SPORTURI  »  TENIS  »  IERARHIE

A stagnat, dar prinde lejer Top 10! Clasamentul în care Simona Halep e peste Swiatek, Svitolina și Ana Ivanovic

Simona Halep / Sursă foto: Imago Images +37   FOTO
Simona Halep / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 29 decembrie 2023 16:53 / Actualizat vineri, 29 decembrie 2023 16:58

Simona Halep a stagnat la numărul de followers de pe Instagram, o altă consecință a lunilor de inactivitate. Fostul lider mondial e urmărit de 1,7 milioane de oameni, câți îi apreciau contul oficial și în 2021, de exemplu ♦ Ea rămâne, însă, cel mai urmărit sportiv român și depășește la acest capitol inclusiv nume mari din tenisul feminin. 

În afara circuitului de la finalul lui august 2022, sportiva din Constanța simte consecințele suspendării și pe alte planuri.

Fără să mai aibă aceeași expunere și implicată într-un proces de lungă durată pentru dovedirea nevinovăției, Simonei Halep i-a fost fisurată inclusiv popularitatea pe care o avea în mediul online. Un indicator relevant e numărul de followers de pe Instagram, rețeaua de socializare frecventată cel mai mult de Simona.

Fosta campioană de la Roland Garros și Wimbledon are în acest moment 1,7 milioane de urmăritori pe aplicația deținută de Meta. Dar numărul e fix același pe care-l avea și în 2021, un semn că suspendarea ei a avut repercusiuni și în zona rețelelor sociale.

În spatele călătoriei unice a lui Corinne Dubreuil » După 20 de ani cu blitz-ul pe Nadal, dezvăluie: „Acea imagine spune totul despre el” + „Îmi lipsește Simona Halep”
SPECIAL GSP
În spatele călătoriei unice a lui Corinne Dubreuil » După 20 de ani cu blitz-ul pe Nadal, dezvăluie: „Acea imagine spune totul despre el” + „Îmi lipsește Simona Halep”

Simona Halep rămâne cel mai urmărit sportiv din România. Detașat!

Chiar și-n aceste condiții, Simona Halep rămâne sportivul român cu cei mai mulți followers. Cum stau celelalte nume mari?

Performerul anului 2022, David Popovici, are 318.000 urmăritori. De nici un an pe Instagram, Gică Hagi e urmărit de „doar” 85.000 de oameni, mult sub fiul său, Ianis, care are 372.000.

„Zeița de la Montreal”, Nadia Comăneci, se bucură de o zestre de 178.000 urmăritori, în timp ce Adrian Mutu punctează și el considerabil, cu 235.000. Toți sunt, însă, departe de impactul din social-media al Simonei Halep.

406.000 aprecieria avut prima fotografie postată de Simona pe Instagram după câștigarea Wimbledon, în 2019. A fost perioada în care contul ei a cunoscut un adevărat boost de urmăritori

+33 FOTO

Dintre jucătoarele active din România, cel mai bine stă Sorana Cîrstea, cu 196.000 followers. Emma Răducanu are 2,4 milioane (într-o ușoare scădere după perioada de inactivitate de anul acesta). Iar Bibi Andreescu are o comunitate formată din 741.000 de fani.

Simona Halep prinde Top 10 și e peste Swiatek, Svitolina și Ana Ivanovic!

Site-ul tennis365.com a realizat în primăvara acestui an o ierarhie a celor mai urmăriți 10 jucatori și jucătoare din tenisul masculin, respectiv cel feminin. Au fost incluși în topuri inclusiv nume importante retrase între timp, precum Serena Williams, Federer sau Sharapova. 

La fete, Simona Halep ocupa în acel moment locul 8, unul mai mult decât onorabil, ea depășind-o la urmăritori inclusiv pe Ana Ivanovic. Ierarhia se menține și astăzi, scoate în evidență o analiză realizată de GSP. 

JucătoareUrmăritori pe Instagram
1. Serena Williams17,1 mil. 
2. Sania Mirza12,6 mil.
3. Maria Sharapova4,6 mil.
4. Naomi Osaka2,7 mil.
5. Emma Răducanu2,4 mil.
6. Eugenie Bouchard2,4 mil.
7. Venus Williams2 mil.
8. Simona Halep1,7 mil.
9. Ana Ivanovic1,5 mil.
10.  Elina Svitolina, Iga Swiatek1,4 mil. 

Rafael Nadal, lider autoritar

La băieți, liderul autoritar al urmăritorilor de pe Instagram e și în acest moment Rafael Nadal, cu 20,4 milioane fani la activ

Spaniolul e, de altfel, jucătorul cu cea mai mare comunitate din ambele circuite: peste Novak Djokovic (14,2) și Roger Federer (12,1). Dar și peste Serena Williams (17). 

A câștigat teren în ultimii ani Carlos Alcaraz, cel care, la nici 21 de ani, e urmărit de 4.4 milioane de utilizatori. Rivalul Jannik Sinner e, deocamdată, la borna 1,4 milioane.

JucătorUrmăritori pe Instagram
1. Rafael Nadal20,7 mil.
2. Novak Djokovic14,2 mil. 
3. Roger Federer12,1 mil.
4. Carlos Alcaraz4,4 mil.
5. Nick Kyrgios4,1 mil.
6. Andy Murray2 mil.
7. Alexander Zverev1,9 mil.
8. Stefanos Tsitsipas, Juan Martin del Potro1,8 mil.
9. Jannik Sinner, Dominic Thiem1,4 mil.
10. Grigor Dimitrov1 mil.

Cu performante remarcabile de-a lungul carierei, Horia Tecău, retras la finalul lui 2021, stă statisfăcător și în social-media, cu 51.000 de persoane care-l urmăresc.

VIDEO Simona Halep, interviu exclusiv în Franța: „Sunt pregătită să lupt! Nu cedez ușor”

Citește și alte știri din tenis:

Rafael Nadal, primele antrenamente în Australia » Djokovic: „Nu revine ca să joace la nivel mediu, vrea să câștige titluri”

Karolina Muchova a anunțat că nu va participa la Australian Open: „Durerea a revenit în timpul pregătirilor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close