SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MADRID

Confruntarea generațiilor » Record absolut la Madrid: adversar cu 22 de ani mai tânăr pentru Rafael Nadal! Reacție virală a puștiului când a aflat cu cine joacă: „La naiba, băieți!”

Darwin Blanch a avut o reacție care s-a viralizat în momentul în care a aflat că-l întâlnește pe Rafa Nadal la Madrid / Sursă foto: ESPN +10   FOTO
Darwin Blanch a avut o reacție care s-a viralizat în momentul în care a aflat că-l întâlnește pe Rafa Nadal la Madrid / Sursă foto: ESPN

Articol de - Publicat marti, 23 aprilie 2024 09:30 / Actualizat marti, 23 aprilie 2024 09:30

Darwin Blanch, un adolescent de 16 ani din Statele Unite, locul 1028 ATP, va fi primul adversar al lui Rafael Nadal în Mastersul de la Madrid. Tânărul a avut o reacție haioasă, devenită imediat virală pe Twitter, în momentul în care a aflat că tragerea la sorți i l-a scos în cale pe marele campion spaniol.

E considerat una dintre speranțele americanilor, iar joi după-amiaza, la Caja Magica din Madrid, va disputa abia al doilea său meci în circuitul ATP.

Toate camerele au mers pe Rafael Nadal, după ce Bellingham i-a dat lovitura decisivă Barcelonei » Imagini spectaculoase surprinse în loja de pe „Bernabeu”
REAL MADRID - BARCELONA
Toate camerele au mers pe Rafael Nadal, după ce Bellingham i-a dat lovitura decisivă Barcelonei » Imagini spectaculoase surprinse în loja de pe „Bernabeu”

Numele-surpriză ieșit în calea „veteranului” de 37 de ani Nadal? Darwin Blanch, un puști născut în 2007, considerat deja unul dintre viitoarele staruri din ATP, care se antrenează în prezent la academia lui Juan Carlos Ferrero din Alicante.

Darwin Blanch e considerat una dintre marile promisiuni ale tenisului masculin

Stângaciul de 16 ani are deja unele rezultate notabile la juniori, anul trecut atingând semifinalele atât la Roland Garros, cât și la Wimbledon.

În luna martie, Darwin Blanch disputa deja primul său meci la seniori, în urma wild-card-ului de care a beneficiat la Miami. Americanul pierdea la Mastersul din Florida în fața lui Tomas Machac, un jucător din prima sută mondială căruia i-a provocat bătăi de cap în primul set. Cehul s-a impus în cele din urmă cu 6-4, 6-2.

Tot de o invitație primită din partea organizatorilor se bucură americanul și la Madrid, mai ales că acesta-i considerat a fi un star în plină ascensiune.

Darwin Blanch / Sursă foto: Imago Images
Darwin Blanch / Sursă foto: Imago Images
Darwin Blanch, alături de idolul Novak Djokovic / Sursă foto: Instagram@blanchdarwin
Darwin Blanch / Sursă foto: Imago Images
Darwin Blanch / Sursă foto: Imago Images
+6 FOTO

Redutabil la 16 ani: „Poate servi cu peste 210 km/h, va fi unul dintre cei mai buni din lume”

José Morón, jurnalist al publicației Punto de Break, i-a dedicat o caracterizare amplă tânărului Blanch, pe care-l consideră un jucător cu un potențial real de a ajunge în Top 10:

„La 16 ani, deține unele arme neîntâlnite pentru cineva de vârsta lui. În opinia mea, are elementele pentru a ajunge un jucător de Top 10. Și-a făcut apariția devreme, câștigând primul punct ATP când avea doar 14 ani și 5 luni, fiind al doilea cel mai tânăr jucător care reușește acest lucru.

E semifinalist la juniori la Roland Garros și Wimbledon, ceea ce denotă un merit extraordinar în dreptul lui, deoarece înfruntă acolo copii mai mari decât el. Are calități foarte bune: având 1.90 înălțime, poate servi fără probleme cu peste 210 km/h. Serviciul este, fără îndoială, cea mai importantă armă a lui. Când și-o va îmbunătăți, va deveni unul dintre cei mai buni din circuit.

Când era foarte tânăr, s-a antrenat sub tutela lui Rick Macci, cel care le-a fost mentor surorilor Williams și lui Andy Roddick, printre alții. Rick a spus despre el că este unul dintre cei mai buni băieți pe care i-a antrenat, dar și că forehand-ul e lovitura cu care iese în evidență. El spune că Darwin va fi unul dintre cei mai buni din lume în momentul în care se va instala în Top.

Are toate armele pentru a ajunge sus, are un stil de joc destul de agresiv, nu se mișcă rău pe linia de fund și are încă mult spațiu pentru a progresa”, l-a descris jurnalistul specializat pe tenis.

Interesant este că, din postura de elev al Academiei lui Juan Carlos Ferrero, Darwin Blanch este unul dintre partenerii obișnuiți de antrenament ai lui Carlos Alcaraz.

Iarna aceasta, Alcaraz a ratat Australian Open după un meci de antrenament disputat chiar împotriva americanului, în urma căruia ibericul s-a accidentat la coapsa piciorului drept.

Darwin Blanch / Sursă foto: Instagram@blanchdarwin
Darwin Blanch / Sursă foto: Imago Images
Darwin Blanch / Sursă foto: Imago Images
Darwin Blanch, alături de idolul Novak Djokovic / Sursă foto: Instagram@blanchdarwin
Darwin Blanch / Sursă foto: Imago Images
+6 FOTO

Rafael Nadal - Darwin Blanch, o bătălie a generațiilor: aproape 22 de ani diferență!

Joi, în turul I de la Madrid, va avea loc o veritabilă bătălie a generațiilor, aproape 22 de ani separându-i pe Rafael Nadal și Darwin Blanch.

Pe internet au început să apară deja informații inedite despre acest meci, un detaliu frapant fiind acela că spaniolul avea deja trei Roland Garros câștigate în 2007, anul în care Blanch s-a născut. În septembrie 2007, când Blanch venea pe lume, ibericul mai avea alte 9 Masters-uri câștigate, era locul 2 mondial și contabiliza deja un total de 23 titluri în circuitul masculin!

Luat prin surprindere de deznodământul tragerii la sorți, Darwin Blanch, cel care spunea în primăvară că idolul său este Novak Djokovic, a fost protagonistul unei reacții savuroase pe rețelele de socializare.

Când a văzut că adversarul său este nimeni altul decât deținătorul a 22 de titluri de Mare Șlem, cvintuplu campion la Madrid, Blanch a publicat un mesaj elocvent pe Snapchat:

La naiba, băieți, joc cu Nadal!”. Reacția lui Blanch a provocat mii de reacții în social-media.

Confruntarea generațiilor » Record absolut la Madrid: adversar cu 22 de ani mai tânăr pentru Rafael Nadal! Reacție virală a puștiului când a aflat cu cine joacă: „La naiba, băieți!”
Darwin Blanch a avut o reacție care s-a viralizat în momentul în care a aflat că-l întâlnește pe Rafa Nadal la Madrid / Sursă foto: Twitter

Cea mai mare diferență de vârstă între doi adversari din istoria turneelor Masters!

Potrivit Punto de Break, care citează portalul OptaAce, meciul Nadal - Blanch va însemna duelul cu cea mai mare diferență de vârstă dintre doi combatanți din istoria turneelor Masters: 21 de ani și 117 zile îi separă pe cei doi.

Precedentul record data din 1992, când, la Miami, se întâlneau Jimmy Connors și Pete Sampras, despărțiți de 18 ani și 344 zile. În vârstă de 20 de ani și șapte luni la ora meciului, „Pistol” Pete se impunea cu 6-3, 6-2 în fața „veteranului” de 39 de ani și jumătate Jimmy Connors.

Citește și alte știri din tenis:

Se retrage la fel ca Federer? Rafael Nadal și-a anunțat prezența la Laver Cup

Marton Fucsovics este noul campion la Țiriac Open! » „Am fost puternic și chiar mi-am dorit să câștig acest turneu” + „Trofeul e frumos, va sta în mijlocul livingului meu”

VIDEO Cum a sărbătorit Casper Ruud titlul de la Barcelona! Imagini deosebite

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează