SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Simona Halep, promisiune pentru fanii de la Paris: „Probabil în viitor vom discuta în franceză”

Simona Halep în turul 2 la Roland Garros: „E mai mereu greu primul meci” +14   FOTO
Simona Halep în turul 2 la Roland Garros: „E mai mereu greu primul meci”

Articol de GSP - Publicat marti, 24 mai 2022 22:00 / Actualizat marti, 24 mai 2022 22:09

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) a învins-o în primul tur la Roland Garros pe Nastasja Schunk (18 ani, 167 WTA), scor 6-4, 1-6, 6-1 și va da piept în faza următoare cu Qinwen Zheng (19 ani, 74 WTA). La finalul victoriei cu Schunk, Simona le-a mulțumit fanilor prezenți pe arena „Simonne-Mathieu” și a spus că în viitor e posibil să învețe limba franceză.

„În primul rând, vreau să le mulțumesc celor din public care au rămas până la final. E, într-adevăr, destul de rece. O atmosferă frumoasă, de care m-am bucurat, mai ales că în urmă cu an n-am jucat aici”, a declarat Halep la final. 

16°Csunt la Paris

Simona Halep în turul 2 la Roland Garros: „E mai mereu greu primul meci”

Despre setul doi pierdut la 1 cu Schunk, Halep a precizat: „A lovit mingea puternic, n-a fost ușor, n-am reușit să rămân mereu suficient de atentă. Totuși, mă bucur că în final am câștigat. Mai mereu e greu în primul tur”.

Entuziasmată de susținerea din tribune și amintind de noua colaborare cu Patrick Mouratoglou, Simona Halep a încheiat: „Mă bucură faptul că lumea mă susține, am avut mereu parte de un public grozav aici, acum chiar am un antrenor francez, probabil voi învăța limba în viitor și vom putea vorbi în franceză”.

Vreau să joc mai bine în turul viitor. Mă concentrez asupra acestui lucru, vreau să dau totul și să lupt, așa cum am făcut și azi
Simona Halep

Simona Halep - Qinwen Zheng în turul 2 la Roland Garros

Zheng a trecut luni în primul tur la Paris de Maryna Zanevska (28 de ani, 62 WTA) în două seturi, scor 6-3, 6-1. Cu Halep, jucătoarea din China va evolua joi, la o oră care va fi anunțată ulterior de organizatori.

Halep și Zheng s-au mai întâlnit o singură dată în circuit, anul acesta, la Melbourne Summer Set 1. Atunci, sportiva noastră s-a impus în minim de seturi în semifinale, 6-3, 6-2.

Patrick Mouratoglou, interviu exclusiv pentru cititorii Gazetei: „Simona Halep se simte în siguranță cu mine. Vreau ce e mai bun pentru ea”
interviu exclusiv
Patrick Mouratoglou, interviu exclusiv pentru cititorii Gazetei: „Simona Halep se simte în siguranță cu mine. Vreau ce e mai bun pentru ea”
Final de drum pentru Irina Bara și Mihaela Buzărnescu la Roland Garros » Au fost eliminate în primul tur la Paris
Roland Garros
Final de drum pentru Irina Bara și Mihaela Buzărnescu la Roland Garros » Au fost eliminate în primul tur la Paris

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
267890
267890  •  25 Mai 2022, 13:23

Deci are de gând să învețe franceza. Bravo Halep. Parcă o văd cu ghiozdanul în spate la Institutul Francez. Nu de mult declarase ca in adolescență pasiunea ei era matematica. Bănuiesc că pâna într-a 12-a nu a scăpat nicio olimpiadă.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează