SPORTURI  »  TENIS  »  WTA BUCUREȘTI

România ar putea rămâne fără turneul WTA de la București! Unde are de gând să îl mute patronul maghiar

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 februarie 2019 17:39

Turneul WTA de la București, programat inițial între 15 și 21 iulie 2019, imediat după terminarea Marelui Șlem de la Wimbledon, ar putea fi mutat la Budapesta.

Jeno Marky, proprietarul turneului, nu a ajuns la o înțelegere cu Federația Română de Tenis în privința prelungirii înțelegerii existente din 2014. 

George Cosac, președintele FRT, admite că nu a fost parafat un acord. „Proprietarul turneului este un maghiar. Din 2013 l-a transferat în România, deoarece nu mai avea fondurile necesare pentru a-l păstra în Ungaria. Acum suntem în discuții cu el să-l facem și anul acesta. Dacă vrea să ni-l dea, ni-l dă, dacă nu, nu avem ce face. Este turneul său. Pe noi nu ne-a informat că-l mută, dar nu am semnat prelungirea.

Dacă statul maghiar se implică, nu avem ce să facem. Noi încă suntem în dialog, dar am aflat pe diferite căi că ar fi în discuții și cu guvernul maghiar”, a declarat Cosac pentru ziare.com. Sursa citată mai notează că, din informațiile deținute, mutarea la Budapesta este sigură.

Capitala Ungariei urmează să intre astfel în rândul orașelor care organizează două turnee WTA. Primul, desfășurat în sală, are loc chiar în această săptămână, cu Sorana Cîrstea și Irina Begu printre protagoniste. 

Vezi și:

Calcule LIVE: când poate reveni Simona pe locul 1 WTA și cine o poate depăși ACUM pe româncă

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
rusine_rinamo_ksv_csa
rusine_rinamo_ksv_csa  •  21 Februarie 2019, 03:33
Postat de adi_stelistul pe 20 Februarie 2019, 18:01

Da, asta e, era complet aberant sa avem turneu WTA, turneu ATP. La ce infrastructura penibila avem... Suntem la distanta mare de Budapesta in privinta asta, asa ca e logic ce se intampla.

suntem la pamant din cauza ambitiilor si tafnelor unora si altora. exemplu concret: acum fo 10 ani existau 23 de turnee itf pentru fete in Romania, unde se puteau aduna puncte wta, fara cheltuieli mari de deplasare, erau cate 4-5 in fiecare regiune. azi mai sunt 2 cu totul :(

adi67
adi67  •  20 Februarie 2019, 18:14

Mai bine l-ar muta la Miercurea-Ciuci ... Sic ...

adi_stelistul
adi_stelistul  •  20 Februarie 2019, 18:01

Da, asta e, era complet aberant sa avem turneu WTA, turneu ATP. La ce infrastructura penibila avem... Suntem la distanta mare de Budapesta in privinta asta, asa ca e logic ce se intampla.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează