SPORTURI  »  TENIS  »  ITIA

Reacția ITIA după decizia în cazul Simonei Halep: „Respectăm dreptul sportivului de a face apel și rezultatul acestuia”

Simona Halep în acțiune
Simona Halep în acțiune

Articol de - Publicat marti, 05 martie 2024 18:16 / Actualizat marti, 05 martie 2024 19:18

ITIA a emis un comunicat de presă în urma deciziei TAS de a reduce suspendarea româncei de la patru ani la nouă luni.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a reacționat la câteva minute după publicarea deciziei TAS. Iată ce a comunicat organismul:

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) ia act de decizia de astăzi a Curții de Arbitraj pentru Sport (TAS) în cazul jucătoarei române de tenis Simona Halep.

În urma unei audieri desfășurate în perioada 7-9 februarie 2024 la Lausanne, Elveția, completul TAS a admis parțial un recurs formulat de Halep împotriva unei sancțiuni disciplinare impuse de un tribunal independent în septembrie 2023, reducând perioada de ineligibilitate de la patru ani la nouă luni. Decizia de astăzi vine sub forma unui rezumat „adjudecare operativă”, decizia completă scrisă a juriului CAS urmând a fi publicată la o dată ulterioară.

Directorul executiv al ITIA, Karen Moorhouse, a declarat: <Un element esențial al procesului anti-doping este capacitatea unui jucător de a face apel, iar ITIA respectă atât dreptul lor de a face acest lucru, cât și rezultatul>. <ITIA așteaptă decizia complet motivată și o va revizui amănunțit în timp util>.

Jucătoarea este liberă să reia jocul începând cu data de astăzi, sub rezerva oricăror cerințe privind data intrării în anumite turnee. ITIA este un organism independent înființat de membrii săi de tenis pentru a promova, încuraja, îmbunătăți și proteja integritatea tenisului profesionist în întreaga lume”.

Simona Halep nu a mai jucat din septembrie 2022, când a evoluat la US Open, românca nu a mai jucat astfel de 17 luni, suspendarea sa provizorie începând din octombrie 2022.

Simona Halep a avut o primă reacție după ce suspendarea ei a fost redusă la TAS.

„De-a lungul acestui proces lung și dificil, mi-am menținut convingerea că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și că se va ajunge la o decizie corectă, deoarece sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată. Credința mea în acest proces a fost pusă la încercare de acuzațiile scandaloase care mi-au fost aduse și de resursele aparent nelimitate care au fost aliniate împotriva mea. Dar, în cele din urmă, adevărul a prevalat, chiar dacă a durat mult mai mult decât mi-aș fi dorit.

Aș dori să le mulțumesc avocaților mei, care au fost alături de mine și au crezut în mine de la început, și, mai important, vreau să le mulțumesc sponsorilor mei, fanilor și concurenților mei care au rămas alături de mine pe parcursul acestui proces lung și dificil. Abia aștept să mă întorc în circuit” a fost mesajul Simonei Halep, potrivit Euronews.

Citește și:

„Mi se pare incredibil, șocant!” » Apropiatul Simonei Halep, reacție după reducerea suspendării: „Vreau să întreb ceva”
SIMONA HALEP
„Mi se pare incredibil, șocant!” » Apropiatul Simonei Halep, reacție după reducerea suspendării: „Vreau să întreb ceva”
Virginia Ruzici: „Mă bucur nespus pentru Simona, va putea să revină pe teren și să câștige mari titluri!”
SIMONA HALEP
Virginia Ruzici: „Mă bucur nespus pentru Simona, va putea să revină pe teren și să câștige mari titluri!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  05 Martie 2024, 20:08

Nemernicii de la itia trebuie închiși pentru ticăloșia de a condamna pe cineva doar pe prezumția de vinovăție. Umanitatea judeca pe prezumția de nevinovăție nu că acești nespălați.

Trotsky
Trotsky  •  05 Martie 2024, 18:54

s-a confirmat: ITIA = MI-ZE-RI-E

Misu1950
Misu1950  •  05 Martie 2024, 18:43

Astia merita tinuti 10 luni la un foc mic, atat cat a pierdut Simona! Eu nu inteleg cine ii tine pe astia in brate, cum de li se mai permite sa judece cand 90 % din sentintele lor sunt intoarse de TAS!?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează