SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Revenire puternică » Andy Murray e la New York: „Cred că m-am mișcat bine”

Andy Murray în acțiune la New York FOTO Reuters
Andy Murray în acțiune la New York FOTO Reuters

Articol de - Publicat duminica, 23 august 2020 16:42 / Actualizat duminica, 23 august 2020 16:47

Andy Murray, fost lider mondial, a debutat în Masters-ul jucat la New York cu o victorie prețioasă, 7-6 (6), 3-6, 6-1 cu Frances Tiafoe. Șoldul operat al britanicului a rezistat bine

  • Circuitul ATP s-a reluat sâmbătă cu turneul de la Cincinnati mutat anul acesta la New York din cauza pandemiei de COVID-19

Zece luni de la precedentul meci oficial disputat. Un adversar complicat. Turneu disputat într-un mediu vizibil diferit. Toate acestea nu au lăsat o amprentă deranjantă asupra lui Murray, dimpotrivă. Triplul campion de Mare Șlem a evoluat și s-a comportat așa cum o face în mod uzual pe teren. Defensivă de fier, rezolvări aproape miraculoase, deplasare foarte bună și un meci lung, două ore și 28 de minute, pentru testarea anduranței. 

Scoțianul a fost cel mai mulțumit de felul în care a reacționat șoldul său drept, care a suportat în ultimii doi ani mai multe intervenții, între care și una de resurfacing, cea mai importantă, în ianuarie 2019. Problemele nu s-au oprit însă, de aceea Andy avea dubii legate de momentul revenirii oficiale. 

„Era cel mai mare dubiu pentru mine, mă temeam că nu va fi bine, de aceea zilele acestea m-am concentrat pentru a întări șoldul cât mai mult posibil. Urma ziua în care mă întorceam în turnee oficiale, cu un nivel înalt de exigență. Am reușit să câștig", a spus el pentru site-ul ATP. 

„Cred că m-am mișcat bine, asta mă face cel mai mulțumit. Tenisul ar fi putut să fie mai bun. Cu cât petrec mai mult timp pe teren contra unor adversari valoroși, cu atât mai repede voi atinge nivelul de joc pe care mi-l doresc", a punctat Murray, care în turul următor îl va înfrunta pe Alexander Zverev, numărul 7 mondial. "Fără dubiu, va fi un test tare pentru mine", a spus Andy, situat actualmente pe locul 129 în lume. 

2 titluria cucerit Andy Murray în Masters-ul 1000 de la Cincinnati, în 2008 și 2011, disputând încă o finală, în 2016

Citește mai multe știri din tenis:

Apartamente pe arena Arthur Ashe și exerciții în aer liber » Cum se aplică protocolul de la US Open

EXCLUSIV „Simona Halep mă vede ca pe un INAMIC!” » Dezvăluiri tari ale lui Țiriac: „Poate să mai joace 5-6 ani”

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează