SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Sabalenka o poate depăși pe Simona Halep la Roma! Cum arată calculele din clasamentul WTA

Aryna Sabalenka //FOTO: Guliver/GettyImages
Aryna Sabalenka //FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 10 mai 2021 10:28 / Actualizat luni, 10 mai 2021 13:59

Bielorusa Arya Sabalenka (23 de ani) a câștigat turneul WTA de la Madrid și amenință poziția Simonei Halep (29 de ani) din clasament.

  • Turneul Roma se va disputa în perioada 10-17 mai, în spectaculosul complex de la Foro Italico.
  • Simona Halep este campioana en-titre la feminin, în timp ce Novak Djokovic e deținătorul trofeului în ATP.
  • Competiția are premii totale în valoare de 2,5 milioane de euro la masculin și 1,8 milioane de euro la turneul feminin

După victoria din capitala Spaniei, Sabalenka a primit 1.000 de puncte WTA și a urcat trei poziții, fiind acum pe locul 4.

Sabalenka o poate depăși pe Simona Halep

În acest moment, Sabalenka are 6.195 de puncte, în timp ce Simona Halep are cu 325 mai mult, 6.520.

Astfel, turneul WTA de la Roma, de categorie Premier 5 este extrem de important în lupta din clasamentul WTA. Bielorusa are nevoie de un turneu aproape perfect în capitala Italiei pentru a acumula punctele necesare pentru a trece de Simona. 

Cele două se află pe părți diferite de tablou și ar putea să se întâlnească doar în finală, însă vor lupta de la distanță pentru locul 3 WTA.

  • Astfel, dacă Halep ajunge în sferturi (primește 190 de puncte) Sabalenka trebuie să bifeze prezența în finala (primește 585 de puncte)
  • Dacă jucătoarea noastră se califică în semifinale (primește 350 de puncte) bielorusa trebuie să câștige competiția de la Roma (primește 1000 de puncte)
  • O eventuală finală a Simonei Halep (primește 585 de puncte) îi va asigura acesteia locul 3

900 de puncteva primi campioana de la Roma. Finalista va încasa 585 de puncte

Simona Halep, încrezătoare înaintea turneului de la Roma

Simona Halep a trecut peste eșecul cu Elise Mertens de la Madrid și e cu ochii pe turneul de la Roma, unde e campioană en-titre. 

Halep, locul 3 WTA, a vorbit despre presiunea pe care o resimte înaintea competiției de la Foro Italico, explicând și motivul pentru care condițiile de la Roma o favorizează mai mult decât cele de la Madrid.

E o presiune pentru că sunt deținătoarea trofeului, dar nu mă gândesc la acest lucru. După perioada asta în care mi-a fost destul de greu, mai ales mental, vreau doar să joc mai bine tenis și să fiu concentrată pe toată durata meciului. Rezultatul va veni dacă voi fi la un nivel destul de ridicat. La Madrid e altitudine și mingea zboară mult mai mult, iar la Roma e zgură adevărată și am sentimentul că poți să alergi mult, poți să deschizi terenul mai bine. Ambele turnee îmi plac foarte mult. Îmi place mult mai mult când sunt fanii prezenți la meciuri și chiar le-am simțit lipsa, e o energie în plus, o energie frumoasă - Simona Halep, înaintea turneului de la Roma.
- Simona Halep

Clasamentul la zi din WTA

Sabalenka o poate depăși pe Simona Halep la Roma! Cum arată calculele din clasamentul WTA

VIDEO Ion Țiriac știe unde suferă Simona Halep în 2021: „Are o singură problemă”

Citește mai multe știri din tenis: 

Simona Halep și-a aflat tabloul de la Roma » Adversare complicate pentru campioana en-titre

Retragere-surpriză de la Roma! De ce a anunțat Bianca Andreescu că nu va mai participa la turneu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
267890
267890  •  10 Mai 2021, 18:02

Intrebarea nu e ce cauta Halep in fata Sabalenkai, ci ce cauta Halep in top 50? Raspunsul pe care il gasesc eu este ca jocul ei plat, simplu, fara riscuri, cu singurul obiectiv da minge dincolo, reuseste sa destabilizeze jucatoare foarte valoroase precum Barty si Sabalenka de exemplu. Iar urletele si grimasele completeaza perfect "tehnica" ei.

267890
267890  •  10 Mai 2021, 18:02

Intrebarea nu e ce cauta Halep in fata Sabalenkai, ci ce cauta Halep in top 50? Raspunsul pe care il gasesc eu este ca jocul ei plat, simplu, fara riscuri, cu singurul obiectiv da minge dincolo, reuseste sa destabilizeze jucatoare foarte valoroase precum Barty si Sabalenka de exemplu. Iar urletele si grimasele completeaza perfect "tehnica" ei.

248002075842661
Constantin Paris  •  10 Mai 2021, 16:59

Imi place Sabalenka si cum joaca si cum arata si cred ca poate sa ajunga nr 1. Dar numai cu forta loviturilor s-ar putea sa ajunga gen Ostapenko sau mai batrinelor Azarenka si Muguruza plus categoria super grea Williams. Eram sa o uit si pe Andeescu. Toate barosanele cind intra pe teren au o atitudine Te sparg si cind mingea nu mai asculta si aterizeaza in out isi iau bagurile (doua parca unu nu ar ajunge la dimensiunile pa care le au pot sa plece direkt la avionul de Monaco ) pun capul in pamint si dispar. Asa le-a batut Halep pe toate pina acum 2 ani. Acum mai are si alte preocupari(logodnic) iar anii isi spun si ei cuvintul asa ca poate foarte bine sa mai continue inca 4-5 ani si sa mai ciupeasca vreo 15-20 milioane chiar daca ajunge pe locul 50 - 70 Daca intrati pe Google la orice jucatoare din WTA loc 70-120 toate sint milionare inclusiv ale noastre Sorana-Begu-Bogdan-Buzarnescu-Niculescu s a m d Probabil ca Simona se retrage cind naste primul copil Bravo Simona si mult succes

Vezi toate comentariile (16)
Comentează