SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, VICTORIE LA TAS

Patrick Mouratoglou, distrus de americani: „Simona Halep a câștigat! El și-a pierdut toată credibilitatea”

Patrick Mouratoglou (Foto: Guliver/Getty Images)
Patrick Mouratoglou (Foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat miercuri, 06 martie 2024 08:30 / Actualizat miercuri, 06 martie 2024 08:52

Presa din SUA a reacționat după ce Simona Halep a câștigat la TAS. Suspendarea de 4 ani a fost redusă la 9 luni, iar jucătoarea de tenis poate reveni pe teren imediat, are doar nevoie de wild-card la turnee, pentru că a ieșit din circuitul WTA.

Americanii l-au criticat pe Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep în momentul în care aceasta a fost contaminată cu substanța interzisă roxadustat. Francezul, care și-a asumat responsabilitatea la TAS, e considerat principalul vinovat pentru suspendarea Simonei Halep.

4 întrebări-cheie legate de viitorul Simonei Halep
HALEP VICTORIE LA TAS
4 întrebări-cheie legate de viitorul Simonei Halep

Americanii îl fac praf pe Patrick Mouratoglou: „Simona Halep a câștigat! El și-a pierdut toată credibilitatea”

„S-a făcut dreptate? Da! Simona și-a declarat nevinovăția din prima clipă. Și-a strigat inocența în toate aceste luni lungi, care au reprezentat un coșmar pentru ea. Dar acum poate, în sfârșit, să îmbrățișeze din nou instanța. Toți cei care au numit-o dependentă de droguri, dopată și necinstită vor trebui acum să se mai gândească. Simona a câștigat.

Iar Patrick Mouratoglou a pierdut. Antrenorul francez și-a pierdut credibilitatea după acest caz. El însuși și-a asumat întreaga responsabilitate pentru ceea ce s-a întâmplat cu Simona. Prin urmare, este corect ca el să fie adevăratul perdant al acestei afaceri”, au scris cei de la Tennis World USA.

Patrick Mouratoglou și-a asumat responsabilitatea pentru testul pozitiv al Simonei Halep

Patrick Mouratoglou a fost la audierile TAS de la Lausanne, în a doua zi, pe 8 februarie. Francezul a stat o oră în sala de judecată, pentru că el și-a asumat responsabilitatea în cazul contaminării Simonei și n-a mai fost nevoie să fie audiat.

De asemenea, Candice Gauhier, fizioterapeut la Academia Mouratoglou, și Frederic Lefebvre, directorul departamentului de pregătire fizică de la Academie, au stat tot o oră în sala de judecată, pentru că, la fel ca Mouratoglou, și-au asumat responsabilitatea în cazul de dopaj al Simonei Halep. 

VIDEO. Ionuț Lupescu, despre Simona Halep: „Sunt sigur ca va da tot ce poate, ca să ajungă din nou sus”

Citește și:

Patrick Mouratoglou, doar 9 cuvinte, fără să pronunțe numele Simonei: „Asta trebuie să se schimbe!” + a revenit ulterior
SIMONA HALEP, VICTORIE LA TAS
Patrick Mouratoglou, doar 9 cuvinte, fără să pronunțe numele Simonei: „Asta trebuie să se schimbe!” + a revenit ulterior
Fostul prim-ministru al României, interviu exploziv în ziua în care Simona Halep și-a aflat verdictul: „Ce să facă, să umble cu chimistul după ea? S-a dat pe mâna ăluia...” + Le arată obrazul românilor anti-Halep
SIMONA HALEP
Fostul prim-ministru al României, interviu exploziv în ziua în care Simona Halep și-a aflat verdictul: „Ce să facă, să umble cu chimistul după ea? S-a dat pe mâna ăluia...” + Le arată obrazul românilor anti-Halep

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
monika.
monika.  •  07 Martie 2024, 03:50

Sportivii pot evita dopajul, daca vor. Unii aleg alta cale. Se stie ca substantele ajutatoare sunt greu de depistat, avand timp de injumatatire scurt. ( Niciodata nu se descopera vitamina D sau sedative.) Odata depistati dopati ( prin analize, incontestabil), putini recunosc, majoritatea nu, inventand scuze. Raman, insa, cu eticheta de dopati, trisori, descalificati, o rusine.

sughibughi
sughibughi  •  06 Martie 2024, 13:31

Interpolu o sa bata la usa lu asta dar si la Halep, pentru falsificare de dovezi la apel

corectorul
corectorul  •  06 Martie 2024, 13:13
Postat de elgabri pe 06 Martie 2024, 11:27

Eu tot nu cred in povestea asta !! De ce nu si a asumat Martaloglu prima data vina si nici Simona nu l a acuzat ?

Mai sunt unii care nu cred nici ca pamantul e rotund, indiferent de dovezi! Deci, nu esti o exceptie!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează