SPORTURI  »  TENIS  »  PĂRERE

Nick Kyrgios „mătură” cu legenda tenisului: „El l-a făcut de rahat, Djokovic l-ar mânca de viu!”

Nick Kyrgios și Novak Djokovic la Wimbledon 2022 Foto Imago
Nick Kyrgios și Novak Djokovic la Wimbledon 2022 Foto Imago

Articol de - Publicat miercuri, 13 decembrie 2023 23:08 / Actualizat joi, 14 decembrie 2023 09:28

Australianul Nick Kyrgios, 28 de ani, e de părere că titani ai generației trecute, precum Pete Sampras sau Boris Becker, nu ar fi la fel de competitivi în tenisul actual

Kyrgios, finalist la Wimbledon 2022, nu este de acord cu cei care susțin că unele legende ale tenisului din generațiile trecute, precum Pete Sampras, spre exemplu, ar face față jocului modern, unul rapid, puternic, mult mai fizic.

„Jocul era atât de lent atunci”, a observat Kyrgios. „M-am uitat la Boris Becker și nu vreau să spun să nu erau buni pentru vremea lor, dar să afirmi că ar fi la fel de buni și acum este absurd”, a punctat el într-o discuție extinsă, pe mai multe teme, în The Athletic.

Sampras, acum în vârstă de 52 de ani, și Becker, 56, au fost, în acele timpuri, exemple de seamă ale jocului ofensiv, servind puternic și venind în mod constat imediat la fileu.

7 titlurila Wimbledon a cucerit Pete Sampras la Wimbledon între 1993 și 2000, record depășit de Roger Federer, cu 8 trofee

„Un serviciu tare avea în perioada aceea între 197 și 200 de kilometri pe oră. Tipi ca mine trimit mingi cu 220 în colțuri în mod constant. Este cu totul altă poveste”, adaugă australianul.

Nick Kyrgios: „Hewitt l-a distrus pe Sampras”

Apoi nuanțează discursul. „Nu spun că nu ar fi găsit o cale, fiecare dintre ei. Dar serviciu-voleu, ca să faci așa tot timpul acum ai nevoie să servești mereu cu 220.

Nick Kyrgios „mătură” cu legenda tenisului: „El l-a făcut de rahat, Djokovic l-ar mânca de viu!”
Pete Sampras la serviciu într-o imagine din 1997 Foto Imago

Dacă aluneci un pic sub, frate, Djokovic te mănâncă de viu. Te mănâncă de viu. Frate, Lleyton Hewitt l-a distrus pe Sampras într-un an la US Open. El a fost prototipul celui care poate returna serviciul”, a elaborat Nick, uitând totuși că Andre Agassi era, în acele timpuri, probabil cel mai bun jucător la retur.

21de titluri majore pe suprafețe rapide are Novak Djokovic în palmares, din totalul său de 24: 10 la Australian Open, 7 la Wimbledon, 4 la US Open

„Lleyton l-a făcut pe Sampras să arate de rahat. Ce ar face Djokovic cu cineva precum Sampras? Ar curăța tot. Dacă Hewitt a reușit, Djokovic l-ar distruge. L-ar mânca de viu”, a insistat australianul.

Ar fi putut generația lui Sampras si Becker să facă față generației lui Djokovic?

Da, Becker are dreptate
Nu, Kyrgios a analizat bine

Citește și: 

Simona Halep, față în față cu TAS » Ce pedepse a obținut avocatul ei în alte patru cazuri celebre din tenis
HALEP SUSPENDATĂ
Simona Halep, față în față cu TAS » Ce pedepse a obținut avocatul ei în alte patru cazuri celebre din tenis
E convins că știe deja decizia în „cazul Simona Halep”: „Asta se va întâmpla la TAS”
HALEP SUSPENDATĂ
E convins că știe deja decizia în „cazul Simona Halep”: „Asta se va întâmpla la TAS”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
muzzi1
muzzi1  •  16 Decembrie 2023, 18:06

asta inseamna sa compari mere cu castraveti! Pete Pempers a fost campion al acelui tenis din perioada sa! acum cand jucatorii de 17 ani au 20 de nutritionisti, antrenori, consilieri,psihologi si cand se duc la baie e altceva decat vremea cand Pempers si Agassatul se hidratau cu bere sau zeama de Barbra Streisand!

leftymius
leftymius  •  14 Decembrie 2023, 16:02

Problema este mult mai complexă decât atât. Dacă în multe sporturi materialul nu contează, în tenis s-au schimbat foarte mulți parametri de-a lungul anilor. 1. Terenurile "hard" și iarba au fost făcute să devină mult mai lente. După finala Rafter - Ivanisevici, cred că a început această schimbare. De aceea, cineva ca Hewitt a putut câștiga acolo. Până atunci, nu aveai șanse să câștigi la Wimbledon fără a veni destul de des la fileu. 2. Corzile au evoluat foarte mult. De când au apărut corzile din poliester, tenisul s-a schimbat. În combinație cu suprafața tot mai mare a capetelor rachetelor, a devenit foarte ușor să imprimi un efect foarte mare mingii, iar din această cauză este mult mai ușor de realizat un passing shot. 3. Nu doar antrenorul lui Nole a deținut pentru mult timp recordul mondial pentru cel mai rapid serviciu. 4. Este cunoscut faptul că Kyrgios suferă de depresie. Din câte îmi amintesc din documentarul de pe Netflix, a avut și perioade în care a vrut să-și pună capăt zilelor. Ar trebui lăsat în pace să-și vadă de sănătatea sa mentală. Ar fi păcat să-l vedem luând astfel de decizii tragice. 5. Viteza e importanta, dar mai important e plasamentul, cum sa nu divugi directia pe care servesti, efectul imprimat. 6. Conteaza si cum servesti in monetele imortante. Sampras a fost un mare campion. Cate meciuri nu am vazut incheiate cu un as, sau momente dificile in care servea asi. P.S. Doar gargara pentru klickuri.

acecris
acecris  •  14 Decembrie 2023, 14:40

De un singur lucru sunt sigur: Nick Kyrgios nu ar fi facut fata acum 20-25 de ani cum nu face nici acum ... Doar un simplu jucator care iese in evidenta prin gesturi, declaratii dupa un meci mare contra unui adversar de top care , probabil, a avut crampe abdominale in acel meci... Sa vorbeasca el de Sampras, Becker e ca si cum ne-ar vorbi Iohannis, Ciuca si Ciolacu de politica.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează