SPORTURI  »  TENIS  »  WTA REUS

Sorana Cîrstea, încă un pas ferm la Reus » S-a calificat în semifinale după victoria cu Caty McNally

Sorana Cîrstea în acțiune / FOTO: Imago
Sorana Cîrstea în acțiune / FOTO: Imago

Articol de - Publicat vineri, 05 mai 2023 13:30 / Actualizat vineri, 05 mai 2023 18:21

Sorana Cîrstea, 33 de ani, locul 44 WTA, a trecut azi în sferturile de finală de favorita 7 a turneul WTA 125 de la Reus, Caty McNally, 21 de ani, #69 WTA, cu un dublu 6-2.

Prima înfruntare pentru Sorana Cîrstea cu Caty McNally și totul s-a consumat foarte repede și unidirecțional în favoarea româncei. În sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Reus, favorita 2 și-a impus jocul alert încă din start, făcând break la întâia oportunitate ivită. Apoi încă unul și, după 31 de minute, avea un set pe tabelă în dreptul ei.

Paula Badosa, întrebată direct de fostul iubit de câte ori a făcut sex în ultima lună » Răspunsul jucătoarei din Spania
MONDEN
Paula Badosa, întrebată direct de fostul iubit de câte ori a făcut sex în ultima lună » Răspunsul jucătoarei din Spania

Sorana Cîrstea, start convingător

Lucrurile au evoluat de aceeași manieră și în actul secund, Sorana distanțându-se la 5-2 după ce la început fusese un schimb de break-uri. A pus punct partidei tot cu un game câștigat contra serviciului, 6-2 și un total de 69 de minute petrecute pe teren.

6 mingi de breaka avut românca în fața lui Caty McNally și le-a valorificat pe toate

În semifinale, românca o va întâlni pe învingătoarea pe Lauren Davis (SUA, 29 de ani, ocupanta poziției 56 WTA), câștigătoare în fața Camilei Osorio (Columbia, 21 de ani, locul 115 WTA) cu 6-4, 6-3 în o oră și 37 de minute. Sorana are 0-1 în fața lui Davis, după ce jucătoarea înaltă de doar 1,57 metri s-a impus la Hobart 2013 în "optimi", 6-1, 6-3.

5.222 de dolariși-a asigurat Sorana Cîrstea prin calificarea în semifinalele de la Reus

Eliminată în turul secund al turneului WTA 1000 de la Madrid de Aryna Sabalenka, românca a primit un wild card de la organizatorii concursului de la Reus, din Catalunia, pe care l-a acceptat imediat. Într-un story pe Instagram, Sorana Cîrstea mulțumea pentru această oportunitate, adăugând că „ne vedem în curând”.

Înainte de a disputa primul meci, atât Sorana, cât și antrenorul ei, Thomas Johansson, au alocat o zi pentru a vizita zona, de care au rămas încântați. Reus, un oraș cu 103.000 de locuitori, este capitala zonei Baix Camp din provincia Tarragona. Turneul de categorie WTA125 se află la prima ediție.

Sorana Cîrstea și-a asigurat saltul în clasament

Deși a pierdut din prima săptămână la Madrid, românca are posibilitatea de a urca în clasamentul mondial în funcție de rezultatul din Catalonia. Deocamdată, a ajuns de pe 44 pe 38 în ierarhia live. Poate urca însă pe 34 dacă va câștiga turneul.

Citește și:

Luka Doncic plătește pentru înmormântările de după masacrul din Serbia: „Sunt devastat”
TRAGEDIE
Luka Doncic plătește pentru înmormântările de după masacrul din Serbia: „Sunt devastat”
Federația Română de Gimnastică, explicații și atacuri
COMUNICAT
Federația Română de Gimnastică, explicații și atacuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cirus11
cirus11  •  05 Mai 2023, 15:16

Oare ce cauta la un WTA125?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează