două ori la US Open

Swiatek îl admiră pe Nadal și se motivează pe muzică

Iga Swiatek a dezvăluit în repetate rânduri că este fan Rafael Nadal. „E jucătorul meu preferat, singurul la ale cărui meciuri mă uitam când eram mai mică. Îmi place mult de el. Rafa luptă până la ultima minge, dar cel mai mult îmi place stilul său de joc, cu acele topspin-uri înalte. Forehand-ul lui de stângaci e o lovitură incredibilă”.

Jucătoarea din Polonia din Polonia intră de fiecare dată pe teren cu căștile pe urechi. Întrebată ce a ascultat înaintea fiecărui meci, ea a dezvăluit că melodia de la Paris este „Welcome to the Jungle" a celor de la Guns N' Roses. În trecut, ea a dezvăluit că asculta Pink Floyd sau AC/DC.

3 titluria câștigat Iga Swiatek până la 20 de ani: Roland Garros, în 2020, plus Adelaide și Roma, în acest an

Citește și alte știri din tenis:

EXCLUSIV „Cred că ajunge în fazele finale, a scăpat de presiune!” » Simona Halep, analizată înaintea meciului din turul II de la US Open

Sorana Cîrstea, calificare în turul 2 al US Open după un set decisiv perfect

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează