SPORTURI  »  TENIS  »  ATP BARCELONA

„Sfârșitul unei ere” » Mesajul emoționant primit de Rafael Nadal, după ce și-a luat adio de la turneul câștigat de 12 ori

Rafael Nadal, la ultima apariție la turneul de la Barcelona / Sursă foto: Imago Images
Rafael Nadal, la ultima apariție la turneul de la Barcelona / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 18 aprilie 2024 21:52 / Actualizat vineri, 19 aprilie 2024 00:07

Rafael Nadal, 37 de ani, a părăsit turneul de la Barcelona în turul secund, învins de unul dintre cei mai constanți jucători ai anului, australianul de 25 de ani Alex De Minaur, al unsprezecelea jucător al lumii, scor 5-7, 1-6. A fost, așa cum însuși Rafa a lăsat de înțeles, ultima apariție a ibericului la competiția în care a triumfat de 12 ori în 17 participări.

„Regele Zgurii” a revenit în circuit după patru luni de absență, prima oprire pe care corpul i-a îngăduit-o fiind turneul de 500 de puncte la Barcelona. Un loc sacru pentru Nadal, în care a triumfat de 12 ori de-a lungul carierei și unde arena principală îi poartă încă din 2017 numele.

Inițial în dubii și pentru Barcelona, după ce ratase în prealabil prezența la Monte Carlo, Rafael Nadal și-a făcut apariția până la urmă la turneul pe care-l câștigase ultima oară în 2021.

L-a expediat destul de rapid pe italianul Flavio Cobolli, pentru ca apoi să fie surclasat în minimum de seturi de neobositul Alex De Minaur. Despre planurile sale pentru următoarele luni, Nadal a prospectat pe larg în conferința de presă de la finalul partidei.

Rafael Nadal ar fi refuzat o festivitate de rămas bun pe teren

Multiplul campion pe zgura de la Barcelona a părăsit terenul aplaudat la scenă deschisă, dar fără să ia parte la vreo festivitate specială pusă la cale de organizatori.

Jurnalistul Fernando Murciego a dezvăluit, într-un editorial scris pentru Eurosport España, că reprezentanții turneului i-au înaintat lui Nadal mai multe propuneri vizavi de momentul pe care să-l pună în scenă în cazul în care acesta va fi eliminat. Însă fostul lider mondial ar fi refuzat orice astfel de idee.

„Ne luăm rămas bun de la Rafael Nadal, marcând sfârșitul unei ere”

Totuși, devine din ce în ce mai evident că Nadal a pășit pentru ultima oară, din postura de jucător profesionist, pe zgura de la Barcelona.

La câteva ore după meciul cu De Minaur, El Real Club de Tenis Barcelona-1899, clubul privat de tenis pe care Rafa l-a frecventat încă de la 11 ani, cel care găzduiește și turneul catalan, a publicat un mesaj emoționant dedicat lui Nadal:

„Openul Barcelonei își ia rămas bun de la Rafa Nadal cu lacrimi și aplauze, marcând sfârșitul unei ere în cadrul Real Club de Tenis Barcelona-1899.

„Sfârșitul unei ere” » Mesajul emoționant primit de Rafael Nadal, după ce și-a luat adio de la turneul câștigat de 12 ori
Puștiul Rafa Nadal, al doilea din stânga, lângă Feliciano Lopez, în urmă cu 25 de ani, pe terenurile de la Barcelona / Sursă foto: rctb1899.es/

În cele 12 victorii ale sale aici, au strălucit, mai tare decât trofeul, pasiunea și spiritul de neînvins al lui Rafa Nadal. Îți mulțumim pentru fiecare punct, fiecare gest de luptă și pentru că ne-ai învățat că adevăratul succes depășește cu mult titlurile.

Legenda ta va trăi veșnic în inimile noastre”.

Mi-a plăcut foarte mult să joc aici, am avut momente extraordinare, am câștigat de 12 ori, ceva de neimaginat pentru mine. Voi continua pe drumul meu, acesta este tenisul, generațiile trec așa cum este logic, vor veni și alții, dar nu există jucător mai important decât turneele.

Am fost mereu conștient că totul are un început și un sfârșit, nu există nicio dramă. Singurul lucru trist este să nu mai joc acest turneu la nivel profesionist, mi-ar fi plăcut să mai lupt încă o dată pentru acest trofeu.

- Rafael Nadal

VIDEO Rafael Nadal, eliminat în turul doi la Barcelona de Alex de Minaur

Citește și alte știri din tenis:

Rafael Nadal: „Nu-mi pot permite în acest moment să joc un meci de 2-3 ore la un nivel competitiv” + Totul pentru Roland Garros

Joao Fonseca, la 17 ani, beneficiar al unui wild card, a devenit cel mai tânăr sfertfinalist din istoria turneului ATP de la București!

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close