SPORTURI  »  TENIS  »  ACTIVITATE

FOTO Simona Halep, la fel ca Djokovic, Nadal sau Alcaraz » În rând cu marile staruri din tenis

Simona Halep / Sursă foto: Facebook +9   FOTO
Simona Halep / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2023 19:38 / Actualizat joi, 16 noiembrie 2023 01:43

Departe de circuit din cauza suspendării, Simona Halep și-a testat în ultima vreme abilitățile la golf, un sport aristocratic pe care-l practică des și nume precum Rafael Nadal, Novak Djokovic sau Carlos Alcaraz. Dar și președintele României, Klaus Iohannis.

De când și-a reluat antrenamentele pe terenurile de tenis din Dubai, Simona Halep a găsit cadrul ideal pentru a dedica ceva timp și hobby-ului său. Fostul lider mondial din circuitul feminin a distribuit diverse fotografii sau videoclipuri în care își testa precizia cu crosa de golf.

Simona Halep, pe terenul de golf / Sursă foto: Instagram
Simona Halep, pe terenul de golf / Sursă foto: Instagram
Simona Halep, pe terenul de golf / Sursă foto: Instagram
Simona Halep, pe terenul de golf / Sursă foto: Instagram
Simona Halep, pe terenul de golf / Sursă foto: Instagram
+5 FOTO

Pasiunea Simonei nu-i neapărat una nouă, ea a mai apărut și în trecut pe terenurile de golf. În 2018, când ocupa fotoliul de lider în circuitul feminin, Halep s-a destins la golf alături de Florin Segărceanu, fostul căpitan nejucător al echipei de FED Cup a României. 

Jucătoarea care domină tenisul mondial s-a făcut MARE după un meci cu Halep » Experții le-au comparat, dar Simona e surclasată la un capitol esențial
WTA
Jucătoarea care domină tenisul mondial s-a făcut MARE după un meci cu Halep » Experții le-au comparat, dar Simona e surclasată la un capitol esențial

Simona Halep, la fel ca Djokovic, Nadal sau Alcaraz

În ultimii ani, golful a cunoscut o expansiune vizibilă în rândul jucătorilor de tenis. Din ce în ce mai des, nume cunoscute au publicat în social media diverse ipostaze cu ei relaxându-se pe terenurile de golf. Deschizător de drumuri a fost Rafael Nadal, de altfel bun prieten cu marele Tiger Woods

Campionul spaniol e un mare pasionat de golf, iar în ultimii ani a participat inclusiv la turnee de semiamatori. În care rezultatele lui n-au fost nici pe departe unele modeste.

Simona Halep, la fel ca Djokovic, Nadal sau Alcaraz » În rând cu marile staruri din tenis
Rafael Nadal, participând la o competiție de golf / FOTO: Guliver/Getty Images

Casper Ruud, unul dintre partenerii de antrenament ai lui Rafa, fusese întrebat recent cine ar câștiga un meci de golf dintre Nadal și Djokovic, în contextul în care și sârbul s-a arătat pasionat în ultima vreme de acest sport. Norvegianul a răspuns fără ezitări:

Rafa! Rafa e mai bun. Îmi pare rău, Novak! L-ai învins pe Rafa de multe ori pe terenul de tenis, dar nu-l poți învinge pe terenul de golf. 

- Casper Ruud

Și campionul de la Wimbledon, Carlos Alcaraz, își face des apariția pe terenurile de golf.

În plină pandemie, Klaus Iohannis le recomanda românilor să joace golf

Președintele în exercițiu al României, Klaus Iohannis, le recomanda compatrioților, în septembrie 2021, să descopere golful, un sport cu o popularitate restrânsă la noi în țară.

Iohannis fusese prezent atunci în localitatea Pianu de Jos, în Alba, acolo unde se află primul teren de golf amenajat în România după 1989.

Mă bucur să întâlnesc aici atâția oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. 

Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport care oferă multe satisfacții”, spunea Iohannis la acel moment.

Golful, un sport al aristocraților

Golful a rămas un sport elegant, elitist, cu reguli stricte de etichetă şi ţinută.

Golful, sportul regilor şi al aristocraţilor, a pătruns timid şi în România. A rămas un domeniu de nişă, cunoscut doar iniţiaţilor, VIP-urilor, în special oamenilor cu venituri mult peste medie, deşi se practică şi la noi de mai bine de 100 de ani. 

Mentalitatea oamenilor a rămas şi acum asemănătoare cu cea din urmă cu aproape 100 de ani: „Golful e un sport pentru boieri”

Chiar dacă moda s-a adaptat şi în acest sport odată cu trecerea anilor, unele reguli au rămas inflexibile. Nu poţi intra pe niciun teren cu blugi sau pantaloni scurţi, fără tricou cu guler sau cu orice tip de încălţăminte. Doar în cazurile în care temperaturile sunt extrem de ridicate sunt permişi cel mult pantalonii trei sferturi, dar din stofă sau alte materiale.

Golful este un sport în care forţa se îmbină cu fineţea. Driverul face spectacolul, dar putterul aduce victoria.

- Viorel Coman, multiplu campion al României la golf

Ion Țiriac, despre cazul de dopaj al Simonei Halep: „Îi urez tot binele din lume!”

Citește și alte știri de actualitate:

Carlos Alcaraz, prestație colosală în meciul cu Rublev de la Turneul Campionilor » Doar 2 erori neforțate și 100% procentaj la fileu

Jannik Sinner și Novak Djokovic, duel electrizant la Turneul Campionilor » Italianul a câștigat după un meci de peste 3 ore

FOTO „Halep”, la Turneul Campionilor » Apariție-surpriză în tribune la Torino

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
Freyya
Freyya  •  16 Noiembrie 2023, 14:51

o intrebare simpla: cum de n-a fost "in rand cu campionii" aia cand dadeau apa cot la cot cu amaratii la inundatii (vezi cazul Nadal) sau strangeau fonduri pentru inundatii in Serbia sau incendii in Australia? cum de nu dati nicio stire despre dopata voluntar la vreo fundatie din Ro - ajutand copii fara familie sau batrani ramasi singuri pe lume??

VardyParty
VardyParty  •  16 Noiembrie 2023, 14:30
Postat de Freyya pe 16 Noiembrie 2023, 14:13

merge fara roxadustat, asa-i?

Doamna Carmen zice ca are o rețeta din bătrâni bazata pe somn de dulap vechi. Pe scurt, merge.

Freyya
Freyya  •  16 Noiembrie 2023, 14:13
Postat de VardyParty pe 15 Noiembrie 2023, 20:19

Simona Halep, la fel ca Djokovic, Nadal sau, ultimul pe lista, cu voia Dumneavoastră, Johannis. Da, chiar el. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacții, a declarat sâmbătă președintele Klaus Iohannis, prezent la Pianu de Jos, unde se află primul teren de golf amenajat în România după 1989. „Mă bucur să întâlnesc aici atâția oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc, dar absolut deloc!!! - exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context post-pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport care oferă multe satisfacții”, a adăugat președintele.

merge fara roxadustat, asa-i?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează