SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO Simona Halep - Kristina Kucova, în turul II la US Open » Nu-i de glumă cu Simo! Revenire victorioasă pe grandiosul „Arthur Ashe” + Cu cine va juca

FOTO: Darren Carroll/USTA
FOTO: Darren Carroll/USTA

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 septembrie 2021 20:21 / Actualizat miercuri, 01 septembrie 2021 23:52

Simona Halep (29 de ani, 13 WTA) a învins-o pe slovaca Kristina Kucova (31 de ani, 111 WTA), scor 6-3, 6-1, și s-a calificat în turul 3 de la US Open 2021. 

  • Halep va da în turul III peste Elena Rybakina (20 WTA)
  • E prima dată din 2016 când Simona ajunge în turul III la turneul nord-american
  • Halep a învins-o în primul tur pe Camila Giorgi, 6-4, 7-6 (3), în timp ce Kucova, jucătoare care a acces pe tablou în calitate de lucky-loser, a trecut în prima rundă de Ann Li, scor 7-5, 6-1.

Simona Halep a început cu un avantaj nesperat disputa contra slovacei Kucova. Cu mai puțin de două ore înaintea startului programat, organizatorii au mutat partida pe impunătorul „Arthur Ashe”. Pentru adversară a fost o presiune în plus, jucând în premieră pe această arenă, indoor.

Simona Halep, dominantă la US Open 2021

Dacă în primul tur Simona a impresionat prin modul în care a servit, astăzi a fost mai aproape de varianta ei clasică. A stat excelent în raliuri, deși actul inaugural a oferit câteva secvențe necaracteristice, cu erori neforțate.

Halep s-a deplasat excelent, iar intensitatea scăzută a loviturilor Kristinei Kucova a transformat-o în „agresoare”. Momentul de răscruce al partide a avut loc la 3-3 în primul set. A urmat o serie excepțională a campioanei de la Wimbledon 2019, 6 game-uri consecutive. Slovaca a avut o singură răbufnire, apoi a părut resemnată în fața jocului de metronom al Simonei.

Ce înseamnă calificarea în turul 3 la US Open pentru Simona Halep

Simona Halep va încasa o sumă importantă de bani pentru calificarea în turul 3 al turneului de la „Flushing Meadows”. Este vorba despre 180.000 de dolari. Kucova a încasat și ea 115.000 de dolari.

Simona Halep se poate gândi în acest moment și la o revenire în top 10 WTA. Într-o ierarhie live, neoficială, ocupă locul 11, cu 3.941 de puncte. Distanța până la jucătoare din față, petra Kvitova, este una minimă. În eventualitatea câștigării turneului, Halep ar putea spera chiar la o revenire pe podium, în funcție și de rezultatele celorlalte competitoare.

Simona Halep - Kristina Kucova 6-3, 6-1

Simona Halep se impune cu 6-1 în setul al doilea și se califică în turul 3 la US Open!
Break Halep, 5-1: Simona va servi pentru meci!
Game Halep, 4-1: Nicio problemă pentru Simona pe propriul serviciu. Restul partidelor de la „Flushing Meadows” sunt întrerupte în acest moment din cauza ploii. Aici se joacă în condiții indoor, cu acoperișul tras.
Game Kucova, 3-1: Schimburile au fost mai lungi decât în restul partidei. Slovaca a forțat și a reușit să întrerupă seria de 6 game-uri consecutive cucerite de Simona. 
Game Halep, 3-0: Simona salvează două oportunități de break ale adversarei, ajutată de serviciu în momentele-cheie.
Break Halep, 2-0: Jocul Simonei se apropie de perfecțiune în această perioadă a jocului. Mingile plasate cu forehand-ul aterizează de fiecare dată aproape de liniile terenului, iar unghiurile deschide o pun în dificultate pe Kucova. 
Game Halep, 1-0: Simona începe în forță și setul secund. 

Sorana Cîrstea e în turul 2 la US Open, după un set decisiv perfect!
US Open
Sorana Cîrstea e în turul 2 la US Open, după un set decisiv perfect!

Simona Halep - Kristina Kucova, desfășurarea primului set

Break și set Halep, 6-3: Simona închide actul inaugural cu o combinație superbă, două lovituri în cross pe backhand-ul adversarei, urmate de un forehand în lung de linie.

Game Halep, 5-3: Loviturile înalte, lipsite de intensitate, ale sportivei din Slovacia sunt o invitație la atac pentru Simona. Game-ul e închis cu un backhand superb în lung de linie. 
Break Halep, 4-3: Simona trece din nou în avantaj. Condusă cu 0-30, a redus gradul de risc al loviturilor și a așteptat erorile adversarei. Iminent, acestea au venit. 
Break Kucova, 3-3: Game extrem de modest pe serviciul Simonei. A comis două duble greșeli și nu a pus deloc prima minge în teren. În plus, erorile neforțate pe forehand continuă.
Game Kucova, 3-2: Simona trimite de două ori afară imediat după serviciul adversarei. Ritmul este dictat de româncă, jucătoarea care încearcă să încheie raliurile mai rapid.  
Game Halep, 3-1: Simona nu cedează niciun punct în acest game. Serviciul funcționează din nou la cote înalte, la fel ca în disputa cu Giorgi, din primul tur. 
Game Kucova, 2-1: Sportiva din Slovacia pune primul serviciu în teren, greșește mai puțin și o incomodează pe Halep. 
Game Halep, 2-0: Simona servește bine și își consolidează break-ul. Românca face câțiva pași în față, ajutată și de loviturile lipsite de forță ale Kristinei.

Break Halep, 1-0: Simona trece în avantaj fără să forțeze. Trei puncte au venit în urma erorilor neforțate ale adversarei, iar cel decisiv a fost un forehand în lung de linie. 

Simona Halep și-a făcut apariția pe arena „Arthur Ashe”. Kristina Kucova servește prima.

Da, va fi foarte greu pentru slovacă să joace pe cea mai mare arenă, pe care n-a pășit niciodată. Va fi un avantaj deosebit pentru Simona, să revină și să joace aici. Este foarte uscat aerul aici, în aceste condiții indoor. Afară este umiditate ridicată, a plouat. Sunt 20 de grade, condiții perfecte de joc.
- Mats Wilander, după schimbarea terenului de joc

„Cred că ajunge în fazele finale, a scăpat de presiune!” » Simona Halep, analizată înaintea meciului din turul II de la US Open
US OPEN
„Cred că ajunge în fazele finale, a scăpat de presiune!” » Simona Halep, analizată înaintea meciului din turul II de la US Open

VIDEO Simona Halep, declarații după victoria din primul tur de la US Open

Citește și alte știri din tenis:

EXCLUSIV „Cred că ajunge în fazele finale, a scăpat de presiune!” » Simona Halep, analizată înaintea meciului din turul II de la US Open

„Are o tentă masculină” vs. „Încercăm să-i reproducem serviciul” » Două dintre favoritele de la US Open, în atenția tuturor: „Vin cu lucruri noi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
valyomanyd
valyomanyd  •  02 Septembrie 2021, 14:27
Postat de ortega pe 01 Septembrie 2021, 21:30

Băi milițiene , probabil ... nu , sigur ! pentru un individ cu IQ subunitar de dedebist e greu să citești printre rânduri ... Vezi-ți băi varză de sărăcia ta , și lasă-i pe alții să gândească ...

Citeste comentariul de la ora 14:22 de pe 02-09-2021..De prost ce esti habar nu ai pe ce loc e Venus W.!

valyomanyd
valyomanyd  •  02 Septembrie 2021, 14:22
Postat de Bolon Yokte pe 02 Septembrie 2021, 00:05

N-am nici o grija! O zbîrcește ea Simona în meciul următor așa cum și-a format tradiția de pînă acum ! Eu de cînd o știu numa accidentată o știu de ani de zile! Asta denota antrenamente insuficiente,superficiale. NEPROFESIONALISM machedonean !

Sa fii fericit ca nu doare prostia ! Erai amendat in fiecare zi pentru tulburarea linistii publice !

1000833093403035
Bolon Yokte  •  02 Septembrie 2021, 00:05

N-am nici o grija! O zbîrcește ea Simona în meciul următor așa cum și-a format tradiția de pînă acum ! Eu de cînd o știu numa accidentată o știu de ani de zile! Asta denota antrenamente insuficiente,superficiale. NEPROFESIONALISM machedonean !

Vezi toate comentariile (27)
Comentează
Close