SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

REZUMATUL VIDEO S-au stabilit semifinalele de la Turneul Campionilor » Primii patru jucători ai lumii luptă pentru ultimul trofeu important al sezonului

Carlos Alcaraz reacționând FOTO Imago Images +9   FOTO
Carlos Alcaraz reacționând FOTO Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 17 noiembrie 2023 18:15 / Actualizat vineri, 17 noiembrie 2023 20:37

Carlos Alcaraz, 2 ATP, l-a învins pe Daniil Medvedev cu 6-4, 6-4 și a stabilit tabloul semifinalelor la ediția din acest an la Turneul Campionilor. Spaniolul îl va întâlni pe Novak Djokovic (1 ATP), iar Daniil Medvedev (3 ATP) pe Jannik Sinner (4 ATP).

Ultimul turneu important al acestui sezon a oferit dueluri de neuitat și până la urmă primii patru jucători al lumii s-au calificat în semifinale. Vineri, în primul meci al zilei, în Pala Alpitour din Torino, Carlos Alcaraz a reușit să treacă de Daniil Medvedev cu 6-4, 6-4. 

„Faptul că am fost puternic din punct de vedere mental este cel mai mare câștig al acestui meci. Au fost câteva game-uri pe serviciul meu în care am avut probleme. Returul său este extraordinar și pune multă presiune pe serviciu de aceea cred că faptul că am reușit să rămân calm în astfel de momente a fost cheia acestei victorii", a spus Carlos Alcaraz. A fost al treilea succes al spaniolului în fața rusului, toate venind în acest an.

Emoții pentru confruntarea cu Novak Djokovic

În semifinale, Carlos Alcaraz, 20 de ani, îl va întâlni pe Novak Djokovic, 36 de ani, liderul mondial. Ambii au avut probleme la Torino, dar până la urmă s-au calificat în semifinale. Va fi a cincea confruntare dintre sârb și spaniol, fiecare câștigând câte două partide.

Carlos Alcaraz în acțiune FOTO Imago Images
Daniil Medvedev în acțiune FOTO Imago Images
Daniil Medvedev și Jannik Sinner FOTO Imago Images
Daniil Medvedev și Jannik Sinner la finalul meciului FOTO Imago Images
Novak Djokovic și Carlos Alcaraz în timpul semifinalei de la Roland Garros FOTO Imago Images
+5 FOTO

 În 2023, Carlos și Nole s-au confruntat în semifinale la Roland Garros, unde s-a impus Djokovic, în finală la Wimbledon, a câștigat Alcaraz, și în ultimul act la Cincinnati, Nole alegându-se cu trofeul.

„Să joc împotriva lui Novak Djokovic este una dintre cele mai mari provocări, mai ales că el are deja șase trofee în această competiție. Novak e Novak, e cel mai bun jucător din lume în acest moment, a pierdut doar șase meciuri în acest an. E incredibil, o să dau ce am mai bun și vreau să mă bucur. Simt deja emoții că voi juca împotriva lui", a spus Alcaraz la interviul de pe teren.

Spaniolul, care are 20 de ani și șase luni, a devenit cel mai tânăr jucător care atinge semifinalele la Turneul Campionilor de la Rafael Nadal, care s-a calificat în ultimul act la vârsta de 20 de ani și cinci luni, în 2006.

Duel cu istorie între Medvedev și Sinner

Pentru un loc în finala de duminică se vor lupta și Daniil Medvedev, 27 de ani, cu Jannik Sinner, 22 de ani. Duelul lor are mai multe episoade, la Torino fiind al nouălea, cu rusul impunându-se în șase confruntări. Ultimele două, de la Beijing și Viena, au fost câștigate de italian.

Programul semifinalelor

  • Daniil Medvedev-Jannik Sinner, ora 15.30
  • Carlos Alcaraz-Novak Djokovic, ora 22:00 

Citește și alte știri din tenis:

Petra Kvitova, ședință foto de lux cu diamantele preferate
MONDEN
Petra Kvitova, ședință foto de lux cu diamantele preferate
Fostul campion de la US Open se teme să nu pățească precum Simona Halep: „Am emoții la fiecare băutură pe care o deschid”
SIMONA HALEP
Fostul campion de la US Open se teme să nu pățească precum Simona Halep: „Am emoții la fiecare băutură pe care o deschid”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează