SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO Incident la US Open » Zverev a oprit meciul: „A strigat cea mai faimoasă frază a lui Hitler! E incredibil!”

Articol de - Publicat marti, 05 septembrie 2023 14:25 / Actualizat marti, 05 septembrie 2023 15:58

Alexander Zverev (12 ATP, 26 de ani) s-a calificat în sferturile de finală a US Open după un meci dramatic, 6-4, 2-6, 6-2, 4-6, 6-3 cu italianul Jannik Sinner (6 ATP, 22 de ani). Neamțul a fost deranjat de un fan în timpul meciului, care a strigat „Deutschland uber alles (n.r- Germania peste toți)”, scandare asociată cu nazismul.

Meciul a avut parte, în setul decisiv, de un moment tensionat. La scorul 2-2, când se pregătea să servească, Alexander Zverev a oprit meciul. S-a dus la arbitrul James Keothavong și i-a atras atenția în cazul unui spectator. 

Mauro Icardi și-a făcut cadou cea mai scumpă mașină a momentului » L-a surclasat pe Cristiano Ronaldo!
INEDIT
Mauro Icardi și-a făcut cadou cea mai scumpă mașină a momentului » L-a surclasat pe Cristiano Ronaldo!

„A strigat cea mai faimoasă frază a lui Hitler. E de neacceptat! E incredibil!”, i s-a plâns Zverev arbitrului de scaun.

FOTO. Momentul în care Alexander Zverev oprește meciul cu Sinner, apoi respectivul spectator este evacuat din arenă

+13 FOTO

Ulterior, arbitrul s-a întors către spectatori și a întrebat: „Cine a zis asta?”. Ulterior, bărbatul care l-a deranjat pe Zverev a fost identificat și a fost scos din arenă.

„O remarcă disprețuitoare i-a fost adresată lui Alexander Zverev. Suporterul a fost identificat și escortat în afara stadionului”, a declarat, după meci, Chris Widmaier, purtătorul de cuvânt al Asociației de Tenis din SUA.

VIDEO. Slogan nazist strigat în arenă în timpul meciului Alexander Zverev - Jannick Sinner

După meci, la conferință, Zverev a explicat ce s-a întâmplat.

„A început să cânte imnul folosit în vremea lui Hitler. A spus «Deutschland uber alles (n.r- Germania peste toți)» și mi s-a părut prea mult. Ar fi fost urât din partea mea dacă nu reacționam. Era în primele rânduri și cred că multă lume l-a auzit. Sunt german și nu sunt mândru de istoria țării, așa că nu puteam să tolerez așa ceva”, a declarat Zverev, potrivit SkySports.

De ce Zverev s-a simțit lezat

„ Deutschland uber alles” este primul vers din „Deutschlandlied”, imnul Germaniei și este asociat în prezent cu nazismul. 

În perioada nazistă, în Germania se intonau doar primele două strofe, din cele trei. Ulterior, după unificarea Germaniei în 1990, imnul a fost păstrat, dar acum se intonează doar a treia strofă și se descurajează cântarea primelor două, implicit a versului „Deutschland uber alles”.

Citește și: 

Pentru ce luptă Sorana Cîrstea la US Open » E la un pas de cel mai mare premiu al carierei

Simona Halep, fan al jucătoarei pe care Sorana Cîrstea o înfruntă în „sferturi” la US Open: „O admir foarte mult, parcă e altceva!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (65)
balderis
balderis  •  07 Septembrie 2023, 20:03
Postat de Viggobella pe 06 Septembrie 2023, 13:41

Și tu ții minte ce a declarat el acum câțiva ani? Ce memorie ai. Sau de fapt bați câmpii cu argumente inventate de tine.

Hai că ești prost de bubui ! Cum să nu ții minte ***, că doar nu-i opera lui Shakespeare !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

traian_v
traian_v  •  06 Septembrie 2023, 16:30
Postat de traian_v pe 05 Septembrie 2023, 16:07

***

M-ati cenzurat fiindca am CITAT prima fraza a imnului de stat al Germaniei??? Aveti o problema la GSP??

Viggobella
Viggobella  •  06 Septembrie 2023, 13:41
Postat de balderis pe 06 Septembrie 2023, 09:50

Bă, lasa-mă cu ,,e născut la Hamburg”, știu asta, dar el a declarat acum ceva ani, că e rus, se simte rus !!! Păi atrunci *** la ruși !!! Că văd că nici imnul Germaniei - care e o capodoperă - nu-i mai convine !

Și tu ții minte ce a declarat el acum câțiva ani? Ce memorie ai. Sau de fapt bați câmpii cu argumente inventate de tine.

Vezi toate comentariile (65)
Comentează