SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Se amână iar Roland Garros? Ministrul Roxana Mărăcineanu, anunț trist: „Am discutat asta cu organizatorii turneului”

Roland Garros s-ar putea amâna, exact cum s-a întâmplat și în 2020. foto: Guliver/Getty Images
Roland Garros s-ar putea amâna, exact cum s-a întâmplat și în 2020. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 aprilie 2021 12:41 / Actualizat duminica, 04 aprilie 2021 12:52

Roxana Mărăcineanu (45 de ani), ministrul francez al sportului, a anunțat astăzi că există posibilitatea ca turneul de la Roland Garros să fie amânat, exact cum s-a întâmplat și anul trecut.

Turneul care ar urma să înceapă pe 23 mai este în pericol, dacă în Franța va continua carantinarea valabilă până în data de 2 mai, motivată de nr. 1 în stat Emmanuel Macron ca fiind o măsură necesară pentru combaterea celui de-al treilea val al pandemiei. Este pentru a 3-a oară, din martie 2020, când Hexagonul aplică lockdown-ul național.

„Amânarea turneului de la Roland-Garros este o posibilitate discutată cu organizatorii turneului. Suntem în discuţii cu ei pentru a vedea dacă trebuie să schimbăm data pentru ca aceasta să coincidă cu posibila reluare a tuturor marilor eveniment”, a declarat Roxana Mărăcineanu, potrivit France Info, citat de TV Telekom Sport. 

Anul trecut, pentru prima oară în istorie, turneul de la Roland Garros a avut loc toamna, în perioada 27 septembrie - 11 octombrie.

Roland Garros, în pericol de anulare? Ce spune Gilles Moretton

„În acest moment, desfășurarea turneului este în grafic, conform datelor stabilite. Dar, dacă lockdown-ul va continua, va trebui să luăm măsurile necesare, cea mai gravă fiind anularea competiției. Nici nu vreau să mă gândesc la asta însă! De asemenea, ne gândim la mai multe opțiuni pentru desfășurarea Roland Garros 2021. Evident, și reducerea numărului de spectatori. Discutăm în mod regulat cu toți sportivii și așteptăm să vedem cum vor decurge lucrurile”, a declarat Moretton, citat de Independent. Anul trecut, tot din cauza pandemiei, Roland Garros a fost reprogramat pentru perioada 27 septembrie - 11 octombrie. Inițial, trebuia să se desfășoare între 18 mai și 7 iunie.

VIDEO Rezumatul finalei Rafael Nadal - Novak Djokovic (Roland Garros 2020)

Citește și alte știri din tenis:

EXCLUSIV VIDEO Un fost finalist de la Australian Open l-a dezamăgit crunt pe Victor Hănescu: „Nu a schițat niciun gest, a întors capul!”

Tatăl lui Novak Djokovic nu se poate abține! Încă o ieșire tăioasă la adresa lui Roger Federer: „Mi-a atacat fiul. A știut că cineva va ajunge mai mare decât el”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează