SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

A fost în staff-ul Simonei Halep și afirmă: „E o teorie tentantă, dar greu de demonstrat”

Simona Halep
Simona Halep

Articol de - Publicat sambata, 20 mai 2023 13:39 / Actualizat sambata, 20 mai 2023 14:11

Jucătoarea de tenis Raluca Olaru (34 de ani, locul 310 WTA la dublu) și Andrei Cociașu (30 de ani), fost sparring partner al Simonei Halep, au comentat vestea momentului din tenis, faptul că Simona a fost acuzată încă o dată de încălcarea Programului Antidoping, de această dată pentru depistarea unor „iregularități în pașaportul său biologic”.

Anunțul făcut vineri seara de ITIA, Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, continuă să aibă un ecou puternic.

ITIA a transmis că pe numele Simonei Halep, care este suspendată din octombrie, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă, există acum o acuzație nouă și separată de încălcare a regulamentului antidoping, după ce specialiștii ar fi găsit „iregularități” în pașaportul ei biologic.

Colega de circuit Raluca Olaru și antrenorul Andrei Cociașu, cel care i-a fost partener de antrenament Simonei Halep, au comentat vestea.

CTP, la miezul nopții: „Șansele ca Simona Halep să revină în tenisul de nivel înalt tind spre zero”
WTA
CTP, la miezul nopții: „Șansele ca Simona Halep să revină în tenisul de nivel înalt tind spre zero”

Raluca Olaru, despre situația Simonei Halep: „Parcă nu e real”

„Un mare șoc. Parcă mă uit la un film, parcă nu e real. Mi se pare foarte ciudat. În momentul de față nu avem date. Anunțul oficial mi se pare ambiguu și scurt, fără detalii.

M-am gândit că poate ăsta a fost un motiv pentru care au tot amânat. Nu-mi vine să cred. Îmi pare rău pentru ea și sper să iasă bine din toată povestea asta și că are avocați buni”, a transmis Raluca Olaru la emisiunea Așii Tenisului, pe Digi Sport.

Andrei Cociașu speră ca Simona să scape cu bine din această situație delicată și nu crede că entitatea antidoping se răzbună astfel pe Simona, după interviul tăios pe care aceasta l-a acordat de curând, în care a solicitat ca audierea sa, amânată în mai multe rânduri, să aibă loc curând.

„Aș dori să susțin cu ardoare că Simona Halep pe care o știm toți e sută la sută nevinovată. Nu aș vedea-o să ia orice substanță interzisă intenționat și să treacă prin tot circul ăsta. Noua acuzație pare că are în spate luni întregi de muncă meticuloasă cu acest pașaport biologic.

Teoria tentantă, ce-i drept, care spune că s-au supărat oficialii după interviul dat de Halep, mi se pare greu de demonstrat având în vedere de câtă muncă e nevoie să faci asemenea acuzații”, consideră Cociașu, conform aceleiași surse.

Am rămas surprins de ceea ce am văzut, de ceea ce am citit și eu în presă. Faptul că ei nu detaliază și nu spun ce au mai găsit… poate să fie și hărțuită! Puteau să vină mai repede cu treaba asta. 

Eu cred că problema asta ar trebui să o ajute. E ca în fotbal: dacă iau galben, am grijă să nu îl iau și pe al doilea și să fiu eliminat. Eu cred că va reveni și va demonstra că mai poate și că i s-a făcut o nedreptate

George Cosac, președintele FRT; pentru ProSport

Ce reprezintă „pașaportul biologic”, cel care a dus la un nou cap de acuzare pentru Simona Halep

Pașaportul biologic a fost introdus în tenis în 2014 și este utilizat de entitățile antidoping „pentru a monitoriza în timp anumite variabile biologice care dezvăluie indirect efectele dopajului, mai degrabă decât în încercarea de a detecta substanța sau metoda de dopaj în sine”, conform site-ului oficial al Agenției Internaționale Antidoping (WADA).

Practic, dacă valorile măsurate din sânge de-a lungul timpului ies din parametrii normali ai sportivului, atunci e un semnal că acesta ar fi putut apela la substanțe interzise.

Tot despre cazul Simonei Halep: 

Patrick Mouratoglou, despre noile acuzații aduse Simonei Halep: „S-au depășit limitele acceptabile”

Prima jucătoare de tenis care o susține pe Simona Halep » Ce mesaje a primit după noul scandal de dopaj

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
danglumetu
danglumetu  •  20 Mai 2023, 18:26

opinii alese cu ''grija'', semn ca gsp vrea, ca de obicei, sa-si informeze ''impartial'' cititorii! amuzant este ca ''maestri-corifei'' ai gazetei tac ca mortu-n papusoi, n-au curaj sa iasa cu pareri proprii, pesemne din motive de patriotism, sau ca ce gindesc nu se poate scrie, ei ramin sa se scalde-n vorbe cu gica, jijii, mirel, si altii cu care sint compatibili!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează