SPORTURI  »  TENIS  »  INEDIT

Novak Djokovic a trecut de la rachetă la crosa de golf: „O experiență unică!”

Novak Djokovic a schimbat racheta cu crosa de golf Foto Imago
Novak Djokovic a schimbat racheta cu crosa de golf Foto Imago

Articol de - Publicat miercuri, 27 septembrie 2023 21:00 / Actualizat miercuri, 27 septembrie 2023 21:05

Liderul ATP Novak Djokovic, 36 de ani, și-a probat calitățile sportive pe un teren de golf, la Roma, în cadrul All Star Match care are loc înainte de startul Ryder Cup

Cel mai laureat jucător de tenis din istorie, câștigător a 24 de titluri de Grand Slam, a renunțat la participarea în turneul Masters 1000 de la Shanghai, care revine în calendar după o pauză de 4 ani.

S-au adunat săptămâni pline de emoție, de efort fizic, de consum mintal, mai ales că de la New York a mers la Belgrad, apoi la Valencia, unde a ajutat Serbia să se califice în Davis Cup Finals.

Nu a putut să refuze însă o invitație inedită, aceea de a face parte din echipa lui Colin Montgomerie, jucătorul scoțian de golf fost numărul 2 mondial în 1996, alături de liderul ierarhiei golferilor cu dizabilități Kipp Popert și de fostul fotbalist galez Gareth Bale.

Ei au evoluat în All Star Match-ul care precede a 44-a ediție a Ryder Cup, competiția care opune echipele Europei, respectiv Statelor Unite și care a inspirat recent încheiata Laver Cup.

Novak Djokovic: „Este o onoară imensă pentru mine”

„Este o onoare imensă pentru mine, o oportunitate de aur de a trăi o experiență unică în viață”, a spus un Novak Djokovic extrem de emoționat. În tribuna alăturată de dimensiuni considerabile aproape că nu mai era niciun loc liber.

Mulțumesc tuturor spectatorilor pentru că au venit și au pus presiune suplimentară pe noi de la prima lovitură. Este o experiență singulară”, a adăugat el.

Cu sutele de ochi ațintiți asupra sa, Djokovic s-a apropiat și a mimat că încearcă să lovească mingea de golf cu racheta de tenis, apoi a schimbat cu o crosă.

După câteva încercări de încălzire, acompaniate de strigăte de „Ole”, a lovit, în fine, răsuflând imediat ușurat.

Djokovic și englezul Popert s-au înfruntat echipei compuse din pilotul de Formula 1 Carlos Sainz de la Ferrari, recent învingător la Singapore, și jucătorul italian de golf Tommaso Perrino.

Novak Djokovic, lovitura zilei

Nole și colegul său au câștigat cu 3-1, sârbul reușind și lovitura zilei, aclamată de galerie.

Asta este măreție sportivă”, a glumit Novak, după ce mingea s-a oprit. „Voiam să joc sigur, dar publicul m-a făcut să risc. Este una dintre loviturile mele cele mai bune reușite vreodată”, a recunoscut el.

Djokovic a primit pe parcurs ponturi de la Gareth Bale, un avid jucător de golf, și a savurat întreaga experiență.

La final a recunoscut că a avut emoții mai mari decât la un meci de tenis pe un Teren Central cu tribunele pline. „Nu am mai jucat niciodată golf în fața unei asistențe atât de numeroase. Având în vedere nivelul meu, cred că m-am descurcat destul de bine”, a conchis liderul ATP.

Citește și: 

Unul dintre secretele reușitelor din ultimii ani în canotajul românesc: „A dorit să lucreze cu antrenori tineri, dornici să învețe. Și visători, până la urmă!”
CANOTAJ
Unul dintre secretele reușitelor din ultimii ani în canotajul românesc: „A dorit să lucreze cu antrenori tineri, dornici să învețe. Și visători, până la urmă!”
E oficial! Veste mare pentru București, revine competiția dispărută acum 7 ani: „Am încredere că va fi un adevărat succes”
ANUNȚ
E oficial! Veste mare pentru București, revine competiția dispărută acum 7 ani: „Am încredere că va fi un adevărat succes”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează