SPORTURI  »  TENIS  »  BILLIE JEAN KING CUP

Serbia - România 0-4 » „Tricolorele” merg mai departe în Billie Jean King Cup! Jaqueline Cristian a adus puncul decisiv

Articol de - Publicat sambata, 11 noiembrie 2023 15:40 / Actualizat duminica, 12 noiembrie 2023 20:08

România a învins Serbia cu 4-0 în play-off-ul Billie Jean King Cup. Jaqueline Cristian a adus punctul decisiv și „tricolorele” merg mai departe. 

  • În prima zi, Gabriela Ruse (26 de ani, 125 WTA) a învins-o pe Mia Ristic (17 ani, 353 WTA), scor 7-6(2), 6-3. În al doilea meci, Jaqueline Cristian (25 de ani, 98 WTA) a trecut de Aleksandra Krunic (30 de ani, 689 WTA), scor 7-5, 6-4. 
  • În ultimul meci, disputat pentru palmares, Niculescu și Todoni le-au învins pe Kozarov și Krunic, scor 6-1, 7-6(3)

Lola Radivojevic – Jaqueline Cristian 5-7, 6-4, 5-7

Ziua a doua a întâlnirii din Billie Jean King Cup de la Kraljevo a început dintr-o postură favorabilă echipei României, care conducea cu 2-0 la general. Era rândul lui Jaqueline Cristian să apară prima pe teren, ea fiind jucătoarea cel mai bine clasată din echipa tricoloră, 98 în clasamentul mondial.

Încă o surpriză însă din partea adversarelor, așa cum fusese și în prima zi, când căpitanul nejucător Dusan Vemic a ales să o arunce în luptă pe foarte tânăra Mia Ristic, 17 ani, 353 WTA, contra Gabrielei Ruse în meciul inaugural. 

De data aceasta a ales să meargă pe mâna altei tinere, Lola Radivojevic, 18 ani, locul 276 WTA, deși racheta numărul 1 este Natalija Stevanovic, 185 WTA. 

„Știam că nu va fi nicio incertitudine din partea româncelor în ce privește prima și a doua jucătoare, așa că am decis să le oferim o mică surpriză", declara Vemic, citat de Sportal Serbia. În ziua întâi nu i-a ieșit, însă în meciul al treilea Jaqueline a avut nevoie de un pic de timp înainte de a descifra jocul lui Radivojevic. 

Agresivă de pe ambele părți, dar mai ales pe forehand, aceasta a început lansat meciul, ajungând să conducă, 3-1. Apoi Cristian și-a ridicat nivelul, deși a fost nevoie ca Horia Tecău să-i mai strige de pe margine să dea drumul la braț, a atacat necruțător serviciul al doilea și a egalat. 

A avut chiar șansa să parafeze actul, cu minge de set la 5-3, dar nu a reușit. Până la urmă s-a impus cu 7-5, după încă un game contra serviciului, în care Radivojevic a făcut două duble greșeli, inclusiv la ultima minge de set a româncei. 

În actul secund sârboaica a reacționat prima, făcând break-ul, dar Jaqueline s-a repliat prompt pentru 3-3, dar a cedat iar un pic mai târziu, 5-4 pentru Radivojevic, care a servit pentru set. Și l-a câștigat, primul set adjudecat de Serbia în confruntarea din playoff cu România. 

Decisivul a pornit cu un game de 16 minute, câștigat de Jaqueline după ce a salvat 3 mingi de break ale oponentei. În sală se aude din boxe AC/DC, pentru a mai anima atmosfera, o parte a tribunei fiind complet goală. Radivojevic a făcut totuși break-ul și cât de important a devenit al optulea game al setului, în care Cristian a avut 7 șanse de a egala situația la 4, fructificând-o pe ultima. 

Cât suspans în continuare, la fiecare game. Românca și-a procurat 3 mingi de meci la 6-5 și a valorificat-o pe a doua. Aproape că nu s-a putut bucura imediat, deși a adus victoria și avansarea în calificările de anul viitor pentru WTA Finals. Abia după ce l-a îmbrățișat pe Tecău, apoi pe colege, zâmbetul s-a eliberat.

România va avea la anul încă o șansă de a ajunge departe în BJK Cup, după ce în 2023 a ratat, fiind învinsă de Slovenia.

Citește și: 

Naomi Osaka și-a anunțat oficial revenirea în circuit » Primul turneu la care va participa: „Este firesc, cunoaște condițiile de aici”

Discurs viral înaintea debutului la Turneul Campionilor: „Presiune e când aștepți o rachetă care să îți distrugă casa. Presiune e pe un părinte care nu știe ce va pune pe masa copiilor”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează