SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2021

Simona Halep și alți grei ai tenisului, acuzați că ar fi favorizați înainte de Australian Open: „E ciudat pentru un sport în care se presupune că toți plecăm din același loc”

Simona Halep și Serena Williams vor fi carantinate la Adelaide, înainte de Australian Open. Sursă foto: Guliver/Getty Images +18   FOTO
Simona Halep și Serena Williams vor fi carantinate la Adelaide, înainte de Australian Open. Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 ianuarie 2021 09:35 / Actualizat sambata, 09 ianuarie 2021 10:03

Carantinarea jucătorilor de la Australian Open naște discuții interminabile în lumea tenisului. Mai nou, există nemulțumiri legate de distribuiția orașelor în care jucătorii vor sta în cele două săptămâni de carantină obligatorie.

  • Australian Open va începe pe 8 februarie, la Melbourne, acolo unde se joacă de obicei;
  • Campionii en-titre la Antipozi sunt Sofia Kenin și Novak Djokovic.

Favoritisme la Australian Open?

Potrivit ultimelor informații venite din Australia, organizatorii turneului de la Melbourne au decis că 50 de persoane au fost validate pentru a fi carantinate la Adelaide, nu la Melbourne, așa cum era stabilit inițial.

Astfel, nume importante precum Rafael Nadal, Simona Halep, Novak Djokovic, Naomi Osaka, Serena Williams sau Dominic Thiem vor beneficia de condițiile ultramoderne din resortul de la Adelaide. Au apărut însă și voci critice, nemulțumite că starurile din ATP și WTA vor avea parte de condiții diferite la Adelaide, net superioare celor din „bula” de la Melbourne.

Jeremy Chardy, primul nume important care se revoltă la Australian Open: „Au o grămadă de privilegii. E ciudat”

„Acest anunț a venit parcă de nicăieri, toți am fost surprinși când am auzit de asta. Este foarte ciudat, ca să mă exprim elegant. Vor avea chiar posibilitatea să meargă la sala de forță și să se antreneze acolo, la hotel, să-și facă exercițiile în mod normal. Toți vor putea ieși, se vor putea recrea, vor putea chiar să trăiască normal.

Ei au oricum o grămadă de privilegii. Dacă vor putea face mai mult decât noi, cei carantinați la Melbourne, deja nu mai e vorba despre aceeași pregătire. E ciudat pentru un sport în care se presupune că toți plecăm din același loc. Dacă aș fi pe locul 4 ATP, aș fi clar foarte deranjat, aș fi învins din start. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă Roger Federer ar fi acceptat să vină”, a declarat Jeremy Chardy pentru L'Equipe, citat de Eurosport

Ashleigh Barty, înlocuită cu Serena Williams la Adelaide

Inițial, la Adelaide ar fi trebuit să fie cazată și liderul mondial Ashleigh Barty, însă aceasta a fost înlocuită pe listă cu Serena Williams. Astfel, Barty va fi carantinată la Melbourne, iar Serena se va alătura numelor importante care-și vor petrece perioada de carantină la Adelaide.

VIDEO Horia Tecău, dezvăluiri despre salariul colosal pe care Simona Halep i-l dă anual lui Darren Cahill

Citește și alte știri din tenis: 

Cât costă Australian Open. Suma astronomică plătită de organizatori pentru a-i aduce pe Rafael Nadal sau Serena Williams

VIDEO Starurile din Top 10 ATP au făcut previziunile pentru anul 2021: numele-surpriză aflat pe buzele tuturor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
140611874433994
Sandu Pintilie  •  09 Ianuarie 2021, 10:30

Asa e. Doar se presupune ca pleaca toti din acelasi loc! C-asa-i in tenis, vorba lui Toma Caragiu!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează