SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Simona Halep, printre jucătorii care au contribuit la schimbarea radicală a regulamentului de la Australian Open » Amânarea meciurilor e permisă din 2019

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 decembrie 2018 17:55

Oficialii turneului de la Australian Open au decis introducerea unor reguli drastice pentru a lupta împotriva căldurii excesive de care jucătorii s-au plâns la edițiile precedente.

Anunțul a fost făcut de WTA printr-o postare care o are drept imagine pe Simona Halep, finalista din 2018. Cercetătorii australieni au analizat prognoza meteo și au stabilit un set revoluționar de reguli.

Printre măsurile luate se numără o pauză de 10 minute între seturile 2 și 3 la meciurile de pe tabloul feminin și de pe cel al juniorilor sau suspendarea partidei în cazuri de temperaturi extreme.

"Starea de bine a jucătorilor este principala noastră grijă. Am reușit să elaborăm un sistem de măsurare exact al stresului termic. Cercetările și testele au durat luni bune, dar rezultatul e unul îmbucurător.

Scala stresului termic va fi cuprinsă între 1 și 5, fiecare având măsuri exacte sugerate. Ultima nivel, al cincilea, duce la suspendarea tuturor jocurilor", a declarat Craig Tiley, directorul turnului de la Antipozi.

Halep, afectată de căldură

În timpul finalei pierdute împotriva danezei Caroline Wonziacki (3 WTA), Simona Halep a cerut intervenția medicilor, acuzând probleme cauzate de căldură. Nu a fost singura care s-a plâns de asta. 

Declarații după AO 2018

"A fost dificil de jucat. Aproape 40 de grade afară e cam mult pentru sănătate, am făcut un efort mare ca să jucăm. Am supraviețuit. A fost dur și pentru public" - Juan Martin Del Potro

"Încă era cald pe teren, chiar dacă era seară, ceea ce îmi place. A făcut ca lucrurile să fie mai interesante. E greu, pentru toată lumea, și pentru cei care suntem de aici, dar trebuie să ne adaptăm" - Ashleigh Barty

"Nu te poți pregăti pentru astfel de vreme, a fost foarte dur. Dar mi-am început ziua bând multă apă, iar în timpul meciului, în pauze, am folosit prosoape cu gheață" - Angelique Kerber

Vezi și: 

Simona Halep, lăudată de Navratilova și Evert: "Lovitura aia e ucigătoare!" » Românca, inclusă de francezi în topul "Campioana Campioanelor"

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (8)
baixinho
baixinho  •  30 Decembrie 2018, 01:15

"În timpul finalei pierdute anul trecut împotriva danezei Caroline Wonziacki" eşti sigur că finala a avut loc anul trecut?

103556593955789
Clau Alex Berdei  •  29 Decembrie 2018, 21:49

Constanti ,imbatranesti urit.Pacat

103556593955789
Clau Alex Berdei  •  29 Decembrie 2018, 21:48

la ultimul AO ,Simo a avut 2 meciuri infernale in sferturi si semifinale(cel din sferturi a fost EPIC,in top 3 meciuri ca durata ALL TIME). Finala a fost lunga si ea,drept urmare a pierdut. Cred ca este normal ,pt frumusetea jocului,sa se amane meciuri daca e ft cald.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează