SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

„S-a descurcat de minune! O evoluție impresionantă” » Concluziile experților după semifinala Aryna Sabalenka - Coco Gauff

Articol de - Publicat joi, 25 ianuarie 2024 19:15 / Actualizat joi, 25 ianuarie 2024 22:49

Jucătoarea bielorusă Aryna Sabalenka, locul 2 mondial şi deţinătoarea trofeului, s-a calificat în finala turneului de la Australian Open, primul grand slam al anului. Sabalenka a învins-o pe sportiva americană Coco Gauff, favorită 4, scor 7-6 (7/2), 6-4.

Barbara Schett, fostă jucătoare de tenis și expert Eurosport a făcut analiza meciului în care Sabalenka a învins-o pe Gauff.

„A fost o evoluție impresionantă. Condițiile au fost ceva mai reci și te-ai gândi că asta va face jocul mai lent, dar atunci când stai la marginea terenului și o urmărești pe Sabalenka, puterea ei e copleșitoare. M-a impresionat foarte mult. Nu cred că îi place să joace împotriva lui Coco Gauff, așa cum a zis și la interviul de după meci, dar s-a descurcat de minune”, a spus Schett.

„A reușit să returneze atât de agresiv”

Tim Henman, primul britanic care a ajuns în semifinalele de la Wimbledon a declarat la Eurosport.

„Cred că în cele mai importante momente, Sabalenka a reușit să fie autoritară grație puterii pe care o are din spatele terenului. A fost un prim set de o importanță uriașă, ea și-a creat un avantaj și a continuat să lovească câștigător. A meritat victoria”, a precizat fostul jucător.

Apoi a punctat și despre erori și probleme: „Cred că Gauff a făcut opt duble-greșeli, dar pentru mine motivul pentru care Sabalenka a reușit să returneze atât de agresiv a fost serviciul doi fără direcție al lui Gauff. A servit mult în centrul careului pentru a nu greși și a câștigat doar 39% din acele puncte pe serviciul doi”.

„Are nevoie să-și regleze serviciul”

Expertul Eurosport, Mats Wilander a declarat că „scorul a fost mai strâns decât s-a jucat meciul, dar aceasta este Coco Gauff, luptă și urmărește orice minge. Joacă variat, se deplasează bine, dar în tie-break Sabalenka a fost prea bună. Jocul Arynei Sabalenka a fost clar și condițiile terenului acoperit i se potrivesc stilului ei”.

„Cred că Coco are nevoie să petreacă timp alături de Andy Roddick și să-și regleze serviciul. Primul serviciu este mai puternic, dar trebuie să-și ducă cotul puțin mai sus și să-și arunce mingea mai drept. Aceste lucruri vor rezolva multe probleme și constanța serviciului doi. Îi vor face primul serviciu mai bun și nu va trebui să riște atât în căutarea așilor”, a mai susținut pentru Eurosport fostul jucător suedez.

În finală, Sabalenka va evolua cu învingătoarea meciului dintre chinezoaica Zheng Qinwen, cap de serie numărul 12, şi sportiva ucraineană Daiana Iastremska, venită din calificări.

Citește și:

Nick Kyrgios nu uită și nu iartă! Motivul pentru care nu va participa pentru Australia la JO chiar dacă va fi apt
JO 2024
Nick Kyrgios nu uită și nu iartă! Motivul pentru care nu va participa pentru Australia la JO chiar dacă va fi apt
Qinwen Zheng, calificată în semifinale la Melbourne, Top 10 și umor chinezesc: „Nu pot îmbunătăți prea multe în 24 de ore!” + conversație-fulger cu Djokovic
AUSTRALIAN OPEN
Qinwen Zheng, calificată în semifinale la Melbourne, Top 10 și umor chinezesc: „Nu pot îmbunătăți prea multe în 24 de ore!” + conversație-fulger cu Djokovic

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
username_2
username_2  •  25 Ianuarie 2024, 21:16

cînd te cheamă Coco, nu poți să ai pretenții prea mari

danglumetu
danglumetu  •  25 Ianuarie 2024, 19:35

aiurea, s-au intrecut in gafe in momentele decisive! sabalenka da cu ghioaga, gauff parca atunci s-a trezit din somn!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează