SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

Întâlnire decisivă pentru Halep la Miami: „Mi-a scris un mesaj. E mult mai bine să discutăm față în față”

Simona Halep +5   FOTO
Simona Halep

Articol de - Publicat marti, 12 martie 2024 18:23 / Actualizat marti, 12 martie 2024 19:28

Simona Halep (32 de ani) a ajuns la Miami, locul unde va reveni în circuitul WTA. Dubla campioană de Grand Slam se va întâlni în Statele Unite ale Americii cu Horia Tecău (39 de ani), căpitanul nejucător al echipei de Billie Jean King Cup a României.

Simon Halep ar putea fi prezentă la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice, cea de la Paris, după ce TAS i-a redus suspendarea de la 4 ani la 9 luni. Trebuie să fie întrunite însă unele condiții.

Un chimist bun face cât 10 avocați celebri
editorial cristi geambașu
Un chimist bun face cât 10 avocați celebri

Simona Halep, față în față cu Horia Tecău

Pentru a stabili detaliile exacte, Simona Halep se va întâlni la Miami cu Horia Tecău.

„Îmi doresc să joc la Olimpiadă şi voi face tot ceea ce trebuie ca să pot să mă calific, însă sunt şanse minime. Horia Tecău mi-a scris un mesaj, i-am spus că ne întâlnim la Miami şi discutăm, e mult mai bine faţă în faţă”, a transmis Simona Halep la plecarea din România.

Horia Tecău trebuie să anunțe echipa pentru disputa cu Ucraina până pe 15 martie. Meciurile vor avea loc pe 12 și 13 aprilie.

Ce trebuie să facă Simona Halep pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Paris

Principalul criteriu de calificare al unui sportiv îl reprezintă clasamentul mondial, WTA, respectiv ATP din data de 10 iunie 2024, imediat după încheierea celui de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului, cel de la Roland Garros.

Apoi, jucătoarea, în acest caz, trebuie să fi fost nominalizată în echipa de Billie Jean King Cup a țării sale între ediția JO de la Tokyo 2020 și cea de la Paris 2024, iar una dintre nominalizări să fi fost în 2023 sau 2024.

Sau dacă a adunat de-a lungul carierei măcar 20 de reprezentări în BJK Cup, criteriu pe care Halep nu îl îndeplinește, ea apărând în înfruntările din competiția pe națiuni de 15 ori.

De asemenea, ar trebui să fie între primele 56 de jucătoare ale lumii, un reper care va aluneca până spre locul 100 ținând cont de faptul că fiecare țară are dreptul la un maximum de 4 sportivi înscriși la simplu. În acest moment, Simona nu are clasament și va trebui să se bazeze pe invitații la turnee pentru a începe să-și clădească unul.

Ținuta purtată de Simona Halep la prima apariție la TV, după verdictul TAS
Ținuta purtată de Simona Halep la prima apariție la TV, după verdictul TAS
Ținuta purtată de Simona Halep la prima apariție la TV, după verdictul TAS
Ținuta purtată de Simona Halep la prima apariție la TV, după verdictul TAS
Ținuta purtată de Simona Halep la prima apariție la TV, după verdictul TAS
+1 FOTO

Excepțiile oferite de regulamentul ITF includ și ridicarea unei suspendări

Simona nu a mai jucat în Billie Jean King Cup din aprilie 2019, de la dramatica semifinală contra Franței de la Rouen. Ar putea fi nominalizată însă pentru duelul contra Ucrainei, din 12-13 aprilie, din calificările competiției, care se va disputa în Statele Unite ale Americii, la Omni Amelia Island Resort.

E nevoie însă de două nominalizări. Iar regulamentul ITF care detaliază sistemul de calificare prevede că pot exista excepții în cazul în care o jucătoare nu le bifează pe amândouă. Una dintre ele, la punctul 7.2.1, alineatul (d), se referă la „timing of suspension", și anume, dacă suspendarea unei sportive este ridicată până la startul concursului olimpic.

Dacă se îndeplinește una dintre condiții, comitetul olimpic național poate formula o cerere către CIO, așa cum s-a întâmplat la ediția Tokyo 2020 cu Sorana Cîrstea, care a fost aprobată, doar că jucătoarea nu a putut participa până la urmă din motive medicale.

Ar mai fi, de asemenea, unul dintre cele două locuri rezervate unor campioni de Grand Slam sau campioni olimpici, pentru care însă trebuie să fii între primii 400 de jucători ai lumii.

VIDEO. Simona dezvăluie planurile sale pentru turneul de la Miami și participarea la jocurile Olimpice: „Șansele sunt mici, dar voi da tot ce pot să ajung acolo”

Citește și alte știri din tenis:

Ce urmează pentru Simona Halep? Cum au revenit 3 jucătoare de tenis suspendate pentru dopaj
Viitor
Ce urmează pentru Simona Halep? Cum au revenit 3 jucătoare de tenis suspendate pentru dopaj
Ana Bogdan e din nou singură » S-a despărțit de iubitul ei, după 4 ani
METROSPORT
Ana Bogdan e din nou singură » S-a despărțit de iubitul ei, după 4 ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Freyya
Freyya  •  13 Martie 2024, 13:54

se foretaza participarea la JO ca sa se deschida o portita sa mai primeasca bani de la federatie. inca o prima pentru o eventuala participare - pe care (la caracterul ei) o inapoiaza "daca i-o cere cineva"

Vezi toate comentariile (1)
Comentează