SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Novak Djokovic face declarația momentului: „Mi-ar plăcea să-l antrenez, ar câștiga 5 Grand Slam-uri cu mine”

Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 20 aprilie 2023 10:28 / Actualizat joi, 20 aprilie 2023 19:47

Novak Djokovic (35 de ani), liderul mondial din circuitul ATP, a oferit o declarație surprinzătoare la Banja-Luka, acolo unde participă săptămâna aceasta la un turneu pregătitor pe zgură. Sârbul a mărturisit că i-ar surâde ideea de a-l antrena pe rebelul Nick Kyrgios.

Chiar dacă au avut unele contre aprinse în trecut, Djokovic are în acest moment o relație solidă cu australianul, mai ales după ce Kyrgios s-a solidarizat cu Nole în polemica legată de vaccinare. Cei doi s-au înfruntat anul trecut în finala de la Wimbledon, câștigată de sârb în patru seturi, moment care a consolidat și mai mult apropierea dintre cei doi.

Mi-ar plăcea la nebunie să-l antrenez pe Kyrgios. Ar câștiga cinci Slam-uri cu mine, dar n-ar fi o treabă ieftină”, a glumit Djokovic, după victoria cu Luca Van Assche din turul secund de la Banja-Luka, conform express.co.uk.

Nick Kyrgios, talent uriaș, realizări puține până la 27 de ani

Cariera lui Kyrgios se află în prezent într-un moment de răscruce. Nick s-a operat la genunchi în iarnă, a ratat Australian Open și nu are meci oficial în ultimele 6 luni. În vârstă de 27 de ani, jucătorul de la Antipozi ocupă locul 24 în clasamentul ATP. 

Despre Kyrgios s-a spus în permanență că e un uriaș talent nevalorificat. Are doar șapte titluri ATP, nici măcar unul de categorie Masters și o singură finală de Mare Șlem jucată, cea de la Wimbledon. Cea mai bună clasare a acestuia a fost locul 13, atins în octombrie 2016.

Noi probleme medicale pentru Novak Djokovic

În altă ordine de idei, Novak Djokovic spune că în acest moment cotul său „nu este în formă ideală”.

Novak Djokovic a părăsit devreme turneul Masters 1000 de la Monte Carlo, învins în turul 2 de Lorenzo Musetti după o evoluție îmbibată de erori. El își continuă însă traseul pe zgură la Srpska Open de la Banja Luka pentru a putea aborda concursurile viitoare, mai importante, cu mai multe meciuri în picioare.

Situația nu este însă cea mai fericită pentru cel care are 22 de titluri de Grand Slam în palmares: încă e chinuit de probleme fizice. „Cotul meu nu este în forma ideală, dar destul de bine pentru a aborda primul meci”, a admis Novak în conferința de presă din Bosnia și Herțegovina. El a trecut cu bine de prima partidă, 6-7, 6-3, 6-2 împotriva francezului în vârstă de 18 ani Luca Van Assche. 

Novak a avut în trecut probleme serioase la cot, ratând din acest motiv jumătate din sezonul 2017, începând din luna iulie. A acceptat însă doar în ianuarie următor să se supună unei intervenții chirurgicale, revenind în turnee în martie și recuperându-și apoi spectaculos nivelul. A încheiat anul 2018 pe primul loc în lume, cucerind titlurile la Wimbledon și US Open.

VIDEO Novak Djokovic și Nick Kyrgios, adversari în finala Wimbledon 2022

Citește și alte știri din tenis: 

Se retrage » Momente emoționante pentru dublul finalist de la București, coleg de generație cu Nadal: „Sunt gol, nu mai am nimic de oferit”

Probleme pentru Novak Djokovic acolo unde a suportat o operație în 2018: „Cotul nu e în formă ideală”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează